Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

“Ευχαριστώ” Ισραήλ στον Παπούλια για το μπλοκάρισμα του στολίσκου για τη Γάζα

Η Ελληνική Κυβέρνηση καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας αφού με τα σαμποτάζ δεν κατάφερε να σταματήσει τον διεθνή στόλο, απαγόρευσε τελικά τον απόπλου πλοίων με διεθνείς προσωπικότητες βουλευτές, ευρωβουλευτές και Ισραηλινούς που θα προσπαθούσαν να επισκεφθούν την παράνομα αποκλεισμένη Γάζα
Επιπλέον για να πάρει τα συχαρίκια επισκέφθηκε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας το Ισραήλ.
Η δημοκρατία του Ισραήλ είναι πλέον το πρότυπό μας, και αυτά που εφαρμόζει το κράτος αυτό απέναντι στους παλαιστινίους , έχουν ξεκινήσει και τα εφαρμόσουν ήδη αυτοί που μας κυβερνάνε απέναντι στους Έλληνες πολίτες.

Ο ισραηλινός πρόεδρος Πέρες ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τον αποκλεισμό από την Αθήνα του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα.
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ευχαρίστησε σήμερα τον Έλληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, για τον αποκλεισμό...
από την Αθήνα διεθνούς στολίσκου που ήθελε να σπάσει συμβολικά τον αποκλεισμό της Γάζας.
"Σας ευχαριστώ που σταματήσατε το στολίσκο σύμφωνα με τις συστάσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Με τη δράση αυτή, συμβάλετε στο να ηρεμήσει η κατάσταση και, σε τελική ανάλυση, στο καλό της Γάζας", δήλωσε ο Πέρες στον Έλληνα ομόλογό του κατά τη συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή προεδρία.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν είχε ζητήσει "απ' όλες τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να αποθαρρύνουν τέτοιους στολίσκους προς τη Γάζα", εκφράζοντας φόβους ότι θα σημειωθούν βιαιότητες, είχε δηλώσει στις 27 Μαΐου ο εκπρόσωπός του.
Ο κ Παπούλιας θα έχει συνομιλίες νωρίς το απόγευμα με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αύριο Τρίτη θα μεταβεί στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για συνομιλίες με παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου