Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Θεατρική διακοπή των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης -τρόικας

deiktes
ΠΛΗΡΕΣ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!

Από www.iskra.gr

Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία, διακόπηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ, οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν για τον τρόπο κάλυψης δημοσιονομικής απόκλισης κάτω από 1% του ΑΕΠ, καθώς η τρόικα ζητεί νέα μέτρα, κάτι που ...
απορρίπτει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, μετατέθηκε χρονικά η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, που επρόκειτο να εκταμιευθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η συνεδρίαση του ΔΝΤ ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου και πλέον θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η μετάθεση της συνεδρίασης του ΔΝΤ οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θα είναι έτοιμη η έκθεση του επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν. Πηγή της τρόικας, μάλιστα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, δεν δεσμεύτηκε ότι η επόμενη δόση του δανείου θα εγκριθεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, το υπουργείο Οικονομικών και η τρόικα δεν συμφώνησαν για τον τρόπο κάλυψης δημοσιονομικής απόκλισης κάτω από 1% του ΑΕΠ, καθώς η τρόικα ζητεί νέα μέτρα, κάτι που απορρίπτει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον ενημέρωσε για τις απαιτήσεις της τρόικας και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν να δοθεί αρνητική απάντηση.
Ο κ. Βενιζέλος επέστρεψε στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων για να ανακοινώσει ότι στο εξής η διαβούλευση θα γίνει σε επίπεδο Eurogroup. Όπως φέρεται να είπε ο υπουργός Οικονομικών, το μείγμα πολιτικής της τρόικας δεν οδηγεί πουθενά, καθώς επιτείνει την ύφεση.

Κατόπιν τούτου τα στελέχη της τρόικας δήλωσαν ότι αντιλαμβάνονται τις ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα και ότι πλέον η απόφαση περνάει σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών και αρχηγών κρατών της ΕΕ.Η εξέλιξη οδήγησε σε διακοπή της αξιολόγησης. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν αναχώρησε από την Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ αναμένεται να φύγουν έως το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου είχε σύντομες διμερείς συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Υβ Λετέρμ, τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, καθώς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Λιβύη, στο Παρίσι. Ο κ. Παπανδρέου συζήτησε μαζί τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 21 Ιουλίου.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου