Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

«Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης: μια πανευρωπαϊκή έκθεση» στους Δελφούς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης: μια πανευρωπαϊκή έκθεση», που θα γίνουν την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. Η έκθεση, που διοργανώθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο πανευρωπαϊκού προγράμματος, θα φιλοξενείται ...στον προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών έως τις 29 Νοεμβρίου 2011 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άμφισσας.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί με διάλεξη της δρ. Έλενας Παρτίδα, αρχαιολόγου της Ι' ΕΠΚΑ με τίτλο: “Η βλάστηση ρεαλιστικά και συμβολικά στο φυσικό και το δομημένο περιβάλλον των αρχαίων ιερών”, σε χώρο και ημερομηνία που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα φυτά ως μέρος της καθημερινής και της θρησκευτικής ζωής, αλλά και ως αλληγορικά της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Οι παρουσιάσεις, σε μορφή poster, αφορούν τη βοτανολογία, την αρχαιολογία, τη χρήση των φυτών διαμέσου της ιστορίας, καθώς και τις λαϊκές παραδόσεις από ένδεκα ευρωπαϊκές χώρες, προσφέροντας παράλληλα μια σύντομη ματιά στην ευρωπαϊκή βοτανική ιστορία.


Στην έκθεση «παρουσιάζονται» εκτός της Ελλάδας, οι εξής χώρες: Ιταλία, Τουρκία, Βουλγαρία, Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Γαλλία, Νορβηγία, Πολωνία, Ουγγαρία και Ρουμανία.


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ


ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΨΑΛΤΗ


ΠΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου