Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΗΣ ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ


Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας υπέβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Χάρης Παμπούκης, μετά το θέμα που προέκυψε με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. 
Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη προκλήθηκε ένταση όταν ο Χρ. Παπουτσής, μιλώντας για το δικό του νομοσχέδιο αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Χ. Παμπούκη περί επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας, χωρίς όμως να ...
κατονομάσει τον συνάδελφό του ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

«Δέχομαι υπονόμευση από μέλη της κυβέρνησης που εγείρουν θέμα επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας με ενσωμάτωση και του λιμενικού», φέρεται να είπε.


Υπέρ του κ. Παπουτσή συνηγόρησε και ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «εγώ εισηγήθηκα το νομικό πλαίσιο για τη μεταφορά του λιμενικού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» είπε.


Την Τρίτη, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ο κ. Παμπούκης είχε ζητήσει την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σημειώνοντας ότι ο κλάδος της ναυτιλίας έχει μια ιδιαιτερότητα, χρειάζεται υποστήριξη και διοικητική συνέχεια.


Mάλιστα ζήτησε και την επαναφορά του Λιμενικού Σώματος και της ακτοφυλακής στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.


Υπενθυμίζεται ότι τα δύο Σώματα σήμερα τελούν υπό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
http://prezatv.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου