Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Άνω Χώρα – Γιορτή Κάστανου και τσίπουρου , Σάββατο 15-10-2011



Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, καιρού επιτρέποντος, τα καζάνια για την απόσταξη του τσίπουρου και οι φουφούδες για το ψήσιμο των κάστανων θα παραταχθούν στην πλατεία της Άνω Χώρας για τη φετινή γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου.
Όταν πριν από 13 χρόνια ο Σύνδεσμος ΑνωΧωριτών Αττικής, ύστερα από αποδοχή σχετικής πρότασης του Νικολάου Μουστάκα, πραγματοποιούσε την πρώτη Γιορτή Κάστανου και τσίπουρου στην Άνω Χώρα, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ...
την επιτυχία της εκδήλωσης που στις μέρες μας αποτελεί must των ψαγμένων αποδράσεων.
Στα χρόνια που πέρασαν η γιορτή αγκαλιάστηκε απ’ το Δήμο, τους επαγγελματίες, τους ντόπιους αλλά κυρίως απ’ τους επισκέπτες που κυριολεκτικά κατακλύζουν την Άνω Χώρα.

Καιρού επιτρέποντος,λοιπόν, τα καζάνια για την απόσταξη του τσίπουρου και οι φουφούδες για το ψήσιμο των κάστανων θα παραταχθούν στην πλατεία του χωριού έτοιμα να μας υποδεχθούν.
Τα τραπέζια θα γεμίσουν από τα διάφορα «πεσκέσια» που προσφέρουν οι νοικοκυρές του χωριού όπως πίτες, τηγανίτες, λουκουμάδες και αλλά σπιτικά εδέσματα. Και επειδή η απόσταση απ’ το φαγητό και το τσίπουρο με τον χορό και το γλέντι είναι απειροελάχιστη, οι παραδοσιακοί οργανοπαίχτες αναμένεται να επενδύσουν ηχητικά τη βραδιά.
(πηγή : nafpaktia.com )
Το βρήκαμε στο http://efpalio.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου