Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΔΩΡΙΔΟΣ





Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της πέμπτης στο δημοτικό διαμέρισμα του Μοναστηρακίου του δήμου Δωρίδας. Ένας ηλικιωμένος προκειμένου να απαλλαχτεί από τα ξερόχορτα που είχε συγκεντρώσει στο οικόπεδό του έβαλε φωτιά να καούν. Όμως δεν υπολόγισε τον δυνατό αέρα που έπνεε στην περιοχή με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί σε όλο τον οικοπεδικό χώρο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε ανάμεσα στα σπίτια του χωριού και οι ...
υπόλοιποι κάτοικοι έντρομοι έτρεξαν με λάστιχα και κλαδιά να σβήσουν τις φλόγες πριν αυτές φθάσουν σε κάποιο σπίτι. Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας όπου με 4 υδροφόρα οχήματα και 7 άνδρες κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο και τελικά να δαμάσουν τις φλόγες.

Να θυμίσουμε πως η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαγορεύεται η ελεγχόμενη καύση των ξερών χόρτων στην ύπαιθρο. Το τελευταίο διάστημα οι άνεμοι που πνέουν έχουν σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση πολλών πυρκαγιών αφού οι αρχικές εστίες ξεφεύγουν από τον έλεγχο των πολιτών.

Το πρωί της Πέμπτης εκδηλώθηκε άλλη μια πυρκαγιά στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου Θέρμου στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος της Συκιάς Πιτσιναιίκων Ναυπακτίας που και αυτή δεν πρόλαβε να επεκταθεί χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου