Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Νέες διαδηλώσεις στην Αίγυπτο: Ένας νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες


Κάιρο, Παρασκευή 19 Νοέμβρη, 23.00μμ
Το κρατικό κανάλι της αιγυπτιακής τηλεόρασης ανακοίνωσε τον θάνατο του   Ahmed Mohamed Mohamudαπό πυροβολισμό στην Πλατεία Ταχρίρ. Ο   Ahmed Mohamed Mohamud πυροβολήθηκε στο στήθος. Ο αριθμός των τραυματιών έχει φτάσει τους 676 (Al Jazzera).
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών κατέβηκαν σήμερα στην Πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο για να διαμαρτυρηθούν για τις προσπάθειες  των ηγετών του στρατού να καθοριστούν ως οι φύλακες της νέας Αιγύπτου.
Τα καλέσματα που έχουν γίνει είναι για διαδηλώσεις από τα τζαμιά της Αιγύπτου, μέχρι τις κεντρικές πλατείες και το σύνθημα είναι: "Παρασκευή του Ενός Αιτήματος". Και το αίτημα αυτό είναι να δωθεί ξεκάθαρα η ημερομηνία  για την μεταφορά της εξουσίας σε πολιτική διακυβέρνηση....

Πολλές ομάδες έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στους δρόμους μέχρι να καθορισθεί αυτή η ημερομηνία.
 
Επικεφαλής του συλλαλητηρίου΄είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά μαζί ενώθηκαν και αριστερά και φιλελεύθερα κινήματα, όπως το Κίνημα της 6ης Απριλίου αλλά και άλλες επαναστατικές ομάδες της νεολαίας.
Όλοι μαζί απαιτούν χρονοδιάγραμμα για το τέλος της στρατιωτικής διακυβέρνησης που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011.
Διαδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή,  εκτός από το Κάιρο, στη  Μαχάλα, στο Σουέζ, στην Αλεξάνδρια και στη Μανσούρα. 







photos: guardian.co.uk
http://omniatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου