Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ο Γιάννης Ξηρός 3ος στο Krusevo της FYROM


Νέα επιτυχία της  Αερολέσχης Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδος !

Στο Προπαγκόσμιο Κύπελλο που έλαβε χώρα από 31/7/11  - 5/8/11  στο Krusevo της FYROM και ανάμεσα σε 125 αθλητές από 18 χώρες, ο Γιάννης Ξηρός -πρόεδρος της Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. - με εκπληκτική παρουσία κατέλαβε την 3η θέση με μικρή διαφορά από τους δύο πρώτους!

"Θα μπορούσα να βρίσκομαι σε ακόμα καλύτερη ...θέση στη τελική κατάταξη αν δεν είχα να αντιμετωπίσω μια μικρή σειρά από ατυχίες" είπε ο Γιάννης , και αισθάνεται να βρίσκεται σε πολύ καλή πτητική φόρμα.

Διευκρινιστικά αναφέρουμε  πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς διεξάγεται κάθε δυο  χρόνια και λαμβάνουν μέρος αθλητές εκπροσωπώντας χώρες.
Παγκόσμια Κύπελλα διοργανώνονται 5-6 φορές το χρόνο με ατομικές συμμετοχές πιλότων. 

Το Προπαγκόσμιο γίνεται ένα χρόνο πριν το Παγκόσμιο προκειμένου να δοκιμαστεί η περιοχή και οι διοργανωτές ούτως ώστε να πάρουν το τελικό "ok  " για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου ή Πανευρωπαϊκού είτε κυπέλλου , είτε πρωταθλήματος κατά περίπτωση.

Ενας από τους βασικούς  στόχους της αερολέσχης μας είναι η ανάθεση τέτοιων αγώνων παγκόσμιας εμβέλειας στην περιοχή της Φωκίδας.

Η Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ. γνωρίζει ότι η περιοχή μας είναι μέρος με εξαιρετικές δυνατότητες για διοργάνωση πτήσεων αξιώσεων  και απαιτήσεων και γι αυτό ένας απ' τους κύριους στόχους της είναι και η διάνοιξη απογειώσεων προδιαγραφών  Ανατολικά στη Γκιώνα, πάνω από την Αγία Ευθυμία και Δυτικά πάνω από το Μαλανδρίνο , ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης πτήσεων ανεξαρτήτως   της κατεύθυνσης του ανέμου.





Οι εκδηλώσεις εορτασμού του ξεσηκωμού της περιοχής εναντίον των Τούρκων κατακτητών το 1903, συνέπεσαν με τις ημερομηνίες των αγώνων. 






Συγχαρητήρια Γιάννη για μια ακόμα φορά  ... μας κακομαθαίνεις !  
http://fokidasky.blogspot.com/2011/08/3-krusevo-fyrom.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου