Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Σχόλιο της Αφροδίτης Παπαθανάση στο Ιτεανετ και η απάντηση μας. Τα άδικα μέτρα που επιβάλονται με την βία μας φέρουν όλο και πιο κοντά στην Χούντα.

 Λάβαμε σχόλιο σχετικά με δημοσιεύση μας απο την Αφροδίτη Παπαθανάση και αφορά και αυτήν την δημοσίευση. Σας παραθέτουμε το σχόλιό της και την δική μας απάντηση

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
03.07.2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ «iteanet.blogspot» -
όπου εμφανίζονται σύμβολα και πρόσωπα της χούντας

Κύριε / Κυρία διαχειριστή του iteanet.blogspot

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σταθμίζοντας ανάμεσα στο δίλλημα της χρεοκοπίας και της στάσης πληρωμών της Χώρας και την δυνατότητα συνολικής βιώσιμης διευθέτησης του χρέους της χώρας πήρε δύσκολες αποφάσεις . Κάποιες από ...
αυτές είναι σαφώς άδικες για πολλούς συμπολίτες μας και με την πρώτη ευκαιρία ανάκαμψης αυτές οι αδικίες πρέπει να θεραπευθούν.
Σε πρόσφατες αναρτήσεις σας – δυστυχώς ανώνυμες – ανατρέχετε σε σύμβολα και πρόσωπα της χούντας , ως μέσο για να εκφράσετε την αντίθεση σας στις επιλογές μας , επιλογές μιας κυβέρνησης δημοκρατικά και συνταγματικά νομιμοποιημένης.

Ξεκινώ με την παρατήρηση ότι εγώ και στο παρελθόν και τώρα τοποθετούμαι επώνυμα
– εσείς επιλέγετε να κρύβεστε.

Η έρπουσα αντιδημοκρατική συμπεριφορά - όπως η δική σας - για να τραφεί θέλει αδυναμία , ανωνυμία και λαϊκισμό , ενώ η κατάληξη της ήταν πάντα τραγική για τα δικαιώματα των πολιτών. Τι πρότυπα δίνεται στους νέους ανθρώπους αλήθεια! Ότι χούντα και εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού είναι το ίδιο πράγμα! Πολύ θα ήθελα να μην το πιστεύετε! Δυστυχώς όμως διαθέτετε και τα τρία χαρακτηριστικά: Και αδυναμία. Και ανωνυμία. Και λαϊκισμό .

Με την φασίζουσα στάση σας - οχυρωμένος/η πολιτικά πίσω από ανωνυμία σας - προσβάλετε το Δημοκρατικό Πολίτευμα και όχι εμένα ή τον κάθε βουλευτή. Προσβάλετε τους ανθρώπους που ανεξάρτητα από την κομματική και πολιτική τους ταυτότητα υπηρέτησαν με θυσίες την ελευθερία της άποψης και του λόγου.

Προσβάλετε επίσης την Δημοκρατική Πόλη της Ιτέας , Πόλη που ποτέ η κοινωνία της δεν επέτρεψε και δεν θα επιτρέψει λογικές και πρακτικές μη σεβασμού προς το Σύνταγμα και το Δημοκρατικό Πολίτευμα , ειδικά από «ανώνυμους» και κρυπτόμενους.

Δεν περιμένω ούτε εγώ ούτε οι δημοκρατικοί συμπολίτες μας να βγείτε και να πείτε ποιος είστε κύριε / κυρία διαχειριστή του iteanet.blogspot ;

Προσωπικά, πολιτικά και θεσμικά - ως βουλευτής - οφείλω πάντως να σας καλέσω να μιλήσετε επώνυμα , να μην ντρέπεστε για τις απόψεις σας, να αναλάβετε τις ευθύνες των απόψεων και των πρακτικών σας .Και όλοι θα κριθούμε ενώπιον των συμπολιτών μας.

Ανεξάρτητα του τι είστε , είτε πολιτικά ανένταχτος , είτε στέλεχος ή και υποψήφιος συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης , η επιλογή σας να πορευτείτε κρυπτόμενος , επενδύοντας στο μίσος ,μόνο κακό μπορεί να κάνει. Ακόμα και στις ιδέες σας. Που μέσα στο σκοτάδι της πολιτικής ''κουκούλας'' μουχλιάζουν ακόμα περισσότερο!

Στη Δημοκρατία μας χωρούν όλοι. Κι μπορούν να ανθίσουν όλοι! Αρκεί να τους βλέπει το φως!



 Η απάντηση του Iteanet

Κυρία βουλευτής
Σαν Iteanet είμαστε περήφανοι για την προσφορά μας στην περιοχή, τόσο στην ενημέρωσή της, όσο και στην προστασία του επιπέδου της συζήτησης και της αντιπαράθεσης μέσα στις σελίδες μας.
Έχουμε απόψεις φανερά κατατεθειμένες και τις γνωρίζει ο κόσμος από την πρώτη στιγμή που επισκέφτηκε τις σελίδες μας.
Δεν θελήσαμε ποτέ να ψαρέψουμε σε θολά νερά ούτε να εμπλακούμε με τα κόμματα εξουσίας και την διαπλοκή τους.
Είμαστε πάντα μια κριτική φωνή για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας και ένας χώρος προβολής όλων των κινήσεων των κατοίκων της περιοχής που προσπαθούν και αγωνίζονται για το καλύτερο.
Αυτό ήταν που βρήκαν και εκτίμησαν σε μας οι αναγνώστες μας που μας τιμούν με την παρακολούθηση της σελίδας μας . Αυτό ήταν φαίνεται που σας ενόχλησε και δεν θελήσατε ποτέ (και δικαίωμά σας) να μας στείλετε δελτίο τύπου. Είσαστε Βουλευτής και επιλέγετε τα μέσα που θέλετε να ενισχύσετε και καλά κάνετε, δεν μας ενδιαφέρει και τόσο. Εμείς έχουμε επιλέξει να λέμε και την άποψη μας και όχι να κάνουμε απλώς τον χαμάλη των βουλευτών, ή τον πίνακα ανακοινώσεων.
Ποτέ δεν κάναμε προσωπική επίθεση εναντίον σας. Έχουμε επισημάνει κατ επανάληψη αρνητικά δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό τύπο (έντυπο και ηλεκτρονικό) σχετικά με το πρόσωπο σας και αποφασίσαμε να μην τα δημοσιεύσουμε. Ο λόγος ήταν ότι δεν ήταν πολιτικά άξια λόγου, κουτσομπολίστικα μπορεί να ήταν, πολιτικά όμως όχι. Αυτού του τύπου τα δημοσιεύματα τα αφήνουμε για άλλες ιστοσελίδες που πιθανά συνεργάζεστε και επιλέγετε να ενημερώνετε, εμάς δεν μας ενδιαφέρουν.

Για την ουσία τώρα της υπόθεσης.
Προσπαθείτε με τις φωνές και τις βρισιές να κρύψετε τα αδιέξοδά σας . Αν έχετε ένα σχέδιο σωτηρίας της χώρας βγείτε και πείτε το. Έχετε χίλιους τρόπους να το κάνετε δεν θα σας σταματήσει το Iteanet.
Όμως δεν έχετε τίποτα. Γι αυτό και η πιο μικρή φωνή όπως η δική μας σας φαίνεται τόσο ενοχλητική. Αν πατούσατε γερά στα πόδια σας θα απευθυνόσασταν στην κοινωνία και δεν θα μας δίνατε καμία σημασία, ίσως να γελάγατε κιόλας με τα δημοσιεύματά μας, όμως και εσείς αμφιβάλετε για την απόφαση που έχετε πάρει. Παρ όλα αυτά ακολουθείτε όπως πάντα πιστά την γραμμή της ηγεσίας σας στην εφαρμογή του σχεδίου επιβολής της σιωπής που θέλει να εφαρμόσει. Αυτός είναι ο κεντρικός σχεδιασμός, επίθεση στην αριστερά και απαξίωσή της με όλα τα μέσα.
Με τις φωνές και τις απειλές δεν καταφέρνετε τίποτα , ακόμα και αν φοβίσετε εμάς δεν θα μπορέσετε να φοβίσετε την κοινωνία ολόκληρη, εκτός αν κατεβάστε και τα τανκς που ξαναθυμήθηκε ο Πάγκαλος.
Το πρόβλημά σας είναι ότι δεν έχετε τι να πείτε στον κόσμο.

Ελάτε στην δημοκρατική Ιτέα που λέτε και μαζέψτε τον κόσμο σας για να του απαντήσετε.
Το ότι παραδέχεστε ότι παίρνετε άδικα μέτρα, δείχνει το επίπεδό σας. Δεν ψηφιστήκατε για να παίρνετε άδικα μέτρα, ο τόπος μας χρειάζεται δίκαια μέτρα. Με το να λέτε οι ίδιοι ότι τα μέτρα είναι άδικα δεν παύουν να είναι άδικα, απλά φαίνεστε οι ίδιοι πιο αλαζονικοί . Εσείς που καταλαβαίνετε δήθεν τα πολλά νομίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να κοροϊδεύετε τον λαό πριν τις εκλογές και μετά χωρίς να τον λογαριάζετε να του λέτε με θράσος στα μούτρα ότι παίρνετε άδικα μέτρα και θέλετε αυτό να το θεωρούμε και ότι είναι τιμή σας και καμάρι σας.
Αυτή είναι η περιφρόνηση της δημοκρατίας , αυτή είναι η κοινοβουλευτική εκτροπή Με χίλιους δύο τρόπους να κλέβετε τις ψήφους πριν τις εκλογές, και στην συνέχεια να κάνετε τα αντίθετα από αυτά που επέλεξε ο κόσμος με την ψήφο του.
Ο βουλευτής δεν είναι αυλικός του Αυτοκράτορα ούτε τα κόμματα η αυλή του παλατιού, υπακούν στους κοινοβουλευτικούς νόμους τους οποίους δεν πρέπει να περιφρονείτε.
Το πρόγραμμά σας έλεγε λεφτά υπάρχουν. Στην δημοκρατία αν κάνατε λάθος και δεν βρήκατε λεφτά θα έπρεπε ή να ζητήσετε δημοψήφισμα ή να κάνετε νέες εκλογές για να αποφασίσει ο λαός με βάσει τα νέα δεδομένα. Δεν το κάνατε όμως και μπορούμε να σκεφτούμε ότι έτσι το είχε σχεδιάσει ο πρόεδρός σας.
Η ουσία είναι ότι
Δεν χρειαζόμαστε αυτά τα μέτρα με τα οποία οι εργαζόμενοι ενισχύουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες, δεν χρειαζόμαστε τα μέτρα που καταστρέφουν την χώρα μας.
Τα μέτρα αυτά λέτε είναι πρόσκαιρα, τι θα συμβεί δηλαδή το 2015 όταν θα έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα και θα χρωστάμε περισσότερα από ότι τώρα.
Κανένα σχέδιο ξεπεράσματος της κρίσης δεν έχετε.
Κάθε βδομάδα εξαγγέλλετε και διαφορετικά πράγματα, τρείς φορές τον χρόνο νέα εισοδηματική πολιτική και άλλες τόσες νέα φορολογική.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορείτε να πείσετε κανέναν.
Ο κόσμος θα μπορούσε και να ξεχάσει ακόμα και τις βρωμιές του κόμματος σας, την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τις πατέντες για την ατιμωρησία των υπουργών, τον Τσουκάτο και τον Μαντέλη, την Siemens και τις μίζες, αν του δίνατε έστω κάποια διέξοδο.
Η ηγεσία του κόμματός σας όμως έχει φτάσει στο τέρμα και ξέρει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα (κυριολεκτικά όπλα) για να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε.
Τι είναι αυτό που ξεκίνησε, η εκχώρηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας μας και η μετατροπή μας σε δούλους για να σωθούν οι τράπεζες και οι οικονομικά ισχυροί.
Όσοι βάλανε την υπογραφή τους σε αυτό το μνημόνιο, θα την θυμούνται για πολλά χρόνια.
Ζούμε ιστορικές στιγμές στην χώρα μας και όσοι έχουν τα πολιτικά κότσια σηκώνουν το ανάστημά τους όπως έκαναν αρκετοί βουλευτές μέσα και από το κόμμα σας. Όσοι δεν είχαν την δύναμη της άποψής τους θα μείνουν έρμαια ενός μηχανισμού εξουσίας που διαλύεται κι αυτός πλέον σιγά σιγά.
Όπου πήγε το ΔΝΤ είχαμε χούντες και μείωση των δικαιωμάτων των πολιτών. Είναι φυσικό μιας και η μαζική κλοπή δεν γίνεται ποτέ και πουθενά ανεκτή χωρίς αντίσταση από τον κόσμο.
Αυτές τις γεύσεις δημοκρατίας που μας ετοιμάζετε άρχισε να τις δίνει στην δημοσιότητα ο Πάγκαλος και στην συνέχεια τα εφάρμοσε η κυβέρνηση σας χτυπώντας αναίτια και ψεκάζοντας με δακρυγόνα και ασφυξιογόνα δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα.
Την ώρα που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χειροκροτούσατε την ψήφιση του μνημονίου 2 και πηγαίνατε να φάτε στο εστιατόριο της Βουλής, δείχνατε στο κόσμο από έξω από την βουλή τι τον περιμένει την επόμενη ημέρα.
Ξέρετε όμως ποιο είναι το πρόβλημα σας, ο κόσμος δεν φοβήθηκε παρόλη την υπεροπλία των αστυνομικών σας δυνάμεων. Ο κόσμος κάθισε ειρηνικά και επέστρεφε ξανά και ξανά στα πλατεία επί πολλές ώρες.
Ο φόβος πλέον έχει αλλάξει στρατόπεδο, έχει περάσει από τον κόσμο σε αυτούς που μας κοροϊδεύουν και μας λένε ψέματα επί δεκαετίες ρημάζοντας τα κρατικά ταμεία. Σε αυτούς που αισθάνονται ότι θα χάσουν το όχημα εξουσίας τους εντός ολίγου.
Όσο θα συνεχίσετε να παίρνετε άδικα μέτρα έχοντας το θράσος να το παραδέχεστε κιόλας, τόσο θα αυξάνετε την καταστολή και θα μειώνετε η δημοκρατία. Όσο καιρό θα βρίσκεστε στην κυβέρνηση, κάθε μέρα και πιο πολύ θα χτυπάτε τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Αν η λέξη Σοσιαλισμός είχε κάποια διαφορετική έννοια από την λέξη επάγγελμα για σας σε κάποια στιγμή της ζωής σας, σταματήστε και δείτε που έχετε φτάσει σήμερα. Δείτε πόσες αδικίες του ΠΑΣΟΚ του παρελθόντος καλύπτετε, δείτε πόσες ακόμα αδικίες θα χρειαστεί να κάνετε στον απλό κόσμο για να εξυπηρετήσετε τους ισχυρούς.
Κάθε καινούργια αδικία θα φέρνει πιο κοντά την χούντα, ενώ η επανόρθωσή της αδικίας θα φέρνει πιο κοντά τον Σοσιαλισμό.
Αν μπορείτε ακόμα γίνετε η Αφροδίτη του Σοσιαλισμού και πετάξτε πίσω στα άχρηστα την Αφροδίτη του μνημονίου.
Ο κόσμος θέλει την ελπίδα και εσείς του φέρνετε την καταστροφή, όσο είναι ακόμα καιρός και σας μιλάει ο κόσμος άδολα γυρίστε σελίδα, δεν βοηθάτε ούτε τον εαυτό σας ούτε τον τόπο σας με αυτές τις αποφάσεις που παίρνετε.
Η Κυβέρνηση χτυπάει τον κόσμο στις πορείες, διώχνουν τους εργαζόμενους από την δουλειά τους, οι μαγαζάτορες κλείνουν τα μαγαζιά τους, οι εργαζόμενοι χάνουν τους μισθούς τους, δεν είναι η αδικία ο τρόπος για να διορθωθούν τα πράγματα.
Μπορεί αυτά να ζητούν οι οικονομικά ισχυροί όμως δεν θα πάμε πουθενά με αυτόν τον τρόπο , έχετε εκχωρήσει την διακυβέρνηση της χώρας σε αυτούς και θα το πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά.

Iteanet

5 σχόλια:

  1. Ο Καταδικασμένος έλλην5 Ιουλίου 2011 στις 12:49 π.μ.

    Τα Blogs είναι και θα ΠΡΕΠΕΙ να είναι ανώνυμα προκειμένου να εξυπηρετείται ο ανώτατος σκοπός της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και σκέψεων, της Δημοκρατίας του λόγου και του λαού. Των ιδανικών δηλαδή που επί ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να φθίνουν και να τείνουν προς το μηδέν... Στο εξωτερικό η ανωνυμία των Blogs είναι δεδομένη & προστατευμένη, στο Ελλαδιστάν η σημερινή Κυβέρνηση σκοπεύει - για ευνόητους λόγους - να περάσει την άρση της ανωνυμίας όπως πέρασε το μεσοπρόθεσμο και όπως θα περάσει και όλα τα άλλα μέτρα που ακόμη και σήμερα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ.
    Γνωρίζουμε όλοι ότι οι περισσότεροι πράσινοι Βουλευτές συμπεριλαμβανομένου του ΗΡΩΑ Κουρουμπλή που..."σας έβαλε τα γυαλιά" πιέστηκαν ποικιλοτρόπως για να ψηφίσουν την πλήρη παράδοση της χώρας μας στους υπερ-δανειστές μας. Άλλοι ενέδωσαν και άλλοι απέδειξαν - συγχαρητήρια κ. Κουρουμπλή - ότι έχουν τσαγανό και θέληση. Ως αποτέλεσμα άλλοι σήμερα τρώνε αβγά, γιαούρτια, ντομάτες, ζαρζαβατικά και ακούνε..."διάφορα" λογο-καλούδια και άλλοι την... γλύτωσαν με λίγο photoshop (ή αντίστοιχο) έτσι βρε παιδί μου για να βγει λίγο το άχτι του μέσου Έλληνα από αυτά που ακούει, περνάει, ζει, δοκιμάζει τούτους τους καιρούς.
    κ. Παπαθανάση χωρίς το σχόλιό μου να σημαίνει ότι συμμερίζομαι απολυτα την κίνηση που έγινε από το εν λόγω Blog με την ενσωμάτωση της φωτογραφίας σας σε συγκεκριμένο σύμβολο, με την ευκαιρία, όμς, τούτου εδώ του post πολύ απλά θέλω να σας βεβαιώσω ότι ούτε εγώ, ούτε η πολυπληθής οικογένειά μου ούτε όσοι γνωρίζω, ούτε εκατοντάδες άλλοι συνάνθρωποί μου δεν πρόκειται να σας ΞΑΝΑψηφίσουμε, αν και κάτι τέτοιο μάλλον δεν έχει πια αξία γιατί η οριστική καθίζηση του πάλαι ποτέ δημοκρατικού και κόμματος του λαού που ακούει στο όνομα ΠΑΣΟΚ είναι πια θέμα χρόνου.

    No reply message

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χλεμπογίαννηδες εσείς που τη βρίζετε απαντήστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποιος μας κανει πλακα εδω,δεν εξηγειται αλλιως.
    Παρακαλω τον διαχειριστη/διαχειριστρια του «iteanet.blogspot» να μας πει αν μας κανει πλακα γιατι δεν μπορω να πιστεψω οτι βουλευτης του Ελληνικου Κοινοβουλιου (με οτι αυτο συνεπαγεται-βουλευτικη ασυλια) ζητα απο εναν blogger επωνυμη εκφραση της δημοσιευσης του.
    (ακομα και αν δεν εχει προθεση να κινηθει νομικα εναντιον του blogger ή δυσφημιζοντας το blog του,κτλ)

    <>

    1.Στη δημοκρατια σας καποιοι κατεχουν περισσοτερο χωρο.
    2.Μπορουν να <> αυτοι που την υπηρετουν.
    3.Καποιους μπορει να τους βλεπει το φως αλλα οχι ο λαος που τους ψηφισε.

    Αν ημουν στην θεση σας,θα προσπαθουσα να επιχειρηματολογησω για το οτι δεν ειμαι μερος ενος ιδιοτυπου δικτατορικου καθεστωτος οπως πολλοι ισχυριζονται χωρις να με ενδιαφερει η πληρης επωνυμια του/της blogger.
    Ισως ζητουσα ενα ονομα για την διευκολυνση του διαλογου.
    Αυτο θα λαβετε απο εμενα προσωπικα.

    Κωστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «όταν τρώει ένα γιαούρτι ένας βουλευτής είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας! Όταν ψεκάζονται 100.000 Έλληνες με χημικά, είναι απλά Τετάρτη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία Παπαθανάση, έχετε την ευγενή καλωσύνη να μας πληροφορήσετετ εάν όσα ακούγονται ότι είστε Σύμβουλος Ανάπτυξης της μεταλλευτικής εταιρείας του κ. Κυριακόπουλου είναι αλήθεια ή ψεύδη;
    Ευχαριστώ
    Ένας πρώην ψηφοφόρος σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή