Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Aριστερή στροφή στην ΕΛΜΕ Φωκίδας: Πρώτο το ΠΑΜΕ, δεύτερη η ΔΑΚΕ, απούσα η ΠΑΣΚ....

Την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Φωκίδας, για την επόμενη διετία, κατέκτησε στις εκλογές των καθηγητών η προσκείμενη στο ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) συνδικαλιστική παράταξη της “Αγωνιστικής Κίνησης Καθηγητών”, πετυχαίνοντας ποσοστό 55,83% με το οποίο εξασφαλίζει τις 4 από τις 7 έδρες του νέου Δ.Σ. (έναντι 3 που είχε στο απερχόμενο Δ.Σ.)

Τις υπόλοιπες 3 έδρες καταλαμβάνουν υποψήφιοι της συνδικαλιστικής παράταξης “Δελφική Ανεξάρτητη Κίνηση Καθηγητών” (στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτικοί προσκείμενοι στη ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ανεξάρτητοι – συνεργαζόμενοι υποψήφιοι) που ...
συγκέντρωσε ποσοστό 44,17%. Τρείς (3) ήταν οι έδρες της “Δελφικής Κίνησης” και στο προηγούμενο Δ.Σ.

Από τα αξιοσημείωτα των εκλογών υπήρξε η …αποχή της προσκείμενης στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΣΚ (η οποία στο απερχόμενο Δ.Σ. κατείχε μία έδρα), καθώς η προσπάθεια στελεχών της να συγκροτήσουν διευρυμένο πολιτικά ψηφοδέλτιο δεν ευοδώθηκε.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ

Αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα είναι τα εξής:
Ψήφισαν: 182
Έγκυρα: 163,
Άκυρα (7) - λευκά (12): 19

Eλαβαν:
* “Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών” (Α.Κ.Κ.) : 91 ψήφους (55,83%) και 4 έδρες
“Δελφική Ανεξάρτητη Κίνηση Καθηγητών” (Δ.Α.Κ.Κ.): 72 ψήφους (44,17%) και 3 έδρες

Εκλέγονται για το νέο Δ.Σ.:
- από την “Αγωνιστική Κίνηση Καθηγητών” oι (εντός παρενθέσεως οι σταυροί): Κυριανάκης Κων. (64), Μαλλάκη Αγγελική (51), Ζωγράφος Γεωργ. (43) και Βασιλόπουλος Αναγ. (37)
- από τη “Δελφική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών” oι: Παπαδήμας Κων. (45), Δερβένης Αναστ. (42) και Τρίγκας Ιωαν. (39).

http://gym-galax.blogspot.com

5 σχόλια:

  1. Είδατε η αριστερά ενωμένη τι κατάφερε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοείς ενωμένη; Μόνο ΚΚΕ δεν ήταν το ψηφοδέλτιο ή κάνω λάθος; Όπως και να 'χει καλό είναι να φεύγει σιγά σιγά το 'μαύρο μέτωπο' απ' την ηγεσία των πρωτοβάθμιων και των δευτεροβάθμιων μπας και καταφέρουμε καλύτερη οργάνωση κι αντίσταση στη λαίλαπα που 'ρχεται.
    Αλήθεια που πήγαν όλοι εκείνοι οι φαφλατάδες πρασινοφρουροί εργατοπατέρες; Δηλώσαν κωλυόμενοι απ' τον εκλογικό αγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οκ για την ενωμένη αριστερά σε θέματα χαμηλής πολιτικής, σε τοπικό, κλαδικό επίπεδο και λόγω ειδικών συνθηκών.

    όμως στο κύριο πολιτικό επίπεδο και όταν το διακύβευμα είναι η εξουσία και οι αντικειμενικοί όροι, όπως τους θέτει ο αντίπαλος (που εξουσιάζει μην ξεχνάμε)τι γίνεται; ειδικά όταν η κατάσταση πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

    O δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ρώτησε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η κυβερνητική συνεργασία των αστικών κομμάτων μπορεί να σπρώξει περισσότερο κόσμο στην «Αριστερά». Το ποια Αριστερά εννοούσαν οι δυο τους, φρόντισε να το διασαφηνίσει με την απάντησή του ο Γ. Καρατζαφέρης.

    Είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, είμαστε δυο κόσμοι: Οι ευρωπαϊστές και οι κομμουνιστές. Ο λαός καλείται να επιλέξει: ‘Η θα προχωρήσουμε με τον κομμουνισμό, δηλαδή το σταλινισμό, ή θα προχωρήσουμε ευρωπαϊκά. Ξεχάστε τα κόμματα όπως τα ξέρατε. Σήμερα δεν υπάρχουν τώρα οι τεράστιες διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Είναι δυο κόσμοι, οι ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών»…

    εδώ τα ζόρια είναι μεγάλα και διαλέγεις πλέον θέση - η στρατηγική πλέον περνάει στο προσκήνιο και οι τακτικισμοί περνάνε στο προσκήνιο αναγκαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Καρατζαφέρης προσπαθεί να τοποθετήσει το ερώτημα με τέτοιο τρόπο που να συμφέρει τον ίδιο.
    Όπως με τα γκάλοπ όταν θέλεις να κατευθύνεις την απάντηση ή με τα δημοψηφίσματα που μας είχαν κανονίσει απο το εξωτερικό απο πριν την ερώτηση.
    Ποντάρουν σε παγιωμένες αντιλήψεις του κόσμου και προσπαθού με αυτόν το τρόπο να εμφανιστούν ότι εκφράζουν την πλειοψηφία , ενώ είναι αισχρή και ισχνή μειοψηφία.

    Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κόσμος είναι αν πρέπει να πληρώσει αυτός τα χρέη για τα χρήματα που έφαγαν αυτοί που κυβέρνησαν και τα οικονομικά αφεντικά τους.

    Με το ερώτημά που θα θέτουμε πρέπει να τοποθετούμε απο την μία μεριά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και απο την άλλη τους ελάχιστους οικονομικά ισχυρούς που επιβάλουν τα μέτρα.
    Δυστυχώς η αριστερά και ειδικά το ΚΚΕ επειδή δεν θέλουν να κάνουν πολιτική ,αλλά να φτιάξουν ένα κομματικό στρατό, επειδή δεν πιστεύουν οτι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα κάνουν συνεχή επίθεση στους πάντες , ακόμα και στους πιο κοντινούς τους χώρους.
    Βάζουν την κοινωνία πρώτα να τοποθετηθεί στο πρόγραμμα του κόμματος και μετά θα δουν αν θα οργανώσουν τις αντιστάσεις της. Ζητάνε πρώτα η γιαγιά που δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα να μάθει τι είναι κομμουνισμός , να το αποδεχθεί και μετά να την καλέσουν σε κοινό αγώνα.
    Τα ερωτήματα που πρέπει να θέτεις στην κοινωνία είναι ερωτήματα που θα σε κάνουν να νικάς, Οχι να βάζεις τόσο ψηλά τον πήχη που συνεχώς να χάνεις.
    Όσο θα ζητάς την γνώμη του απλού κόσμου για το Μάαστριχ σαν προαπαιτούμενο για να κινηθείς μαζί του , τόσο θα μετρά ήττες.
    Η αριστερά πρέπει να απαντά στις ανάγκες του καθημερινού κόσμου και όχι στις προτεραιότητες του μικρόκοσμού της.
    Σε μια κοινωνία σαν την δική μας την στιγμή που οι παγιωμένες αντιλήψεις φτάνουν μπροστά σε αδιέξοδα νέοι δρόμοι ανοίγονται.
    Η πάλη ανατροπής του αδιεξόδου δημιουργεί τις συνθήκες για νέες απόψεις , αυτός είναι ο συλλογικός τρόπος της αλλαγής και σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να οδηγήσουμε την κοινωνία γιατί πολύ απλά δεν αποτελούν οι ξεκάθαρες απόψεις προϋπόθεση για την πάλη της . Αν υπάρχουν καλώς αν δεν υπάρχουν δεν μπορεί η κοινωνία να περιμένεις μέχρι να δημιουργηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εδώ ξεφύτρωσε ο κωλοτούμπας; Τι γίνεται ρε παιδιά τόσο πολύ τον παρακολουθείτε; Θα μου πεις ο λαγός του κατεστημένου είναι πρέπει ν' αποκωδικοποιούμε τις μπαρούφες του. Πράγματι είπε αυτό που οι υπόλοιποι 'μνημονιακοί' δε λένε φόρα παρτίδα, θέλοντας με τον όρο κομμουνιστές (και σταλινικοί) να τσουβαλιάσει γενικώς την αριστερά και να την απαξιώσει ως χώρο με απαρχαιωμένη ιδεολογία, ενώ με τον όρο ευρωπαιστές να παρουσιάσει τα 'κόμματα τς ευθύνης' ως τη μόνη λογική διέξοδο απ' την κρίση, κρύβωντας και το ακροδεξιό κόμμα του ανάμεσά τους και κηρρύσοντας μ' αυτόν τον τρόπο το τέλος των ιδεολογιών στη σύγχρονη εποχή. Επομένως καμία σχέση μ' αυτό που θέλησε να καταλάβει ο ανώνυμος 6.32. Καλό κι αυτό, να την πέφτεις πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εκλογές ΕΛΜΕ Φωκίδας χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τσιτάτο του κωλοτούμπα.
    Στην ουσία τώρα: γιατί τόση εμμονή ρε παιδιά με την ενωμένη αριστερά (κι εσείς που την επιθυμήτε διακαώς κι εσείς που την αποκρούετε μετά βδελυγμίας); Αφού και οι δύο έχουν αποδείξει επανειλημμένως πως ΔΕΝ ενδιαφέρονται για την εξουσία, παρά για τα μαγαζάκια τους και πως ο ένας θα κλέψει κάνα ψήφο απ' τον άλλον. Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος απ' τον άρχοντα της πολιτικής φαρσοκωμωδίας ΓΑΠ ξεβράκωσε και τους δύο. Και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να κάνουν ένα βήμα παρά πέρα, να θέσουν πλέον ανοικτά θέμα εξουσίας ως το 'αντίπαλον δέος' του καθεστώτος και να μιλήσουν στα ίσια στο λαό, τους πάγωσε και τους οδήγησε σε άναρθρες κραυγές.Πέρασαν 1-2 μέρες για να συνέλθουν και να πουν ότι στηρίζουν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα (προς στιγμήν νόμισα πως το ΚΚΕ θα προτείνει αποχή σαν το '46) κι αυτό γιατί οι εξελίξεις έδειχναν πλέον ότι δεν θα γίνει.
    Ας μην τρωγώμαστε λοιπόν για πράγματα που δεν πρόκειται να συμβούν, αλλά ακόμα κι αν συμβούν δεν θα προσφέρουν και κάποιο πολιτικό κέρδος, απλά θα μεγαλώσει το μαγαζί για λίγο όπως το '74 ή το '89 και μετά θα βαρέσει κανόνι. Σημασία έχει ΕΜΕΙΣ να μπορέσουμε να συνενοηθούμε και να δράσουμε από κονού κι ας πάνε να κουρεύονται η Παπαρήγα, ο Τσίπρας, ο Αλαβάνος κι ο υπόλοιπος θίασος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή