Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα Δήμου Δελφών για την Εργασιακή Εφεδρεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ            

Ψήφισμα
Σήμερα την 5 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Δελφών του Νομού Φωκίδας στην αίθουσα του  Δ.Σ στην έδρα του Δήμου στην Άμφισσα
και αποφασίστηκε ομόφωνα να εκφρασθεί η αντίθεσή του στην Εργασιακή Εφεδρεία και τούτο γιατί:
Πιστεύουμε ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν έχει θέση στο Δήμο Δελφών, τόσο στις ...
Υπηρεσίες του, όσο και ευρύτερα στις υπηρεσίες που εδρεύουν  μέσα στα όριά του. Η περιοχή μας μαστίζεται από ανεργία και από υπανάπτυξη όλα τα τελευταία χρόνια, ενώ το πλέγμα των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για τις παραγωγικές δραστηριότητες, έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό και τις εναλλακτικές δυνατότητες ανάπτυξης. Ο Δήμος Δελφών πρέπει να εξαιρεθεί από κάθε πρόγραμμα που θα οδηγήσει εργαζομένους στην  Ανεργία δηλαδή στην εξαθλίωση  και στην κατάρρευσή του.
Οι απολύσεις  παράλληλα θα προκαλέσουν και έμμεση επιβάρυνση στην οικονομία,  της περιοχής μας.
Αρνούμαστε ως Δημοτικό Συμβούλιο να συνεργασθούμε συνολικά με την Κυβέρνηση στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της εργασίας εφεδρείας.
Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει και για τούτο δεν θα προσκομίσουμε στοιχεία από τον Δήμο Δελφών, εάν μας ζητηθούν για άμεση ή έμμεση απόλυση προσωπικού.
Για το  λόγο αυτό  απευθύνουμε έκκληση να εξαιρεθούν όλες οι Υπηρεσίες που λειτουργούν στη γεωγραφική περιφέρεια του Δήμου μας  από το  Μέτρο της Εργασιακής Εφεδρείας δεδομένου ότι ενδεχόμενη εφαρμογή του θα προκαλέσει   κατάρρευση της τοπικής οικονομίας  και κοινωνίας.
Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στον Πρωθυπουργό της χώρας , σε όλους τους Υπουργούς, στους Αρχηγούς όλων  των κομμάτων, και να δημοσιευθεί στον Τοπικό και Αθηναϊκό Τύπο.

Επικεφαλής του Συνδυασμού

«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Επικεφαλής του Συνδυασμού

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΓΚΟΣ




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ


ΝΙΚΟΛ. ΦΟΥΣΕΚΗΣ



Υ.Γ Ο Επικεφαλής της  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ» κ. Γεώργιος Ιωσηφίδης δεν αποδέχθηκε το ψήφισμα προβάλλοντας αντίστοιχα δικό του.Η εξουσιοδοτηθείσα προς σύνταξη του παραπάνω Δημοτική Σύμβουλος Ελένη (Λέλα) Κόζαρη-Μπακολουκά (Αντιδήμαρχος Δελφών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου