Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Άκρως επικίνδυνη η απόφαση του Μονομελούς για τους σπουδαστές ΤΕΙ Λαμίας

«Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας να απορρίψει την ίδρυση συλλόγου σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας γιατί στο καταστατικό του αναφέρεται ότι ο σύλλογος θα δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ είναι αντιδραστική, προκλητική και άκρως επικίνδυνη για το λαό.

Συγκεκριμένα, η πρωτοδίκης έκρινε ότι, επειδή το καταστατικό του συλλόγου αναφέρει ανάμεσα στα...
 άλλα τα παραπάνω, επιδιώκει σκοπούς που δεν εναρμονίζονται με τη νομιμότητα, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ασφάλεια των πολιτών, δεν συμπορεύεται με τα θεμέλια του κοινωνικού οικονομικού συστήματος. Πως μπορεί να διαταραχθούν οι φιλικές σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Σύμφωνα με αυτά, κατά τη δικαστή είναι παράνομη και επικίνδυνη κάθε λαϊκή θέση και δράση που δεν έχει την έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών και της κυβέρνησης και στρέφεται κατά της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Εκτιμάνε πως αυτή η απόφαση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού στην ουσία της κηρύσσει παράνομες όλες τις λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις.

Συμβαδίζει με αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και με συμφωνίες που έχουν συνάψει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με τις ΗΠΑ και στην ΕΕ στις οποίες χαρακτηρίζεται παράνομη και τρομοκρατική κάθε λαϊκή δράση που στρέφεται κατά των πολέμων τους και των συμφερόντων τους.

Κατά την άποψη μας αυτή η δικαστική απόφαση εκφράζει την θέληση της εξουσίας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της πλουτοκρατίας, να σκληρύνει την στάση της απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα και κάθε προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να υποτιμήσει αυτού του είδους τις αποφάσεις. Δεν πρέπει να υποτιμήσει τους διάφορους τρομοκρατικούς - κατασταλτικούς νόμους. όπως και τις αντικομμουνιστικές διακηρύξεις που γίνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα αυτά βήμα το βήμα διαμορφώνουν ένα σιδερένιο πλέγμα απαγορεύσεων, καταστολής,

τρομοκράτησης των λαών. Στοχεύουν στον περιορισμό και στην κατάργηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων, να τσακίσουν κάθε αντίδραση στη βάρβαρη πολιτική τους και να θωρακίσουν το καπιταλιστικό σύστημα.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καλεί τον λαό της περιοχής να κατανοήσει τους κινδύνους που εμπεριέχει αυτή η δικαστική απόφαση για το λαϊκό κίνημα και την προοπτική του.

Καλεί τον λαό να εκφράσει με κάθε τρόπο την κατηγορηματική του αντίθεση. Να δυναμώσει την επαγρύπνηση και τις αντιστάσεις του ενάντια στην φασιστικοποίηση της κοινωνικοπολιτικής μας ζωής.

Απευθυνόμενοι στον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, τους καλούμε να αποδοκιμάσουν την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση που οδηγεί την σκέψη μας πολλές δεκαετίες πριν. Τους καλούμε να τοποθετηθούν ανοιχτά και συγκεκριμένα άμεσα για αυτό το σοβαρό ζήτημα που συνέβη στον χώρο ευθύνης τους.


ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου