Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

3 δημοπρατήσεις έργων του Δήμου Δελφών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δημοπράτηση  του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΝΕΜΟΣ  Δ.Δ ΔΕΛΦΩΝ » με προϋπολογισμό 194.000,00 €.

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στη δημοπράτηση του  έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΝΕΜΟΣ  Δ.Δ ΔΕΛΦΩΝ».
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 194.000,00 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας  2007-2013.
Αντικείμενο του έργου αποτελεί η αποκατάσταση του ανενεργού ΧΑΔΑ έκτασης 5,5...
στρεμμάτων περίπου, στην θέση «Ανεμος» Τοπικής Κοινότητας Δελφών εντός της περιοχής του ελαιώνα Δελφών. Ο εν λόγω ΧΑΔΑ λειτουργούσε από το έτος 1979 και έκλεισε οριστικά με την αριθ. 167/08 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ Δελφών καθώς και την αριθ. 1543/13-03-2009 μετέπειτα απόφαση του Νομάρχη Φωκίδας.
Αναλυτικότερα, το έργο της αποκατάστασης, περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιμέρους εργασίες:
1. Διαμόρφωση του απορριμματικού ανάγλυφου
2. Εργασίες τελικής κάλυψης
3. Εργασίες περιβαλλοντικού ελέγχου
4. Εργασίες πρασίνου και άρδευσης
5. Λοιπές εργασίες σήμανσης

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για ένα έργο πρωταρχικής σπουδαιότητας, το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται στο περιβάλλον, επιλύοντας το βασικό πρόβλημα περιβαλλοντικής και αισθητικής υποβάθμισης της περιοχής.
Αναμφισβήτητα η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση, ωστόσο με τις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν και κυρίως με υπευθυνότητα, οργάνωση και πρόληψη  οφείλουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσάρεστες επιπτώσεις με τις οποίες καθημερινά επιβαρύνεται το περιβάλλον».
Η δημοπρασία προβλέπεται να διενεργηθεί την 13/12/2011 και ο χρόνος κατασκευής του έργου είναι 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δημοπράτηση  του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ», με προϋπολογισμό 53.100,00 €

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στη δημοπράτηση του  έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ».
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 53.100,00 € και χρηματοδοτείται από την ΣΑΤΑ του Δήμου Δελφών.
Όπως προβλέπεται στη μελέτη του έργου, θα  γίνουν οι εργασίες που είναι απαραίτητες για την κατασκευή μόνωσης στα κτίρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας.
Συγκεκριμένα τα κτίρια στα οποία θα κατασκευαστεί η μόνωση είναι τα πιο κάτω:
·       Κεντρικό κτίριο 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας
·       Κτίριο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας
·       Κτίριο W.C.
·       Κτίριο γραφείων δασκάλων  και
·       Κυλικείο
Στο κεντρικό κτίριο  του 1ου Δημοτικού Σχολείου , στο κτίριο του Ειδικού  Δημοτικού σχολείου , στο κτίριο W.C., καθώς και στο κτίριο των γραφείων των δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου, θα γίνει στεγανοποίηση των δωμάτων των κτιρίων . Η επιλογή του είδους της μόνωσης έγινε αφενός  μεν, με κριτήριο την εξασφάλιση του χαμηλότερου φορτίου της μόνωσης που θα δεχτούν οι πλάκες και αφετέρου δε, με κριτήριο την  εξασφάλιση τόσο της υγρομόνωσης όσο και της θερμομόνωσης, έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν εμφάνιση υγρασίας στην εσωτερική επιφάνεια της πλάκας με αποτέλεσμα την πτώση τμημάτων επιχρισμάτων και τμημάτων σκυροδέματος επικάλυψης των οπλισμών  και της οξείδωσης του σιδηρού οπλισμού της πλάκας,  που είχε παρουσιαστεί στο παρελθόν, εξαιτίας της μακροχρόνιας συνεχούς εισροής υγρασίας στην μάζα σκυροδέματος της πλάκας. 
Σαν μορφή μόνωσης τελικά  επιλέχτηκε για τους πιο πάνω λόγους  το ημι-βατό δώμα το οποίο εξασφαλίζει την υγρομόνωση και την θερμομόνωση.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:
«Το έργο κατασκευής μόνωσης στα κτίρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Δήμου Δελφών καθώς είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας στέγασης, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Εξάλλου με το έργο αυτό, εκτός του ότι επιλύεται ένα βασικό πρόβλημα στη στέγαση, βελτιώνεται σημαντικά και η ποιότητα του σχολικού κτιρίου, εξασφαλίζοντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας».

Η δημοπρασία προβλέπεται να διενεργηθεί την 20/12/2011 και ο χρόνος κατασκευής του έργου είναι 60 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Δημοπράτηση  της υπηρεσίας «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ» του έργου  «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ -ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ» με προϋπολογισμό 135.393,11 €

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στη δημοπράτηση για την ανάθεση της υπηρεσίας «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ» του έργου  «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ -ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ».
Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 135.393,11 € και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής –ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013.
Η σύμβαση αφορά στην Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για τα δύο υποέργα (όπως αναφέρονται στο Τεύχος Τεχνικών Δεδομένων) του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΙΡΡΑΣ -ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ- ΚΙΡΡΑΣ». Οι εργασίες του Τεχνικού Συμβούλου συνοπτικά περιλαμβάνουν:
·       Εργασίες αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης Τεχνικού Συμβούλου
·       Εργασίες κατά την προσυμβατική φάση των δύο υποέργων
·       Εργασίες κατά τη φάση κατασκευής του ως άνω έργου (μετά τη σύναψη των συμβάσεων των δύο υποέργων του έργου που αφορούν κατασκευαστικές εργασίες).
Ο Δήμαρχος Δελφών δήλωσε σχετικά: «Το έργο της Ολοκλήρωσης του Αποχετευτικού Δικτύου  Λυμάτων Κίρρας και το έργο Αναβάθμισης Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Ιτέας αποτελεί κυρίαρχη έγνοια μας, καθώς σχετίζεται τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος όσο και με τη διασφάλιση κανόνων υγιεινής για τους πολίτες μας. Είναι ένα έργο το οποίο πρέπει να λειτουργήσει βάσει όλων των απαραίτητων περιβαλλοντικών όρων και με τη συμβολή ανθρώπων που διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία».


Η δημοπρασία προβλέπεται να διενεργηθεί την 21/12/2011 και ο χρόνος για την παροχή της υπηρεσίας ανέρχεται σε 15 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

                                                            



                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου