Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

STADNARD & POOR'S «Πιθανή νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»

Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως, από την Standard & Poor'sΤην πιθανότητα μίας νέας και μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια προέβλεψε αξιωματούχος του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's, τονίζοντας ότι ότι μια περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας είναι σχεδόν βέβαιη.
Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως, από την Standard & Poor's

"Η αξιολόγηση φέρει αρνητική προοπτική, και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα οδεύσει χαμηλότερα, καθώς, φυσικά, μια πραγματική ...
αναδιάρθρωση χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι", είπε ο Ντέϊβιντ Μπίαρς, επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, στη διάρκεια συνέντευξή του στο τηλεοπτικό CNBC.

Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως, από την S&P.

"Εχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη υποβάθμιση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα" , πρόσεθεσε ο Μπίαρς/

Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, ο Μπίαρς, είπε ότι "αυτό, μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική σκηνή. Δεν θα μας εξέπληττε όμως εάν μια δεύτερη αναδιάρθρωση εξεταζόταν τα επόμενα ένα με δύο χρόνια".
Υποβάθμισε την Κύπρο η Moody's
Κατά δύο βαθμίδες υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου ο οίκος αξιολόγησης Moody's, από Α2 στο Βaa1 με αρνητικές προοπτικές.
Στην ανακοίνωσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι οι ανησυχίες σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της Κύπρου έχουν αυξηθεί μετά τις καταστροφές στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της χώρας στις 11 Ιουλίου.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου