Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ Η ΓΑΖΉ



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Άμφισσα, 30 Νοεμβρίου 2011
ΠΡΟΣ: 1)Υπουργό Οικονομικών κ. Ευαγ. Βενιζέλο
2)Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη 3)Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Ιωάν. Καπελέρη 
ΚΟΙΝ: 1) Περιφερειάρχη Στ. ...
Ελλάδας κ.  Κ. Περγαντά    2) Βουλευτή Φωκίδας κα Α. Παπαθανάση
3) Δήμαρχο Δωρίδας, κο Γ. Καπεντζώνη
 Αξιότιμε Κε Υπουργέ,
Με απόφασή σας, αναστέλλετε από 1ης Δεκέμβρη τη λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου και μεταφέρετε τις αρμοδιότητες της στη Δ.Ο.Υ. Άμφισσας.
            Η απόφασή σας αυτή δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής η οποία είναι ορεινή, έχει δύσβατο οδικό δίκτυο, πολλές φορές είναι αποκλεισμένη λόγο των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τους περισσότερους μήνες το χρόνο και η πρόσβαση στην Άμφισσα είναι δύσκολη, προβληματική και δαπανηρή.
Κε Υπουργέ,
Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για τους παρακάτω λόγους:
1.     Το Λιδωρίκι είναι έδρα του Δήμου Δωρίδας, του ενός εκ των δυο Καλλικρατικών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και η μοναδική υπηρεσία Δ.Ο.Υ. στο Δήμο.
2.     Ο Δήμος Δωρίδας έχει τεράστια εδαφική έκταση, που το μεγαλύτερο μέρος εκτείνεται στους ορεινούς όγκους των Βαρδουσίων και της Γκιώνας. Η δε τεχνητή λίμνη του Μόρνου που υδροδοτεί την Αθήνα, έχει μεγιστοποιήσει τις αποστάσεις των χωριών από την Άμφισσα. Συγκεκριμένα χωριά όπως Αρτοτίνα, Κριάτσι, Κερασιά, Υψηλό Χωριό, Άβορο, Δάφνο, κλπ. για να μεταβούνε οι κάτοικοι στην Άμφισσα χρειάζονται περισσότερες από 2,5 ώρες, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνία και ταξί να τους εξυπηρετεί, γεγονός που δημιουργεί ταλαιπωρία και τεράστια έξοδα.
3.     Έχει αρχίσει η μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς το Δήμο και τελευταία έχει αναπτυχθεί σημαντική δραστηριότητα με την ίδρυση νέων κτηνοτροφικών μονάδων, νέων καλλιεργούμενων εκτάσεων, μονάδων μεταποίησης και αγροτουριστικών καταλυμάτων.
4.     Στην λίστα με την απόδοση κάθε εφορίας όσον αφορά την ολοκλήρωση των ελέγχων που έχουν πραγματοποιήσει, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο σας, η Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου έχει απόδοση 73,26%.
5.     Δεσμευόμαστε να μην υπάρξει δαπάνη για το δημόσιο για τη στέγαση της Δ.Ο.Υ.
   Κε Υπουργέ,
Ευελπιστούμε στην κατανόηση σας και θεωρούμε δεδομένη την πολιτική σας βούληση ότι για να έχει μέλλον η χώρα θα πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός για την αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής, την καταπολέμηση της αστυφιλίας και των παρενεργειών της, την τόνωση της υπαίθρου που έχει να κάνει με την περιφερειακή ανάπτυξη.

       Με τιμή
  H Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας

    Παναγιώτα Γαζή

Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου