Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


ΠΡΟΣ

Την Εφημερίδα «Η ‘Ωρα της Φωκίδας»

Όπως γνωρίζετε στις 25-5-11 στάλθηκε στην εφημερίδα σας,για δημοσίευση,το δελτίο τύπου της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ».που αναφερόταν στη συνεδρίαση της 24-5-11 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών και συγκε-κριμένα στην αποχώρηση των μελών της παράταξης ύστερα από την καταγγελία του επικεφαλής αυτής Απ.Καραχάλιου περί ...
καταρτίσεως του τεχνικού προγράμματος με προχειρότητα και κατά παράβαση του νόμου(αρθρ.208 του Δημοτικού Κώδικα).
Σεις όμως - παραβιάζοντας τον θεμελιώδη κανόνα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που επιβάλλει αντικειμενική και αμερόληπτη παρουσίαση των γεγονότων και των ειδήσεων - δεν δημοσιεύσατε το παραπάνω δελτίο τύπου, αλλά παραβαίνοντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δημοσιεύσατε(στο υπ’ αριθμ.1231/1-6- 11 φύλλο της εφημερίδας σας)την απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Δελφών.
΄Ετσι στερήσατε από τους αναγνώστες σας τη δυνατότητα να λάβουν γνώση και των δυο δελτίων τύπου, πράγμα που θα τους βοηθούσε να σχηματίσουν ορθότερη άποψη επί του σχετικού θέματος.
Η παραπάνω συμπεριφορά της εφημερίδας σας δεν ταιριάζει σε μια εφημερίδα, που υπηρετεί την έγκυρη, υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης αλλά αρμόζει σε ένα έντυπο που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.
- Τέλος πρέπει να τονισθεί ότι η δημοτική παράταξη «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» αντιπα-ρέρχεται, χωρίς κανένα σχολιασμό , τα σχόλια σας για την αποχώρηση των μελών της από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό γιατί αποπνέουν μικροψυχία και ανεπίτρεπτη μεροληψία .

΄Αμφισσα 3 – 6 – 2011

Από το Γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης

« ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
http://iteanet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου