Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ



Σ Υ Ν Τ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο
ΕΝΑΝΤΙΑ στη διάλυση κοινωφελών Δημοσίων φορέων,
στις απολύσεις-εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο


των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΣΠΕΡΤ-Ε.Ι.Ν.–Π.Ο.Θ.Α.–Π.Ο.Μ.Ε.Ε.Α.–Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.
και των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΟΣΚ–ΙΓΜΕ–ΟΔΔΥ–ΕΟΜΜΕΧ–ΕΘΙΑΓΕ–ΟΠΕΓΕΠ
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΕΛΟΓΑΚ–ΗΔΙΚΑ–ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ–ΘΕΜΙΣ-Ο.Κ.Α.Α.–ΕΛΟΤ ΕΓΝΑΤΙΑ–ΜΟΔ-ΑΠΕ ΜΠΕ-ΔΕΠΑΝΟΜ–ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ- Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -κ.ά.
Αθήνα 26-10-2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Το Συντονιστικό πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη στον ΟΣΚ όπου συζήτησε για τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την κατάπτυστη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου από την κυβερνητική «πλειοψηφία», εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλη τη χώρα. Το Συντονιστικό κατέληξε επιγραμματικά στα εξής :...
·       Είναι πλέον καθολική η απαίτηση που εκφράζεται και από το Συντονιστικό, να μην υλοποιηθεί το εφιαλτικό πολυνομοσχέδιο και να ανατραπεί η κυβέρνηση του μνημονίου, αλλά και όποιος άλλος επιχειρήσει να εφαρμόσει την ίδια η ανάλογη πολιτική.
·       Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας για να μην υλοποιηθεί το Πολυνομοσχέδιο στους χώρους εργασίας μας, ούτε ως προς τη διάλυση κοινωφελών δημόσιων φορέων, ούτε για την εφεδρεία-απόλυση, ούτε για το μισθολόγιο- φτωχολόγιο, ούτε για την κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων.
·       Δεν αφήνουμε κανένα συνάδελφο να τον βγάλουν σε εφεδρεία-απόλυση, αλλά «μπλοκάρουμε» τις διαδικασίες όπου προχωρήσουν, με τη στήριξη του Συντονιστικού. Αξιοποιούμε παράλληλα και κάθε ένδικο μέσο για την αποτροπή τόσο της διάλυσης δημόσιων φορέων όσο και της εφεδρείας-απόλυσης.
·       Τα παραμύθια κυβερνητικών παραγόντων και Διοικήσεων για δήθεν εξαίρεση ορισμένων φορέων η εργαζομένων από τα μέτρα, προκειμένου να κατευνάσουν τις αντιδράσεις και να διασπάσουν τους συναδέλφους, δεν μπορούν να κοροϊδέψουν πια κανέναν. Τα εφιαλτικά μέτρα τους θα μας πλήξουν ΟΛΟΥΣ.
·       Απαιτούμε από τα τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να προκηρύξουν νέα 48ωρη Απεργία το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το Συντονιστικό θα πραγματοποιήσει την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 1 μμ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο υπουργείο Οικονομικών στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ(κάτω πλατεία), με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις σε όλους τους χώρους εργασίας. ΚΑΛΟΥΜΕ και τα Σωματεία άλλων δημόσιων υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων να συμμετέχουν στην κινητοποίησή μας.

          ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·        Καμία κατάργηση –συρρίκνωση Δημόσιου κοινωφελή Οργανισμού και Φορέα. Διασφάλιση και αναβάθμιση του Δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.
·        Καμία άμεση η έμμεση απόλυση εργαζόμενου. ΟΧΙ στο αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·        Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις, το εφάπαξ, τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας,  τα δικαιώματά μας συνολικότερα.
·         Να σταματήσει πια η φορολογική «καταιγίδα» εις βάρος μας.
·          
Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι πολιτικοί τους υποστηρικτές που τα προκάλεσαν. Δεν δεχόμαστε κανένα χρέος !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου