Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τα παιδιά του τ. Δημοτικού της Αγίας Ευθυμίας έγιναν “μπαλάκι”…

Το Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Ευθυμίας, κατά τις τελευταίες μαζικές καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, συγχωνεύτηκε με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας.
Αυτό σημαίνει ότι η Πολιτεία θα φρόντιζε για την ασφαλή καθημερινή μεταφορά των μικρών παιδιών της Αγίας Ευθυμίας στο νέο Σχολείο που επέλεξαν κάποιοι άλλοι γι’ αυτά. Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα Σχολεία άνοιξαν και θα περίμενε κανείς να έχει μισθωθεί το μικρό λεωφορείο που ...
απαιτείται για την μεταφορά των παιδιών. Δυστυχώς, αυτό αποδείχτηκε “όνειρο θερινής νυκτός”.
Θα πείτε εδώ δεν υπάρχουν βιβλία κι εσείς περιμένετε λεωφορείο;
Οι γονείς μαζί με τα παιδιά και με επικεφαλής τον Πρόεδρο του χωριού Ανδρέα Σολτάτο, αντέδρασαν και απευθύνθηκαν στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και “εισηγητή” της συγχώνευσης του Σχολείου της Αγίας Ευθυμίας, προκειμένου να δώσει άμεσα λύση.
Εκείνος τους δήλωσε ότι το ΚΤΕΛ θα μεταφέρει τους μαθητές μέχρι να αναλάβει ο Δήμος και θα πληρωθεί από την Αντιπεριφέρεια Φωκίδας. Αυτή η συμφωνία, που είναι επέκταση από την προηγούμενη σχολική χρονιά, αφορά τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Όμως, όπως πληροφορηθήκαμε, ακόμη κι αν βρεθεί φόρμουλα για να ισχύσει και για τα παιδιά του Δημοτικού, το ΚΤΕΛ δηλώνει αδυναμία να τα μεταφέρει στο σημείο που βρίσκεται το 4ο Δημοτικό της Άμφισσας αφού εκεί δεν μπορεί να πάει λεωφορείο του και απαιτείται η δρομολόγηση μικρού λεωφορείου ή ταξί.
Ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη, από πλευράς Δήμου Δελφών, για την μεταφορά των μαθητών δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν το Νοέμβριο, λόγω των διαδικασιών που ισχύουν. Αλήθεια τί θα γίνει μέχρι τότε με τους μικρούς μαθητές; Θα αναγκάζονται να τους μεταφέρουν οι γονείς τους εγκαταλείποντας την εργασία τους; Πληροφορούμαστε ότι δρομολογείται ως λύση από την Αντιπεριφέρεια η μεταγραφή των μαθητών σε άλλα σχολεία όπου θα μπορεί να τα μεταφέρει το ΚΤΕΛ. Κάτι που είχαν ζητήσει εξ αρχής και οι γονείς ως “το μη χείρον”…
Θαυμάστε οργάνωση. Μικρά παιδιά να βρίσκονται στο δρόμο και να γίνονται “μπαλάκι” για χάρη του Μνημονίου. Μετά από όλα αυτά δεν μπορούμε παρά να δώσουμε συγχαρητήρια στην Πολιτεία για την “καλύτερη παιδεία” και για το” ενδιαφέρον” της για τα παιδιά των χωριών και να αναφωνήσουμε “Ζήτω το Μνημόνιο κι όλα όσα μας έφερε”!!
http://blog.agiathimia.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου