Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τώρα που είναι αντιπολίτευση καταλαβαίνουν τις ανάγκες για το κέντρο υγείας Λιδορικίου, αν ξαναβγούν κυβέρνηση θα τις ξεχάσουν.

Νέα δημοκρατία Τ.Ο. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΙ 7-6-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Υ. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Ο Δήμος Δωρίδος έχει έκταση 1.006,95 km2 και πληθυσμό, (σύμφωνα με την απογραφή του 2001), 16.021 κατοίκους.

Το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, (το μόνο Κ.Υ. στην ορεινή Φωκίδα), το οποίο εξυπηρετεί όλη τη Δωρίδα, έχει υποβαθμιστεί όσο ποτέ άλλοτε.

Για τις ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας του Κ.Υ. Λιδωρικίου, έχουν ενημερωθεί, ...
κατ' επανάληψη, οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι, (Διοικητής Γ.Ν. Άμφισσας, Διοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση, παρά μόνο υποσχέσεις.

Μία ευνοούμενη πολιτεία, η οποία σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οφείλει και έχει χρέος να προσφέρει τις βασικές υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες, πόσο μάλλον στους πολίτες των απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών, όπως είναι η ορεινή Δωρίδα.

Σημειώνουμε ότι με την υπ' αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.50/265/29847/30-10-1992 κοινή απόφαση των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης και Οικονομικών (ΦΕΚ 667/11-11-1992 τ. Β΄) η περιοχή μας έχει καθοριστεί ως προβληματική και άγονη περιοχή κατηγορίας Α, λόγω των κοινωνικών, γεωγραφικών, συγκοινωνιακών και οικιστικών της συνθηκών.

Πως είναι δυνατόν για μία απλή εξέταση αίματος, ούρων, κ.λ.π., ένας ηλικιωμένος συνταξιούχος των 300,00-400,00 ? να πρέπει να μεταβαίνει στην Άμφισσα και να υποστεί τόσο την ταλαιπωρία της μετακίνησης, όσο και το οικονομικό κόστος που αυτή συνεπάγεται ?

Πώς είναι δυνατόν να μην υπηρετεί στο Κ.Υ. Λιδωρικίου ιατρός ειδικότητας Παιδιάτρου ?

Πως είναι δυνατόν να μην καλύπτονται οι βάρδιες των οδηγών του ασθενοφόρου ?

Πως είναι δυνατόν η παράταξη που ηγείται του Δήμου Δωρίδος και η οποία στις προεκλογικές της εξαγγελίες ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η επικράτηση του πνεύματος της μεταρρύθμισης Καλλικράτη διαμορφώνει καινούργιες συνθήκες οργάνωσης της υγειονομικής φροντίδας των πολιτών του Δήμου. Κατ' αρχήν φέρνει τον ίδιο τον δημότη στο προσκήνιο να αξιολογεί και να γνωστοποιεί την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στη περιοχή του και να επιμένει για τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας των υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας.

. Το δεύτερο πεδίο δράσης και προγραμματισμού το οποίο θα είναι και πάλι μια πρωτοπορία στον τομέα υγείας, είναι να προωθήσουμε την εφαρμογή ενός προγράμματος πρόληψης και πληροφόρησης για την υγεία. Ένα πρόγραμμα δηλαδή που θα ενθαρρύνει τους δημότες σε προληπτικές εξετάσεις όπως π.χ. για καρδιακά νοσήματα, μέτρηση της υπέρτασης, χοληστερόλης κ.λ.π. ή εξετάσεις τεστ Παπανικολάου και άλλες εξετάσεις για τις γυναίκες.»,

να μην έχει θέσει μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου ?

Πως είναι δυνατόν κάποιο καρεκλοκένταυροι αρμοδιοϋπεύθυνοι να συμπεριλαμβάνουν στη νοσηρή τους σκέψη τη διακοπή λειτουργίας του Κ.Υ. Λιδωρικίου ?

Δεν είναι δυνατόν στο βωμό της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, οι πολίτες της Δωρίδας να δεχτούν να γίνουν θυσία όσα με κόπο κατέκτησαν οι τοπικές κοινωνίες τα προηγούμενα χρόνια.

Ο λαός της Δωρίδας θα αντιδράσει δυναμικά στο ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου.

Σε ότι μας αφορά, όχι απλώς είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προοπτική διακοπής λειτουργίας του Κ.Υ. Λιδωρικίου, αλλά απεναντίας απαιτούμε:

1. Την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου, με την τροποποίηση του Οργανισμού του και την πρόβλεψη θέσης Μικροβιολόγου και Ακτινολόγου.

2. Τη στελέχωσή του με ιατρό ειδικότητας Παιδιάτρου.

3. Τη συγκρότηση ενός υποτυπώδους Μικροβιολογικού Εργαστηρίου.

4. Τη πρόσληψη ενός οδηγού ασθενοφόρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου