Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση του Πανελλαδικού Σώματος το προσεχές Σαββατοκύριακο

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει ζωντανό κύτταρο του κινήματος, ή θα χαθεί και θα αφυδατωθεί στους μηχανισμούς γραφειοκρατικού ελέγχου του.
Συνελεύσεις και στην Φωκίδα και παντού.

Προσαρμοσμένο στις κυρίαρχες ανάγκες των ημερών πρόκειται να είναι το Πανελλαδικό Σώμα του ΣΥΡΙΖΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, καθώς, όπως τονίζουν στελέχη του σχήματος στην "Α", οι έντονες κοινωνικές...
και πολιτικές διεργασίες των ημερών καθιστούν την εσωτερική διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ αναγκαία, αλλά οι χρονικοί προσδιορισμοί είναι τέτοιοι που δεν επιτρέπουν τη συγκρότηση της Συνδιάσκεψης με τους όρους που αρχικά τέθηκαν.
Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα οι Γενικές Συνελεύσεις των ...
οργανώσεων, ενώ τα ανοιχτά ζητήματα της "καυτής" επικαιρότητας απασχολούν τα όργανα του σχήματος, όπως και όλων των συνιστωσών.

Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και η άγρια καταστολή των διαδηλώσεων την περασμένη εβδομάδα βρέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων του συμμαχικού σχήματος. Κοινή εκτίμηση όλων είναι πως τα αποτελέσματα που θα έχει για την ελληνική κοινωνία η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου πρόκειται να είναι καταστροφικά, ωστόσο θεωρούν βέβαιο πως "οι αγώνες του λαού θα συνεχιστούν για τη μη εφαρμογή του και για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της". Στην κατεύθυνση αυτή πιστεύουν ότι ο απολογισμός των τελευταίων κινητοποιήσεων είναι "θετικός", καθώς, όπως λένε, τα "διδάγματα" που βγαίνουν από τις πλατείες είναι σημαντικά. Επίσης σημειώνουν το γεγονός ότι -όπως δείχνουν και σχετικές έρευνες- ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική που θέλει να εμφανίσει ως μονόδρομο για "τη σωτηρία της πατρίδας" τα Μνημόνια, και υπογραμμίζουν τη διάθεση του κόσμου για τη συνέχιση της πάλης.

Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη του ΣΥΝ υπογραμμίζουν ότι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη δεν μπορεί να διοργανωθεί με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και "σκληρές" διαδικασίες και πρότειναν τη σύγκληση του οργάνου, αλλά με πιο "χαλαρές" διαδικασίες ώστε να ανοίξουν όλα τα πολιτικά θέματα. Από την άλλη πλευρά, η ΑΝΑΣΑ επιμένει ότι πρέπει να εξαντληθούν τα περιθώρια για τη διοργάνωση της Π.Σ. όπως είχε αποφασιστεί, ενώ οι δυνάμεις του Μετώπου Α-Α θεωρούν ότι πρέπει να μετατεθεί για το Φθινόπωρο.

Συνελεύσεις ανά τη χώρα

Την ίδια στιγμή πολλές είναι οι Γενικές Συνελεύσεις του σχήματος που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα ανά τη χώρα, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. θα συνεδριάσει η Γ.Σ. της Πρέβεζας. Αύριο Κυριακή στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Γ.Σ. στη Λευκάδα. Στις 4 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στη Ροδόπη, επίσης στις 8 μ.μ. στο Κιλκίς, όπως και στη Βέροια (κοινή συνεδρίαση με τη Νάουσα) στις 8 μ.μ., αλλά και στην Εύβοια στις 8 μ.μ. Την ίδια μέρα -4 Ιουλίου- στις 7 μ.μ. στην Κατερίνη, στις 8.30 στη Λάρισα, στις 8 μ.μ. στο Μεσολλόγγι, στις 7.30 μ.μ. στο Άργος (κοινή με Ναύπλιο), στις 8 μ.μ. στην Ιεράπετρα, ενώ προγραμματισμένες είναι και οι Γ.Σ. των οργανώσεων Βόλου και Ρόδου.

Στις 5 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ. στην Καβάλα, στις 8 μ.μ. επίσης, στα Τρίκαλα και στις 7.30 μ.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης, την ίδια μέρα θα γίνει Γ.Σ. και στο Αγρίνιο και την Πάτρα. Στις 6 του μήνα έχουν ανακοινωθεί οι Γ.Σ. Έδεσσας, Φλώρινας, Λέσβου, Βύρωνα, ΑΕΙ - Ερευνητών - Δημόκριτος - Εργαζόμενοι - Εκπαιδευτικοί στις 6 μ.μ. Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι Συνελεύσεις των υπόλοιπων οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική και την υπόλοιπη περιφέρεια της χώρας.
http://syrizafokidas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου