Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Φωκίδας για τα δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ , απάντηση της κυρίας Βουλευτού και ένα βίντεο αφιερωμένο απο μας.

Εμείς που είμαστε και λίγο λαϊκιστές ευχαριστιόμαστε με κάτι σκηνές απείρου κάλους με τον Γκλέτσο να ξεσπαθώνει, όσοι απο σας αντέχετε διαβάστε και την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας και την απάντηση της Παπαθανάση

 

Απ. Γκλέτσος  "... κανένας σεβασμός στα λαμόγια... τέλος η κοροϊδία, καταστρέψατε την Ελλάδα"

«Κανένας σεβασμός σε όλους αυτούς που συντέλεσαν για να φτάσει η χώρα εδώ που έφτασε και κυρίως σ' αυτούς που συνεχίζουν την ίδια καραμέλα. Αυτοί πρέπει να απολογηθούν στους Έλληνες. Συνθήκη αναγκαία κυρίως αλλά και ικανή για να μπορέσει ο λαός να καταπιεί τα οικονομικά μέτρα εξόντωσης της κάθε οικογένειας " 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ
Συμπληρώνουμε 2 χρόνια από τότε που ο Κώστας Καραμανλής προκήρυξε εκλογές το Σεπτέμβριο του 2009. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ βρέθηκε εγκλωβισμένη σε μια ...
κατάσταση όπου είχαμε:
-Μια πολύ δύσκολη οικονομική πραγματικότητα να αντιμετωπίσει.
-Μια αντιπολίτευση μη συναισθανόμενη την κρισιμότητα των συνθηκών, εγκλωβισμένη στο «όχι σε όλα» και αποφασισμένη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές λίγους μήνες μετά με προμετωπίδα της εκλογικής της καμπάνιας το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» !!
-Μια μικρή κοινοβουλευτική δύναμη, αδύνατη να σηκώσει το βάρος της ευθύνης των αλλαγών που χρειάζονταν να γίνουν.
-Σημαντική κυβερνητική φθορά που οφείλεται σε λάθη, παραλείψεις, ατολμία και μερικές κακές κυβερνητικές επιλογές.
Η τότε κυβέρνηση ζήτησε συναίνεση, ώστε να πάρει μέτρα σταθεροποίησης της οικονομίας. Το ΠΑΣΟΚ εκβίασε με εκλογές που το έφεραν στη κυβέρνηση με γνωστή τη συνέχεια.
Ωστόσο, μια μικρή σύγκριση της Ελλάδας του 2009 με την Ελλάδα του σήμερα προκαλεί θλίψη για το παρόν και αγωνία για το μέλλον.
Ας δούμε τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη της πορείας της Ελληνικής Οικονομίας τη διετία που μας πέρασε.
Η διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με το τέχνασμα του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, συνεχίστηκε με τα ωραία λόγια για παραγραφές και ρυθμίσεις χρεών, με το σταμάτημα πληρωμής φόρων, ώστε να εμφανίσει υψηλό παραληφθέν έλλειμμα και να έχουν άλλοθι για τη πορεία που ακολούθησαν.
Ξεκίνησαν με το opengov και την ανοιχτή διακυβέρνηση και σήμερα νομοθετούν με τη λογική του «αποφασίσομεν και διατάσσομεν».
Ξεκίνησαν με ανοιχτές συνεδριάσεις υπουργικού συμβουλίου και σήμερα κυβερνούν με ανοιχτό εκβιασμό των Βουλευτών τους, ώστε να ψηφίζουν οτιδήποτε φέρνουν νύχτα στη Βουλή.
Ακόμη, εδώ και 2 χρόνια η Κυβέρνηση συνεχώς εκβιάζει, διχάζει, και φορολογεί, ενώ ακόμη ανατρέπει βίαια την κοινωνική ζωή του τόπου.
Εκβιάζει:
-Συνεχώς την κοινωνία με το φόβο της χρεοκοπίας, ώστε να παίρνει διαρκώς νέα μέτρα που οδηγούν στην ύφεση και στην περαιτέρω έξαρση των ελλειμμάτων. Μια για τη ψήφιση του μνημονίου, μία για τις δημοτικές εκλογές, μία για τον προϋπολογισμό, μία για τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων, μία για την εργασιακή εφεδρεία.
-Τους εργαζόμενους με το φόβο της απόλυσης, ώστε να περάσει τις νέες εργασιακές σχέσεις με μισθούς των 400 ευρώ.
-Τις επιχειρήσεις, ώστε να πληρώνουν συνεχώς νέες φορολογίες με το φόβο του ελέγχου από την εφορία και του κλεισίματος τους.
Διχάζει στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εις βάρος της άλλης. Έτσι βλέπουμε:
-Τους ελεύθερους επαγγελματίες να στρέφονται κατά των δημοσίων υπαλλήλων γιατί «δεν δουλεύουν».
-Τους δημόσιους υπαλλήλους, εν όψει της απόλυσης τους, να στρέφονται κατά των ελεύθερων επαγγελματιών που «δεν πληρώνουν τους φόρους τους».
-Τους ταξιτζήδες κατά των πολιτών και τους πολίτες κατά των ταξιτζήδων για την ταλαιπωρία τους και έπεται συνέχεια μέσω της γνωστής τακτικής του «κοινωνικού αυτοματισμού».
Φορολογεί οτιδήποτε φαντάζεται ότι μπορεί να δώσει έσοδα στο κράτος, ανεξαρτήτως αν αυτό βυθίζει την οικονομία σε ύφεση. Έτσι έχουμε μια σειρά από φόρους με σημαντικότερους:
-την κατάργηση του αφορολόγητου και την αύξηση της φορολογίας,
-δραματική αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, ακόμα και στο νερό, χυμούς, εστίαση,
-δραματικές αυξήσεις στον ΕΦΚ σε καύσιμα, φυσικό αέριο, υγραέριο, τσιγάρα, ακόμα και σε αναψυκτικά,
-την κατάργηση φοροαπαλλαγών και μάλιστα πολλές από αυτές αναδρομικά (στεγαστικά δάνεια)
-την καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης
-τις αλλεπάλληλες έκτακτες εισφορές και τους κεφαλικούς φόρους
-φοροεπιδρομή στα ακίνητα με δεκάδες φόρους
-ύπαρξη νέου ΛΑΦΚΑ και υψηλότερες κρατήσεις σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους
-την περαίωση, όπου εκβιαστικά οδήγησαν τους επαγγελματίες να υπαχθούν
-τη φορολογία ημιυπαίθριων χώρων και αυθαιρέτων κατασκευών.
Ανατρέπει βίαια τη κοινωνική ζωή του τόπου, καθώς:
-Με την πολιτική της οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. Ήδη υπολογίζεται ότι 1.000.000 συμπολιτών μας βιώνουν τη μάστιγα της εποχής μας και η υπόσχεση του πρωθυπουργού για «έναν εργαζόμενο σε κάθε σπίτι» αποτελεί ομολογία της πολιτικής του.
-Μειώνει δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά και μειώνοντας το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων.
-Φέρνει συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και αλλαγές, τη στιγμή που αδυνατεί να αξιοποιήσει τη δημόσια ακίνητη περιουσία προς οφελών των ταμείων.
-Μειώνει τις κοινωνικές παροχές ακόμα και στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άνεργους, ανάπηρους, πολύτεκνους κλπ).
-Ανατρέπει σε περίοδο οξείας ύφεσης τα εργασιακά δεδομένα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται έρμαιο των εργοδοτών. Εισάγει θεσμό μειωμένων αποδοχών για τους νέους, καταδικάζοντας τους είτε στην ανεργία είτε στην εργασιακή σκλαβιά.
-Περικόπτει δαπάνες υγείας και φαρμακευτικές δαπάνες (ακόμα και στους καρκινοπαθείς) με αποτέλεσμα χιλιάδες παθόντες να μη μπορούν να λάβουν τις αγωγές τους.
-Αυξάνει ανεξέλεγκτα όλα τα κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΗ, ΟΤΕ, εισιτήρια συγκοινωνιών κλπ.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και η κυβέρνηση αδυνατεί να χαράξει κάποιο αποτελεσματικό σχέδιο. Έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους της και έχει οδηγήσει τη χώρα σε παράλυση.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας θέλει να γίνει και διαχειριστής των χρημάτων μας και της περιουσίας μας και μάλιστα να επιβάλει βαριά πρόστιμα σε όσους δεν μπορούν πλέον να καταναλώσουν ούτε για τα βασικά. Τελικά το μόνο που δεν χρειάζεται «απόδειξη» είναι η ανεπάρκεια, η ανικανότητα και η αναλγησία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος μιας κοινωνίας που έχει περάσει προ πολλού τα όρια της αντοχής της.
Μιας τοπικής κοινωνίας που ζει άμεσα τον δικό της Γολγοθά, μιας Φωκίδας που κάτω από το απαθές βλέμμα της μοναδικής της Κοινοβουλευτικής εκπροσώπου βιώνει μέρα με την μέρα την κατεδάφιση και των τελευταίων ικμάδων ανάπτυξης και κοινωνικών δομών. Έτσι :
•Με την παντελή απουσία της κυρίας Παπαθανάση το Νοσοκομείο, ένα από τα δύο στην Ελλάδα, έχασε την διοίκηση και αυτοτέλειά του οδηγούμενο σταδιακά στον υποβιβασμό του, γεγονός απαράδεκτο όχι για την κυρία Βουλευτή, που πολλά είπε και έταξε προεκλογικά- έτσι και αλλιώς η εμφάνισή της στον Νομό εξαντλούνταν πάντα στην απλή παρουσία της στα κομματικά όργανα και το πολύ στις συνεδριάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου- αλλά για τους ίδιους τους εργαζόμενους και μόνο γι αυτούς που το κράτησαν όρθιο με την πλάτη τους.
•Με την σιωπηρή συμμετοχή της  Σχολεία καταργήθηκαν σε μια νύχτα στο όνομα της «υποτιθέμενης» εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και στο Νομό μας.
•Με την αναποτελεσματική της πολιτική τακτική, δομές Κοινωνικές μένουν μετέωρες και παρά την καθημερινή διαμαρτυρία πολιτών και εργαζομένων, η φθίνουσα πορεία συνεχίζεται με την εξαφάνιση του Κέντρου Στήριξης ΑΜΕΑ, του παραρτήματος ΟΚΑΝΑ, της Κινητής Ψυχιατρικής Μονάδας με την τεράστια εδώ και χρονιά προσφορά, του Προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» που με περισσή αναλγησία μένει αστήρικτο και του Γηροκομείου Άμφισσας που επαφίεται στην καλή πρόθεση και φιλοτιμία των  απλήρωτων εργαζομένων του.
•Κέντρα Υγείας και ΙΚΑ οδηγούνται αστήρικτα σε υποβάθμιση και κατάργηση και η διάλυση της δημόσιας υγείας και Παιδείας καλά κρατεί … αφού και τα σχολεία ούτε φωτοτυπίες πια να βγάλουν δεν μπορούν και τα παιδιά στασιάζουν για φωτοτυπικά μηχανήματα(!!) στις μέρες της πληροφορικής και τεχνολογίας… και φυσικά μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει σε λίγο με το πετρέλαιο αφού βλέπουμε ήδη το θέατρο του παραλόγου με την μεταφορά των μαθητών- που ακόμη δεν έχει λυθεί- από τα καταργημένα σχολεία και την καθημερινή ταλαιπωρία των παιδιών και των οικογενειών τους.
•Δημόσιες υπηρεσίες υποβαθμίζονται ή καταργούνται κάθε μέρα όπως η Στρατολογία, τα Ειρηνοδικεία, οι σταθμοί Πυροσβεστικής, Αστυνομικά Τμήματα, Εφορίες και γι αυτά όχι παρέμβαση αλλά ούτε καν συμπαράσταση από την Βουλευτή πού βάλθηκε να συνδέσει το όνομά της με την κατεδάφιση και την ισοπέδωση της Φωκίδας.
•Όσο για το μοναδικό «έργο» που πρωτοστάτησε η κυρία Παπαθανάση εκτελώντας σε μία νύχτα δώδεκα Δήμους στο όνομα του Καλλικράτη και στον βωμό των μικροκομματικών της συμφερόντων, σήμερα και ένα σχεδόν χρόνο μετά το άφησε και αυτό χωρίς πυξίδα μέσα στην κυβερνητική λαίλαπα που σαρώνει τα πάντα.
•Επιγραμματικά δε, θα αναφερθούμε και στις περίφημες ζώνες προστασίας που η «οικολογική» συνείδηση της κυρίας Βουλευτή επέτρεψε με ευκολία να τις φορτωθεί όλες μαζί ο Νομός μας ώστε να στραγγαλιστεί ακόμα περισσότερο η όποια προσπάθεια ανάπτυξης είχε αρχίσει να οικοδομείται τα τελευταία χρόνια.
Με όλα όσα σας αναφέρουμε παραπάνω, τόσο η Κυβέρνηση όσο και η τοπική Βουλευτής οδηγούν τον τόπο μας και τους πολίτες της Φωκίδας με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση, την φτώχια και την εξαθλίωση. Η απογοήτευση, η αβεβαιότητα, ο φόβος για τα μελλούμενα καθρεπτίζονται στην πρόσωπο όλων των κατοίκων του Νομού. Δυστυχώς η μόνη που δεν μπορεί να το αντιληφθεί είναι η απούσα Βουλευτής που με την θετική ψήφο της στα κατά καιρούς ισοπεδωτικά νομοσχέδια και μέτρα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες και τα όνειρα των Ελλήνων για ένα καλύτερο αύριο.
Είναι κοντά όμως ο καιρός που ο Φωκικός λαός με την δική του ψήφο θα βάλει τέλος στα δικά τους πολιτικά όνειρα.
Εμείς, στην Νέα Δημοκρατία της Φωκίδας, είμαστε έτοιμοι, με πίστη, αποφασιστικότητα και σχέδιο, να δώσουμε ξανά το χαμόγελο και την ελπίδα που λείπουν από τον  λαό μας.
 Είμαστε έτοιμοι έχοντας επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος μας τον Αντώνη Σαμαρά, να αγωνισθούμε με θέληση και πίστη, για να πετύχουμε μαζί με τον Φωκικό λαό, ένα πιο αισιόδοξο και σταθερό μέλλον για τον τόπο και τη χώρα μας.


 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
Κυρίες και κύριοι , μέλη της ΝΟΔΕ Φωκίδας, Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε , μετά από δύο ολόκληρα χρόνια απουσίας και «αφωνίας» σας , να πούμε εκ νέου και δημόσια τα πράγματα με το όνομα τους. Καταρχάς κάποιες τυπικές – στα όρια της παραπολιτικής ελαφρότητας - επισημάνσεις σε σχέση με την ανακοίνωση σας , ευχάριστο καθ΄ όλα ξάφνιασμα όλων για την «επιστροφή» σας στον δημόσιο διάλογο, Δεν αντιλαμβάνονται οι πολίτες του νομού μας γιατί η ανακοίνωση σας , για τόσο σημαντικά θέματα και μετά από τόσο καιρό , δημοσιεύεται μόνο – έως στιγμής – σε συγκεκριμένο έντυπο μέσο. Αναζητήσαμε την ανακοίνωση σας και σε ιστοσελίδες ενημέρωσης του νομού και της περιφέρειας , μάταια όμως. Να συμπεράνουμε άραγε ότι η ανακοίνωση σας εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε ως αποκλειστικότητα στην συγκεκριμένη εφημερίδα , που αποδίδει την εξέλιξη των έργων στο νομό σε «μαντζούνια» και ιπτάμενα , νυχτόβια πλασματάκια , ή ότι απλά «φάγατε πόρτα» από τα υπόλοιπα μέσα; Σημεία και αιχμές της ανακοίνωσης σας μας δυσκολεύουν στο να αποκωδικοποιήσουμε σε ποια δικά σας , εσωτερικά μέτωπα αναφέρεστε , καθώς προφανώς γνωρίζετε τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες των Δημάρχων και Αντιδημάρχων . (π.χ. σε σχέση με την λειτουργία των σχολείων ,τα φωτοτυπικά των σχολείων , την μεταφορά των μαθητών , τις δομές πρόνοιας και τις εγγυητικές που χρειάζονται – και που τελευταία στην Ιτέα πληρώθηκαν από τους εργαζόμενους , καθώς οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι ασχολήθηκαν με εκδηλώσεις και όχι με την στήριξη των δομών. ).
Στα ουσιαστικά και καθοριστικά ζητήματα έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα : Η όλη δομή της ανακοίνωσης σας , δομή και ύφος γραφής με αναδρομή πολλές δεκαετίες πίσω είναι που σοκάρει περισσότερο. Αν δεν το θυμάστε είμαστε στο 2011 , ζούμε στον πλανήτη Γη , στην Ευρώπη , σε μια χώρα που λέγεται Ελλάδα η οποία βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για την χώρα καλό θα ήταν να αφήσουμε άπαντες τις επικοινωνιακές υστερίες , να δούμε τι πραγματικά συνέβη και βρεθήκαμε στην κατάσταση αυτή και πως η Χώρα και με την δική μας συμμετοχή θα ξεπεράσει την κρίση . Και δεν βρεθήκαμε ξαφνικά εδώ.……έφταιξε συνολικά το πολιτικό σύστημα για την αναξιοκρατία και τις αλόγιστες σπατάλες . Έφταιξε η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας , έφταιξαν τα πρότυπα «καταξίωσης» - πλούτος με κάθε κόστος χωρίς μέτρο , έφταιξε το «μοναδικό όνειρο» της θέσης στο δημόσιο και πολλά άλλα που σε όλους μας είναι πλέον συνείδηση «λάθους». Η προσαρμογή της Χώρας περνά από συμπληγάδες , γιατί όλα, και τα δίκαια και τα άδικα και τα σωστά και οι προσωρινές λύσεις, γίνονται γρήγορα χωρίς δυστυχώς περίοδο προσαρμογής. Και σίγουρα υπάρχουν άδικα οριζόντια μέτρα. Υπάρχουν όμως και πράγματα που πρέπει να γίνουν , που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες , όπως για παράδειγμα ο έλεγχος στα επιδόματα της πρόνοιας (υπάρχουν νομοί που εμφανίζουν το 20 και 22% του πληθυσμού σε αναπηρία) , η ηλεκτρονική συνταγογράφηση , το νέο σύστημα προμηθειών με μεγάλους διαγωνισμούς μέσω διαδικτύου (γιατί τα ορθοπεδικά εμφυτεύματα στη χώρα ήταν περισσότερα από αυτά στην Γαλλία) . Αυτά και πάλι δεν αρκούν. Τα σκληρά μέτρα που υφίσταται ο Ελληνικός Λαός οφείλουν να είναι κατά το δυνατότερο δίκαια – και ακόμη αυτό δεν το έχουμε καταφέρει , γιατί υπάρχει ακόμη ο σκόπελος της φοροδιαφυγής , γιατί υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί που δεν τιμούν την θέση και το ρόλο τους και η Διοίκηση αδυνατεί, λόγω στρεβλώσεων, να τους ελέγξει , γιατί η Δικαιοσύνη καθυστερεί πολύ στην έκδοση των αποφάσεων. Άρα , το πολιτικό «δια ταύτα» δεν μπορεί να είναι να «γυρίσουμε» στα γνώριμα λημέρια – να ισχύσει ότι ίσχυε , άκριτα , μόνο με το φόβο απέναντι σε κάθε τι νέο. Δεν είναι λύση να ψελλίζετε κομματικά εμβατήρια και να αντιγράφετε σημειώματα κομματικής αντιπαράθεσης. Το στοίχημα για να σωθεί η χώρα – γιατί είτε θα σωθούμε μόνο με δική μας προσπάθεια και κόστος , είτε θα καταστραφούμε όλοι γυρίζοντας την χώρα δεκαετίες πίσω – είναι ποιος είναι ο ασφαλέστερος και δικαιότερος για τους πολίτες δρόμος εξόδου από την κρίση. Στην Ευρώπη που βουλιάζει στην συνολική κρίση χρέους, δυστυχώς απαντάτε με συνθήματα προεκλογικών –κακών – φυλλαδίων . Απέναντι στον συναγερμό που έχει σημάνει στα Κοινοβούλια και τις Κυβερνήσεις των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που αυτές τις μέρες ψηφίζουν για τον νέο μηχανισμό στήριξης) και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δυστυχώς απαντάτε με τίτλους «ΖΑΠΠΕΙΟ Ι» , «ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ» κλπ. Μόνο που δεν είναι αστείο και δεν είναι ταινία , είναι η απτή πραγματικότητα ότι κανείς στην σφαίρα των οικονομικών & πολιτικών επιλογών στην Ευρώπη δεν στηρίζει αυτά που λέτε. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ του 2009
1. Το έλλειμμα ξεπέρασε τα 36,5 δις , όταν ο Προϋπολογισμός προέβλεπε έλλειμμα 2% (γύρω στα 5 δισ.), δηλαδή πάνω από 30 δις ευρώ η απόκλιση.
2. Μόνο λίγες μέρες πριν τις εκλογές στέλνατε επίσημα στοιχεία στην Ε.Ε. δηλώνοντας πως το έλλειμμα θα είναι της τάξης του 6% του ΑΕΠ , το οποίο τελικά κατέληξε στο 15,4% του ΑΕΠ.
3. Το συνολικό έλλειμμα της χώρας μόνο στη διετία 2008-2009 ξεπέρασε τα 55 δισ. (36,5 δισ. το 2009 και 19 δισ. το 2008).
4. Οπότε ή εσείς έχετε «πεπραγμένα» στοιχεία στον πίνακα που καταθέτετε ως τεκμηρίωση στην ανακοίνωση σας ή η EUROSTAT λέει ψέματα – και να λέει – περιμένουμε την διάψευση σας…….
5. Οι πρωτογενείς δαπάνες - έξοδα του κράτους έφτασαν τα 112 δισ. το 2009, όταν το 2004 ήταν 68 δις ευρώ.
6. Το δημόσιο χρέος ήταν στα 300 δισ., όταν το 2003 ήταν 160 δισ.
7. Η ύφεση ξεπέρασε το -2% το 2009, όταν το 2004 η ανάπτυξη έτρεχε με ρυθμούς +5,5%.
8. Το κράτος ήταν διογκωμένο από το ρουσφέτι (με 35.000 προσλήψεις περισσότερες από τις αποχωρήσεις την τετραετία 2005-2009, με πάνω από 110.000 συμβασιούχους και με πάνω από 22.000 stage). Η περίοδος 2004 -2009 αποτελεί την δική σας καταλυτική ευθύνη στην δυσμενή εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών της Χώρας. Γιατί αφήσατε απλά να συμβεί το μοιραίο , γιατί ενώ μπορούσατε ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.
Μέχρι τις παραμονές των εκλογών διορίζατε. Μέχρι παραμονές εκλογών στέλνατε ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & τι σηματοδοτεί η απόφαση της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Η τραγική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας σε συνδυασμό με τις συνεχείς κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχθηκαν τόσο η Ελλάδα , όσο και η Ιταλία , Ισπανία & Πορτογαλία , μας οδήγησαν στην απόφαση του Μαΐου 2010 . Δανειζόμαστε χρήματα και από χώρες με εξίσου σημαντικά οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα. Το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας που εφαρμόζεται από το Μάιο του 2010 βασίζεται σε πρωτοφανούς ύψους χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουμε από τους θεσμικούς μας εταίρους τόσο από την Ευρωζώνη, όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σκοπός των χρηματοδοτήσεων είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους μας, η κάλυψη των δανειακών μας αναγκών, η ενίσχυση του τραπεζικού μας συστήματος τόσο από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, όσο και από πλευράς ρευστότητας. Δανειζόμαστε χρήματα για να καλύψουμε μισθούς , συντάξεις , υπηρεσίες υγείας , παιδείας και πρόνοιας και δανειζόμαστε με όρους και σκληρές θυσίες του Ελληνικού Λαού. Ουσιαστικής σημασίας παρεμβατικός μηχανισμός για τη σωτηρία και την έξοδο της χώρας από τη κρίση, είναι αυτό που αφορά στην εφαρμογή της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου του 2011.
Το σχέδιο της 21ης Ιουλίου :
1. Βάζει σε τάξη τις δανειακές ανάγκες της χώρας μας για τα επόμενα 20-30 χρόνια εξασφαλίζοντας χαμηλό επιτόκιο,
2. Παρέχει ένα πακέτο στήριξης ύψους 109 δισεκατομμυρίων ευρώ, επιπλέον,
3. Παρέχει την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα μέσα από την επιμήκυνση ή ανταλλαγή των ομολόγων για την περίοδο 2011-2020, δηλαδή μια διεθνή χρηματοπιστωτική διαδικασία, η οποία κινητοποιεί κεφάλαια που υπερβαίνουν ουσιαστικά τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ,
4. Θωρακίζει το τραπεζικό σύστημα της χώρας ως αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωσυστήματος. Δηλαδή , η απόφαση αυτή της 21ης Ιουλίου απαντά και στο πρόβλημα της βιώσιμης διαχείρισης του συνολικού χρέους της Χώρας. Το πόσο γρήγορα και το πόσο κοντά θα πάμε στην απόφαση αυτή είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ σημασίας διαδικασία για την συγκυρία που βρίσκεται η Χώρα και η Ευρωζώνη. Από τα παραπάνω , κυρίες & κύριοι της ΝΟΔΕ ΦΩΚΙΔΑΣ , πιστεύω να μπορείτε να συμπεράνετε ότι είμαστε σε μια νέα τραγική, δύσκολη εποχή. Σε ένα στάδιο μετάβασης από την εποχή της αβάσταχτης ελαφρότητας των εξαγγελιών και των «πολιτευτών» σε μια εποχή μέγιστης πολιτικής ευθύνης . Εδώ δεν χωρούν ξανά ούτε ανεύθυνες φωνές , ούτε «ξερόλες» , ούτε άκρατος - και άρα ανεύθυνος- κομματικός πατριωτισμός. Δεν προκύψατε από παρθενογένεση. Ξέρω ότι δεν γίνονται όλα ούτε όσο γρήγορα , ούτε απόλυτα σωστά και δίκαια. Ξέρω όμως ότι εμείς μείναμε να προσπαθήσουμε , αναλαμβάνοντας βάρη και ευθύνες δεκαετιών. Αν εσείς πιστεύετε ότι το ζητούμενο , την στιγμή που ο κόσμος σπαράζει από την οικονομική κρίση και η Χώρα ζει τις πιο επικίνδυνες στιγμές στην νεότερη ιστορία της , είναι ο λαϊκισμός και η επιστροφή στο παρελθόν , τότε λυπάμαι , αλλά για ακόμη μια φορά δεν προσφέρετε τις υπηρεσίες που οφείλετε να προσφέρετε. Σχετικά με όσα αναφέρετε για τα ειδικά θέματα, έργα και δομές του Νομού, θα ακολουθήσει αναλυτική απάντηση μας .

2 σχόλια:

  1. κρεμασμα στους πασοκους και στους νεοδημοκρατες . Προδότες του λαου και της χώρας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί σπαταλάτε χρόνο και χώρο στο διαδίκτυο για τελειωμένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή