Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Λουκέτο στον ΟΤΕ Ιτέας

Η Δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» καταγγέλλει:

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Καλούμε το ΔΣ του Δήμου Δελφών να συζητήσει το θέμα της συρρίκνωσης του ΟΤΕ στο Δήμο και να αποφασίσει τις ανάλογες ενέργειες.
Δεν πρόφτασε να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και βιώνουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Μπαίνει λουκέτο στο εμπορικό κατάστημα του ΟΤΕ στην Ιτέα(!!!) ...
και σε εκατόν σαράντα (140) εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα. Εν μέσω τουριστικής περιόδου, αντί να ενισχυθεί το εμπορικό κατάστημα βαδίζει το μονοπάτι που προηγουμένως είχε στρωθεί για το κέντρο υγείας, για την πυροσβεστική, για το νοσοκομείο, για τα σχολεία. Μετά το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ στην Ερατεινή, στο Γαλαξίδι, στους Δελφούς έρχεται και η σειρά της Ιτέας. Η Άμφισσα προφανώς λίαν προσεχώς.
15.000 συμπολίτες μας από Ιτέα, Δεσφίνα, Γαλαξίδι κλπ θα νιώσουν άλλη μια φορά ότι η εξυπηρέτηση στα χρόνια του μεσοπρόθεσμου, των μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων εξαρτάται από το συντελεστή μέγιστης κερδοφορίας. Οι τηλεπικοινωνίες από δημόσιο κοινωνικό αγαθό, από μέσον που ενώνει ανθρώπους, γίνονται παρονομαστής διάλυσης στο κλάσμα του νεοφιλελευθερισμού με αριθμητή το κέρδος της Ντόιτσε τέλεκομ.
Ως γνωστόν η υπό τον έλεγχο του Γερμανικού κράτους εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ντόιτσε Τέλεκομ το 2008 με κυβέρνηση της Ν.Δ αγόρασε τις πρώτες μετοχές του ΟΤΕ. Η διαδικασία πώλησης κρίθηκε πρόσφατα αντικανονική ακόμα και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις υποσχέσεις περί επαναφοράς του ΟΤΕ σε δημόσιο έλεγχο δίνει στους Γερμανούς και νέο πακέτο μετοχών (10%) στην εξευτελιστική τιμή των 400 εκατ. Ε. Η αξία μόνο των κτιρίων του ΟΤΕ, τα περισσότερα στα κεντρικότερα σημεία των πόλεων, υπερβαίνει τα 2,5 δις χώρια τα οπτικά, ο δορυφόρος, η κινητή τηλεφωνία, η τεχνογνωσία στα πιο δυναμικά τμήματα των νέων τεχνολογιών κτλ. Είναι γεγονός πως παρά την ασύστολη σπατάλη των κομματικών διοικήσεων, ο ΟΤΕ ήταν πάντα κερδοφόρος και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που τα μερίσματα του υπερβαίνουν τις τιμές πώλησης του. Το κράτος αντί να αναπτύξει δημιουργικά με κοινωνικό προσανατολισμό τον ΟΤΕ τον παρέδωσε στους Γερμανούς. Οι τελευταίοι βλέποντας τον σαν λάφυρο, τον λεηλατούν και μεταφέρουν τα ασημικά μας στη χώρα τους. Τα κέρδη που παράγονται στην Ελλάδα μπαίνουν στα ταμεία της Γερμανίας. Μετά η κυβέρνηση με περισσή υποκρισία θα «ψάχνει» για λεφτά, θα αδειάζει τις τσέπες των πολιτών, θα αυξάνει την ανεργία και θα προστατεύει τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά σε όλους μας είναι γνωστό: Τα «δικά τους κέρδη» είναι τα δικά μας χρέη.
Οι πολίτες αυτής της χώρας ας ακούσουν τον ποιητή: «Πάρτε μαζί σας νερό…Το μέλλον μας έχει πολύ ξηρασία…» και ας αποφασίσουμε να απαντήσουμε…
Ο μόνος δρόμος είναι όλοι στους δρόμους…
www.politesstoproskinio.wordpress.com

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

5 σχόλια:

  1. πολυ καλα κανει και κλεινει, ουτε κοινωνικο εργο προσφερει ουτε θεσεις εργασιας παραπανω λογω ιτιας δινει.
    αν κοπτονται ορισμενοι για να μην πηγαινουν στην αμφισσα δεν ενδιαφερει την κοινωνια. αλλωστε ειναι παρα πολυ καλα αμοιβομενοι οι παλιοι οτετζηδες και ο λαος αγανακτει με αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΟΤΕ είναι ιδιωτική επιχείρηση αν το 'χεις πάρει χαμπάρι. Γιατί χαίρεσαι λοιπόν που κλείνει ένα υποκατάστημά της στην πόλη μας; Νιώθεις το ίδιο αίσθημα χαράς όταν βλέπεις τα υπόλοιπα μαγαζιά της Ιτέας να κλείνουν το ένα πίσω απ' τ' άλλο; Μου θυμίζεις το ανέκδοτο με τον τύπο που του ψόφησε η γίδα και παρακάλεσε το θεό να ψοφήσει και του γείτονα αντί να του δώσει καινούρια. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι, ακόμα σ' αυτό το σημείο βρίσκεται η μικρή μας κοινωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν ειναι δυνατον καποιοι να ικανοποιουνται που χανει η πολη μας κατι(οτε) αυριο τι?,μονο και μονο επειδη κανουν ερωτηση οι πολιτες στο προσκηνιο.η ιτεα και η καθε ιτεα δεν πρεπει να χασει τιποτα οπως κυ,πυ,οτε,αστυνομια,σχολεια κλπ γιατι τοτε αρχιζει σιγα σιγα η παρακμη και η μη δικαιη ανταποδωση αγαθων στη βαρια φορολογουμενη κοινωνια.εγω δεν ανηκω στους πολιτες αλλα θεωρω αδικη την επιθεση που δεχονται τελευταια απο καποιους κρατικοδιαιτους μπλογκερς οι οποιοι αντι να στρεφουν τα βελη τους σε αυτους,θα επρεπε να συνταχθουν στον κοινο αγωνα για μια καλυτερη ιτεα που δεν θα χασει τιποτα απο οσα καποιοι αγωνισθηκαν σκληρα για να εχουμε εμεις σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι σχολιο ανθρωπε μου να κανουμε μηπως προκειτε να το δημοσιευσετε? εκτος αν ειναι κανα λιβανηστηρι. Αν δημοσιευατε τα σχολια θα εβλεπε ολος ο κοσμος τι ανταποκριση εχετε.Αυτα που δημοσιευετε φανταζομαι ειναι ολα μεταξυ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ανώνυμε υπάρχουν 4 σχόλια που λένε διαφορετικές απόψεις σε αυτήν την ανάρτηση και δεν υπάρχει κανένα κρυμμένο σχόλιο.
    Αν θέλετε να πείτε την άποψή σας μπορείτε να το κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή