Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Προσφυγή δημοτικών συμβούλων της παράταξης Καραχάλιου κατά αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών


Ενημέρωση για την προσφυγή κατά αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παρατάξεως μας Γιώργος Δρακάκης, Λουκάς Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Μαλάμος , Τάσος Παπάς ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ στην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας (αριθμός πρωτοκόλλου 36988/1203 22/7/2011) κατά των αποφάσεων 115/20111 και 116/2011 της 15 Ιουλίου 2011 της Οικονομικής Επιτροπής. Οι αποφάσεις αυτές αφορούσαν τον καθορισμό των όρων διακήρυξης για την :...

1) "Προμήθεια Υλικών Συντήρησης και Βελτίωσης γηπέδων ποδοσφαίρου Ιτέας"

2) "Επισκευή Υποθαλάσσιου Αγωγού λυμάτων Ιτέας".
Η προσφυγή κατατέθηκε γιατί παραβιάστηκαν οι γενικές αρχές της δημοσιονομικής λογιστικής και του προεδρικού διατάγματος 113/2010 όπου αναφέρεται ότι θα πρέπει να υπάρχουν ΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ στον προυπολογισμό προκειμένου να δημοπρατούνται έργα.
Έτσι λοιπόν ο προυπολογισμός της δημοπρασίας για την προμήθεια έτοιμου χλοοτάπητα για το γήπεδο Ιτέας ανέρχεται στα 50.000 ευρώ ενώ η εγγραφή στον αντίστοιχο κωδικό Κ.Α. 30-7336.009 του προϋπολογισμού είναι 30.000 ευρώ.

Επίσης για την επισκευή του Υποθαλάσσιου Αγωγού Ιτέας το κονδύλι του ανοιχτού διαγωνισμού ανέρχεται στα 70.500 ευρώ ενώ η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό με κωδικό Κ.Α. 25-7336.002 είναι 50.000 ευρώ. Και τα δυο έργα χρηματοδοτούνται απο πιστώσεις ΣΑΤΑ 2011.

Στο νέο συμβούλιο της Οικονομικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου, η πρόεδρος της επιτροπής κα Π.Λαϊνη-Κολλιαλή μετά από Συστάσεις Προτροπές της δημόσιας διοίκησης αλλά και την ενδεχόμενη αποδοχή της προσφυγής εισήγαγε προς συζήτηση και λήψη αποφάσεως προ ημερησίας διατάξεως τα παραπάνω αναφερόμενα έργα, ζητώντας από το σώμα την ΑΚΥΡΩΣΗ των αποφάσεων 115/2011 και 116/2011 καθώς επίσης και να γίνουν δεκτές νέες εισηγήσεις για ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ των όρων δημοπράτησης

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο την θέση των συμβούλων της παρατάξεως μας αναφορικά με τις ενστάσεις τις οποίες ανέπτυξαν κατά την συζήτηση των θεμάτων στις 15 Ιουλίου αλλά και κατά την συζήτηση του προυπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος . Επίσης δικαιώνει με τον ποιό κατηγορηματικό τρόπο τον μέλος της παράταξής μας Γιώργο Δρακάκη ο οποίος έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων υπερασπίστηκε με σθένος την νομιμότητα αψηφώντας τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής η οποία προσπάθησε να του επιρρίψει ευθύνες ότι δήθεν είναι υπεύθυνος για τις τυχόν αναβολές και κωλυσιεργίες των έργων της Ιτέας (λόγω της προσφυγής) Επιδιώκοντας φυσικά με αυτόν τον τρόπο να συγκαλύψουν τις παρανομίες των που θα οδηγούσαν στην κακή εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων .
Θέση της παρατάξεως μας ήταν και παραμένει οι διαδικασίες στη δημοπράτηση των έργων να γίνονται με διαφανείς και αποτελεσματικούς τρόπους και κατά συνέπεια να επιτυγχάνεται το άριστο δυνατό αποτέλεσμα για το κοινωνικό σύνολο. Κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον ακολουθηθεί το πνεύμα και το γράμμα των νόμων, το δε όφελος για την κοινωνία μας θα υπάρξει μέσα από την πραγματοποίηση έργων με ποιότητα και αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου.
Συνεπώς οι ελάχιστες φωνές που ακούστηκαν περί αντιπολιτευτικής τακτικής για την αντιπολίτευση πέφτουν στο κενό.

Εκ του γραφείου τύπου της παράταξης ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του Δήμου Δελφών


ΠΡΟΣΦΥΓΗ


"Προσφεύγω σε σας λόγω της αρμοδιότητας που έχετε σύμφωνα με τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων. Ως μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής εισηγήθηκα τις θέσεις μου εγγράφως, οι οποίες δεν αναφέρονται - καταγράφονται στην απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής με αρ. 11/2009 στις 31/01/2009, αλλά επισυνάπτονται συραπτόμενες, την οποία απόφαση παρέλαβα και σας κοινοποιήθηκε για έγκριση νομιμότητας. Θεωρώ ότι σύμφωνα με το Νόμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι η άποψη της μειοψηφίας και μέλους της Δημαρχιακής Επιτροπής και πρέπει να καταγράφεται μέσα στην απόφαση, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας του θέματος, που έχει να κάνει με τη μίσθωση δημοτικής έκτασης για 50 συν 10 χρόνια ως χώρος ναυπηγείου, καθώς θεωρώ ότι ο διαγωνισμός έχει φωτογραφηθεί και οι όροι κατάρτισης είναι σκανδαλώδεις και επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος. Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες και για τον έλεγχο των όρων κατάρτισης και επικύρωσης, που αφορούν το θέμα της μίσθωσης, διότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2009. Παρακαλώ κ. Γενικέ να μου απαντήσετε εγγράφως το συντομότερο δυνατό, διότι έχω έννομο συμφέρον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου