Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μελέτη για την οδική ασφάλεια των δρόμων της Φωκίδας

Σύνδεση από Λαρνάκι σε Εθνική Οδό
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Μελέτη για την οδική ασφάλεια των δρόμων της Φωκίδας»

Δημοσιεύτηκε η μελέτη επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Ν. Φωκίδας εκτιμώμενης αξίας χωρίς Φ.Π.Α. 100.000,00€.
Η μελέτη προβλέπεται να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση προσπελασιμότητας 2007 – 2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 14 Ιουλίου 2011 και η διάρκεια της σύμβασης ...
θα είναι 112 ημέρες.
Στόχος της μελέτης είναι η μείωση του αριθμού ή και της σοβαρότητας των ατυχημάτων μέσω του εντοπισμού των επικινδύνων θέσεων και στη συνέχεια η υλοποίηση κατάλληλων επεμβάσεων σε αυτές.
Έτσι λοιπόν θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις οι οποίες υλοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έχουν άμεσα αποτελέσματα είτε επεμβάσεις που θα υλοποιηθούν σε επόμενες φάσεις και προϋποθέτουν εκπόνηση μελετών και συντέλεση απαλλοτριώσεων.
Στην πρώτη κατηγορία επεμβάσεων θα πραγματοποιηθούν έργα όπως η επισκευή σημείων οδοστρώματος με λακκούβες ή άλλης φθοράς, θέσεις διέλευσης πεζών, μετατόπιση επικίνδυνων εμποδίων, επεμβάσεις σε μικρά τεχνικά έργα ή επεμβάσεις σε μεγάλο μήκος όταν αυτά αφορούν εργασίες σήμανσης της οριζόντιας διαγράμμισης των οδών.
Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν έργα όπως η ανακατασκευή οδικών τμημάτων, κόμβων, επεμβάσεις σε θέσεις πρανών ή και σε περιοχές κατολισθήσεων, επεμβάσεις σε υφιστάμενους οχετούς και γέφυρες και στην κατασκευή εξ ολοκλήρου νέων έργων π.χ. υπό ορισμένες προϋποθέσεις εύκολα υλοποιήσιμες παρακάμψεις οικισμών.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΚΟΜΒΟΥΣ ΣΑΣ ΒΑΛΑΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου