Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Νέες επιχειρηματικές δράσεις και ενέργειες αιτείται η Νηρεύς από το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας

Πατήστε επάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει

Θετική η εισήγηση του κ. Ράπτη υπό την προϋπόθεση ότι οι περιβαλλοντικές συνέπειες θα είναι ευνοϊκότερες

Τη γνώμη του θα κληθεί να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας κατά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη αναφορικά με τη μίσθωση θαλάσσιας έκτασης 52 στρεμμάτων για μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ που εδρεύει στη θέση «Βαθιά Λουζα».

Να σημειώσουμε πως τον περασμένο Μάιο οι κάτοικοι του οικισμού Αγίου Σπυρίδωνα της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέα είχαν κάνει αναφορά παραπόνων στο Δημοτικό ...
Συμβούλιο κατά την οποία υποστήριζαν ότι είχαν τοποθετηθεί κλουβιά χωρίς άδεια, ότι είναι προωθημένα πιο βαθιά από ότι πρέπει και ότι βρίσκονται σχετικά έξω από τα προβλεπόμενα όρια.
Η εν λόγω αναφορά είχε τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας αλλά και κατοίκων του Άγιου Σπυρίδωνα.
Τότε οι εκπρόσωποι είχαν ισχυριστεί ότι τα κλουβιά είχαν τοποθετηθεί για δοκιμαστικούς λόγους ενώ τα απέσυραν κατευθείαν.
Πατήστε επάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης ωστόσο αναμένεται να συζητηθεί και να εκφραστεί η γνώμη των συμβούλων αναφορικά με κάποιες δράσεις που επιθυμεί να πραγματοποιήσει η εταιρεία στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Ράπτη η ενδιαφερόμενη εταιρεία έχει αιτηθεί τις εξής δραστηριότητες:
- Την αύξηση της ήδη μισθωμένης έκτασης στη θέση Βαθιά Λούζα (πλησίον Αγίου Σπυρίδωνα) από 25 στρέμματα σε 52 στρέμματα.
- Την κατάργηση/μεταφορά των εγκαταστάσεων της από τον όρμο Ξυδιά (πλησίον Σπηλιάς) όπου είχε εκμισθωμένη έκταση 15 στρέμματα, στη θέση Βαθιά Λούζα.
- Την κατάργηση δια μεταφοράς των εγκαταστάσεων της από την θέση Σκίνοφα (πλησίον Αγίου Νικολάου) εκτάσεως 12 στρεμμάτων στη θέση Βαθιά Λούζα.
- Την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας από 620 τόνων ετησίως σε 1.849.
- Τον εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεών της.
- Την εφαρμογή / εναρμόνιση της ΚΥΑ 121570/2009 και αλλαγή των ειδών σε θαλάσσιους μεσογειακούς ιχθείς.
Ο κ. Ράπτης πρόκειται να εισηγηθεί την θετική τοποθέτηση του Σώματος στις παραπάνω δραστηριότητες με την προϋπόθεση όμως ότι οι περιβαλλοντικές συνέπειες ή επιβαρύνσεις του εγχειρήματος θα είναι ευνοϊκότερες των σημερινών.
http://orafok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου