Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΦΟΙ: ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

Μια νέα «καταιγίδα» φαίνεται πως πλησιάζει για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ένας άλλος εκλεκτός της, ο τέως νομάρχης Φωκίδας και νυν δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, μετά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κινδυνεύει με έκπτωση από το αξίωμα, κατηγορούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Δύο υποθέσεις παρανομιών
Στην πρώτη υπόθεση, ο Νίκος Φουσέκης κατηγορείται ότι κατά την περίοδο του 2003 ...
πιστοποίησε ως πολιτικός μηχανικός, με ψευδή τοπογραφικά διατάγματα, συγκεκριμένη οικοπεδική έκταση ιδιοκτησίας του πρώην δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Καλτσή, η οποία βρίσκεται εκτός της ζώνης του αρχαιολογικού χώρου Δελφών, αν και είναι αποδεδειγμένο ότι ήταν και είναι εντός της ζώνης.
Με τα ψευδή αυτά στοιχεία, κατέστη δυνατόν να παραβιαστεί ο θεσμοθετημένος αρχαιολογικός χώρος Δελφών και να κατασκευαστούν σ' αυτόν τεράστιες κτηριακές εγκαταστάσεις.
Στη δεύτερη υπόθεση που αποκάλυψε το newstime.gr, ο δήμαρχος Δελφών, με αφορμή μήνυση από πολίτη για πολεοδομικές παρανομίες στον Παρνασσό, κατηγορείται για πέντε κακουργήματα-παραβάσεις εις βάρος του Δημοσίου για προσωπικό όφελος και για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων (κλικ εδώ).
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας, με το υπ. αριθμ. 155/2011 βούλευμά του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αποφάσισε την καταβολή 15.000 ευρώ από τον Νίκο Φουσέκη, ως περιοριστικού λόγου εγγυοδοσίας και παραπομπή στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.
«Επειδή εναντίον του Ν. Φουσέκη βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική δίωξη για διάπραξη δύο κακουργηματικών πράξεων για εκτέλεση εγκλημάτων πού έλαβαν χώρα με επιτηδευμένο τρόπο, σε συνεργασία με τον συγκατηγορούμενό του Π. Καλτσή, με την τότε ιδιότητά του ως Δημάρχου του Δήμου Δελφών Φωκίδας, για να πετύχουν αμφότεροι τον εγκληματικό σκοπό τους... Επιπροσθέτως, εάν ληφθεί υπόψιν ότι ο Νικόλαος Φουσέκης σήμερα είναι εκλεγμένος Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, πιθανολογείται ότι δεν αποκλείεται να εκμεταλλευθεί την ιδιότητά του αυτή για τη διάπραξη οικονομικής φύσης αξιόποινων πράξεων...», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.
Η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Όπως είπαν πηγές από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερέας, ερωτηθείσες από την aftodioikisi.gr γιατί δεν έχει τεθεί σε αργία ο δήμαρχος, «η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, έχει έρθει το σχετικό έγγραφο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας, και έχει μεταβιβαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις δικαστικές Αρχές προκειμένου το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας να αποφασίσει για το αμετάκλητο ή όχι. Εάν υπάρξει αμετάκλητο βούλευμα, φυσικά και θα κινηθούν οι διαδικασίες για να τεθεί σε αργία και να εκπέσει του αξιώματός του».
http://www.aftodioikisi.gr

20 σχόλια:

  1. Ανδρέας Καρακώστας10 Ιουνίου 2011 στις 10:34 μ.μ.

    Λείπουν στοιχεία από το... ρεπορτάζ σύντροφε, που όλως τυχαίως το ανατρέπουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανδρέας Καρακώστας10 Ιουνίου 2011 στις 10:56 μ.μ.

    Παιδιά λείπουν στοιχεία από το... ρεπορτάζ, που ενημερωτικά το ανατρέπουν πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΕΛΦΩΝ.ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΛΦΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 16/6/2011 ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ . ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΚΟΜΑ? ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΕΣΠΕΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΟΡΑΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΔΙΚΩΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΡΥΦΟ ΚΑΜΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Ανδρέα Καρακώστα δεν γνωρίζουμε αν είμαστε σύντροφοι ούτε και τα στοιχεία που ΔΕΝ αναφέρεις.
    Δεν γράφουμε πράγματα του κεφαλιού μας, απλά αναπαράγουμε το πολύ σκληρό κατηγορητήριο εναντίων του Κυρίου Φουσέκη, στο οποίο κατά την γνώμη μας και την γνώμη του πλημμελειοδικείου δεν απάντησε επαρκώς.
    Αν έχεις επαρκείς απαντήσεις μην τις κρύβεις, μπορείς να τις αναφέρεις.
    Οι Δημότες πρέπει να ενημερωθούν για τα νέα στοιχεία που εσύ γνωρίζεις.
    Ευχαριστούμε για την επικοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανδρέας Καρακώστας11 Ιουνίου 2011 στις 10:19 π.μ.

    Η δημοσιοποίηση στοιχείων της εν εξελίξει δικογραφίας θα έπρεπε να γνωρίζουμε ότι συνιστά αδίκημα, ως εκ τούτου θα ήταν τόσο λάθος να κάνω κάτι τέτοιο, όσο και να δημοσιεύσω ένα "ρεπορτάζ" το οποίο μοιάζει αλλά δεν είναι ακριβές. Δεν προσάπτω σκοπιμότητα στον συντάκτη του, απλά του γνωστοποιώ ότι υπάρχουν εξελίξεις οι οποίες ανατρέπουν εντελώς το σκηνικό και αποκαθιστούν την αλήθεια. Διότι, φαντάζομαι και, θέλω να ελπίζω, αυτό που όλοι επιζητούμε είναι η αλήθεια και όχι να πέσει απλώς λάσπη στον ανεμιστήρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καρακώστα
    Απο ότι καταλάβαμε απο αυτά που λέτε, έχετε γνώση της δικογραφίας και δεν θέλετε να την δημοσιεύσετε. Προφανώς λάβατε γνώση μέσω του κατηγορούμενου που ελπίζει σε μια διαφορετική απόφαση.
    Αν είστε δημοσιογράφος πρέπει να γνωρίζετε δεκάδες περιπτώσεις δημοσίευσης στοιχείων δικογραφίας από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ και δεν είδαμε κανένας απο αυτούς να κατηγορείται για κάποιο τέτοιο αδίκημα.
    Άλλωστε αν οι δημοσιογράφοι περίμεναν να τελεσιδικίσουν οι υποθέσεις για να γράψουν κάτι θα είχαν κλείσει οι εφημερίδες.

    Για την ουσία της υπόθεσης , εμείς δεν έχουμε γνώση κάποιου γεγονότος που να ανατρέπει τις κατηγορίες εναντίων του Κύριου Φουσέκη.

    Τα νομικά θέματα δεν τα γνωρίζουμε ούτε και είμαστε σίγουροι για το πόσο εξυπηρετούν πάντα στην απονομή της δικαιοσύνης.
    Έχουμε δει δικαστικές αποφάσεις εντελώς διαφορετικές ή και αντίθετες, ανάλογα με τον Δικαστή τον κατηγορούμενο ή τον μηνυτή.

    Εν τέλει άλλο μπορεί να είναι το νόμιμο και άλλο το ηθικό αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

    Αν έχετε να πείτε κάτι συγκεκριμένο πείτε το αλλιώς εικάζουμε οτι λόγω της σχέσης σας με τον κατηγορούμενο απλά προσπαθείτε να απαλύνεται τις εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανδρέας Καρακώστας11 Ιουνίου 2011 στις 12:00 μ.μ.

    Αγαπητό iteanet,

    Μου προσάπτετε αδίκως προσπάθεια να διασκεδάσω τις εντυπώσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση μικρού τμήματος της δικογραφίας, που φαντάζομαι συμφωνείτε, ότι ακριβώς λόγω του αποσπασματικού χαρακτήρα της, μπορεί να οδηγήσει σε στοχευμένα συμπεράσματα. Σε καμία περίπτωση δεν αποδίδω σε εσάς και τους συνεργάτες σας προσπάθεια εξαγωγής μη ασφαλών συμπερασμάτων, γι’ αυτό κι επισήμανα πως υπάρχουν εξελίξεις οι οποίες προφανώς δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του ιστολογίου σας και οι οποίες ανατρέπουν εντελώς το σκηνικό.
    Για να είμαι κρυστάλλινος: Γνωρίζω προσωπικά τον σημερινό Δήμαρχο Δελφών και έχω άποψη για το αν δικαιούται ως άνθρωπος και ως πολιτικός, να εγκαλείται κι εν τέλει να διασύρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι όμως αυτό το ζητούμενο. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τις πράξεις του, την ουσιαστική ή μη εμπλοκή του στην όλη υπόθεση. Το μόνο που εγώ ανέφερα, υπαινισσόμενος το απαράδεκτο της τμηματικής δημοσιοποίησης στοιχείων της δικογραφίας, είναι πως υπάρχουν και άλλα στοιχεία. Περιορίζομαι θα θυμίσω στους αναγνώστες σας πως κατηγορούμενοι της υπόθεσης δεν είναι δυο φυσικά πρόσωπα, αλλά πολύ περισσότερα. Αυτά κατέθεσαν ως όφειλαν. Το τι είπαν και το γιατί οι απολογίες τους δεν ήρθαν -ακόμη τουλάχιστον- στο φως, θα πρέπει να μας προβληματίσει αν μη τι άλλο. Ασκώ την δημοσιογραφία πολλά χρόνια, είμαι τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και πιστέψτε με, γνωρίζω πολύ καλά το παιγνίδι των εντυπώσεων, μέρος του οποίου συνειδητά επέλεξα να μην γίνω ποτέ, αναλαμβάνοντας το κόστος της επιλογής μου. Απόδειξη ότι η παρέμβασή μου στο iteanet έγινε –όχι αναιτίως- επώνυμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το μόνο που δημοσιεύσαμε είναι μέρος της απόφασης του πλημμελειοδικείου Άμφισσας.
    Η απόφαση αυτή δεν αλλάζει, είναι γεγονός που έγινε και τελείωσε.
    Την δημοσίευσή της απόφασης την κάναμε όπως είναι φυσικά μετά την εκδίκαση της υπόθεσης και όχι κατά την διάρκεια της εκδίκασής της.

    Έχουμε γράψει κατ επανάληψη για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.
    Δεν διασύραμε σε καμία περίπτωση κανέναν. Αποφασίσαμε και δεν δημοσιεύσαμε σχόλια που είχαν και την πιο μικρή δόση χαρακτηρισμών ερχόμενοι σε αντιπαράθεση και στεναχωρώντας τους αναγνώστες μας.

    Αν θέλετε να γράψετε κάτι άλλο ή εσείς ή οι κατηγορούμενοι θα το δημοσιεύσουμε άμεσα.

    Εμείς δεν είμαστε δημοσιογράφοι έχουμε όμως την αίσθηση της δημοκρατίας και της ηθικής που μπορεί να είναι διαφορετική λόγω πολιτικών πεποιθήσεων όμως δεν κατασπαράζει κανέναν.

    Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, συμμετέχουν πρωταγωνιστικά πολιτικά και θεσμικά πρόσωπα της περιοχής μας και το έγκλημα συντελέστηκε .

    Άλλοι περάσαν χρόνια φυλακή και με λιγότερη εμπλοκή σε τέτοιες υποθέσεις. Είναι χρέος των εμπλεκομένων να αποδείξουν ότι δεν κατάλαβαν τι υπέγραψαν, ή ότι το έκαναν κατά λάθος, ή οτιδήποτε άλλο.

    Μπορεί να πείσουν τα δικαστήρια αλλά θα πρέπει να πείσουν και την κοινωνία με τα επιχειρήματά τους.
    Γι αυτό, όσο αυτά τα επιχειρήματα μένουν κρυφά γιατί είναι προανακριτικό υλικό και περιμένουν να αποφασίσουν οι δικαστές , τόσο θα δημιουργούνται υποψίες απο την κοινωνία, ότι μάλλον δεν είναι ισχυρά και γι αυτό δεν δημοσιοποιούνται και ότι με άλλον τρόπο θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν την απόφαση της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητό Ιτέανετ, ο κ. Καρακώστας γνωρίζει στοιχεία της υπόθεσης μιας και είναι σύζυγος στελέχους του γραφείου τύπου του δημάρχου. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει. Μπορώ να σας στείλω όμως δελτία τύπου του δήμου Δελφών σταλμένα από το e-mail της συζύγου του. Αν ψάξετε στα εισερχόμενά σας θα διαπιστώσετε τα λεγόμενά μου.
    Ένας συν-blogger...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα βέβαια, φίλε 9:19 μ.μ.
    Όλοι γνωρίζουμε την σχέση του κ. Καρακώστα με τον αναφερόμενο και όχι μόνο μέσω της συζύγου του υπεύθυνης τύπου αλλά και σε παλιότερες εκλογικές αναμετρήσεις όταν διατηρούσαν εφημερίδα στο Γαλαξείδι. Επειδή ο κ Καρακώστας έχει δημοσιεύσει άρθρο του σχετικά στo αυτοδιοικηση.γρ καλό θα ήταν να μας πει αν σκοπίμως παρέλειψε να αναφέρει και την σχέση του με τον κ. Φουσέκη. Για τους αυτιδιοικητικούς τέτοια σχέση καθιστά απαγορευτική την συμμετοχή σε απόφαση. για τους δημοσιογράφους τί προβλέπεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανδρέας Καρακώστας12 Ιουνίου 2011 στις 7:03 μ.μ.

    Λάσπη στον ανεμιστήρα λοιπόν! Συγχαρητήρια ανώνυμε blogger για την σπουδαία σου αποκάλυψη, στην οποία θα μπορούσα να συνδράμω γνωστοποιώντας σου ακόμη ότι έχω και τρία παιδιά με την κυρία Μαρδάκη, όσο δε για το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, δώσε μου μια – δυο μέρες να το βρω…
    Μην ανησυχείς εγώ θα συνεχίσω να μιλώ επώνυμα, σε αντίθεση με σένα, διότι απλούστατα δεν έχω λόγους να ντρέπομαι είτε για την διαδρομή, είτε για τις επαγγελματικές ή κοινωνικές επαφές μου…
    Ποτέ δεν έκρυψα από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας, είτε την ιδιότητά μου, είτε ότι γνωρίζω τον Νίκο Φουσέκη εδώ και πολλά χρόνια. Το αντίθετο μάλιστα.
    Η παρέμβασή μου σχετίστηκε με το γεγονός ότι οι «αποκαλύψεις» είναι άνθρακας, γνωστοποιώντας σε όσους δεν θέλουν «περισσότερο αίμα», αλλά «δικαιοσύνη», ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία, διερωτώμαι γιατί, παραμένουν μακριά από το φως της δημοσιότητας ακόμη και σήμερα.
    Θα μπορούσα ενδεχομένως να παρακολουθήσω κι άλλο αυτή την ψυχαναλυτική μπουρδολογία, αλλά θα ήταν άδικο και για μένα και για την οικογένειά μου. Καλό σας απόγευμα λοιπόν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κε Καρακώστα αφήστε τη πάγια τακτική ή αν θέλετε τη καραμέλα μάρκας “ΛΑΣΠΗ” και απαντήστε μας γιατί είστε ο μοναδικός που προσπαθεί να μας πείσει για πράγματα που δεν συμβαίνουν. Γιατί τόσο πάθος ένας μόνο άνθρωπος (εσείς) υπέρ του κου Δημάρχου, όταν η υπόλοιπη κοινωνία γελά με τα κατορθώματα του. Πριν απαντήσετε, γιατί θα απαντήσετε, επειδή όλη μέρα είστε στο internet, βγείτε και πέστε τα αυτά, όλα αυτά που πιστεύετε, στον απλό κόσμο των καφενείων και σε απλές παρέες πολιτών. Τολμήστε το!
    Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Βγήκε το όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κ. Καρακώστας πριν αρχίσει τις εξυπνάδες για πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και λάσπης στον ανεμιστήρα ας μας απαντήσει γιατί σε προηγούμενο σχολιό του απλά αναφέρει ότι γνωρίζει το δήμαρχο και δεν αναφέρει ότι υπάρχει επαγγελματική σχέση που συνδέει το δήμαρχο με τη σύζυγό του; Δεν αποκάλυψα κάτι κ. Καρακώστα, σχολίασα αυτό που επιμελώς δεν ανέφερες. Και δεν ανέφερα το όνομα της συζύγου σου. Εσύ το έκανες. Όσο για το ότι είμαι ανώνυμος αυτό οφείλεται στο ότι εγώ ζω εδώ και η εργασία μου μπορεί να "ελεγχθεί" από τους υπαλλήλους του δημάρχου, αν σου λέει κάτι αυτό. Δεν έχω λοιπόν την οικονομική άνεση να τα βγάλω πέρα με τις υπηρεσίες. Διάβασε την επιστολή Σχοινά και θα καταλάβετε ποιά προβλήματα προσπαθώ να αποφύγω με την ανωνυμία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η επαγγελματική σχέση της γυναίκας του Κ. Καρακώστα με τον κ. Φουσέκη δημιουργεί μια επαγγελματική ανασφάλεια στην οικογένεια σε περίπτωση έκπτωσης του απο το αξίωμά.
    Η προσωπική σχέση με τον Δήμαρχο είναι κατανοητή και ανθρώπινη αλλά τα ερωτήματα παραμένουν.
    Κτίστηκαν ή όχι παράνομα κτίσματα εντός της ζώνης του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών;
    Ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης και η πώλησή της στην συνέχεια πρόσφεραν ή όχι κέρδος σε κάποιους απο την παράνομη αυτη ενέργεια;
    Ο Πασχάλης ο τραγουδιστής έγινε περισσότερο διάσημος για το στιγμιαίο λάθος του, το ξέρετε αυτό που λένε ότι πρεπει να προσέχεις που βάζεις το …. σου και την υπογραφή σου.
    Αυτός που υπέγραψε για να γίνουν όλα αυτά ακόμα και αν δεχθούμε όλους τους ισχυρισμούς του δεν έχει καμία ευθύνη;
    Κάποιοι βγάλανε με αυτές τις υπογραφές παράνομα χρήματα , αυτοί που υπογράψανε έχουν ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τι ομορφιές είναι αυτές που ζωγραφίζεται κ. καρακώστα;

    υπήρχε μία κα. μαρδάκη στη νομαρχία φωκίδας επί κου. φουσέκη, νομάρχη τότες, συμβασιούχος - μάλλον stagier. στο γραφείο τύπου και απ' το γαλαξίδι επίσης. ήταν επί της επιμελητείας των δελτίων τύπου του νομάρχη. για την ίδια μιλάμε;

    οκ, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή και δεν στοχοποιούμε τις φιλικές-οικογενειακές σχέσεις. αλλά μήπως εν μέρει έχει δίκιο ο πάγκαλος που λέει "μαζί τα φάγαμε", τουλάχιστον όταν αναφέρεται στους προσκολληόμενους;

    http://www.fokida.gr/site/file/categories/government_press/apofaseis_nomarxiakou_symbouliou/praktiko150709
    (1ο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης. τα ονόματα των συμμετεχόντων στην εκδρομούλα στο λονδίνο, είναι ενδεικτικά.)

    μην μας πουλάτε λοιπόν παραμύθα περί των τοπικών μας αρχόντων. γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας για να έρθει ένας άσχετος να μας υψώνει το δάχτυλο και να ηθικολογεί. τη δουλειά αυτή τη κάνουν πολύ καλύτερα άλλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστούμε τον νυχτερινό φίλο για την επισήμανση και για να μην βγάλετε τα μάτια σας στο πρακτικό, το αντιγράφουμε όπως είναι αναρτημένο

    1ο ΘΕΜΑ ΕΚΤΟΣ Η.Δ. «Επίσκεψη σε Αγγλία-Λονδίνο, συνάντηση με παράγοντες της «ΑΡΣΕΝΑΛ» για την τουριστική προβολή της Φωκίδας και έκδοση ΧΕΠ».

    Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του την από 15/7/2009 έγγραφη εισήγηση του κ. Νομάρχη η οποία προσαρτάται στο παρόν πρακτικό και ύστερα από διαλογική συζήτηση και ανάλυση του σκοπού της επίσκεψης που έχει σαν στόχο την τουριστική προβολή της Φωκίδας.
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

    1) Εγκρίνει το επείγον του θέματος.
    2) Εγκρίνει όπως η επίσκεψη της αποστολής πραγματοποιηθεί από 28/7/09 έως 03/8/2009 και σε αυτή θα συμμετάσχουν:
    α) Ο Νομάρχης Φωκίδος κ. Νικόλαος Φουσέκης.
    β) Ο αθλητικογράφος εθνικής εμβέλειας κ. Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
    γ) Ένας καμεραμάν
    δ) Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Αντωνία Φουσέκη.
    ε) Δύο στελέχη της Ν.Α.Φ ήτοι Μαρία Μαρδάκη και Ευσταθία Κατσαρέλη.
    3) Εγκρίνει πίστωση 10.000€ για έξοδα μετακίνησης, διαμονής ημερήσιες αποζημιώσεις, έξοδα Δημοσίων σχέσεων, παροχής φιλοξενίας και λοιπά απρόβλεπτα έξοδα από τα μέλη της αποστολής.
    4) Εγκρίνει όπως το σχετικό ΧΕΠ 10.000 € εκδοθεί στο όνομα της κ. Ευσταθίας Παπαλάϊου-Κατσαρέλη για να καλύψει τις παραπάνω δαπάνες ως εξής:

    ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΕ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΟΣ
    072 0844 Εκθέσεις, Οργάνωση Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΠΑΠΑΛΑΙΟΥ-ΚΑΤΣΑΡΕΛΗ

    Ο κ. Ιωσηφίδης εδήλωσε «ΠΑΡΩΝ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτή η ψήφος του κ. Ιωσηφίδη παγιώνεται όλο και περισσότερο. Οι παρόντες πάντως εξαιρούνται μόνο λόγω αβρότητος. Κατά τα άλλα... ο δε κ. Καρακώστας έχει δεινή συγγραφική ικανότητα περιγράφοντας την αλήθεια ως λάσπη. Που λασπώνει το πράγμα ακριβώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μερικοί εξακολουθούν να νομίζουν δυστυχώς ότι απευθύνονται σε συμπαθείς κατοίκους του Καφιριστάν κι όχι σε σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες. Έτσι κι ο παραπάνω κύριος "όρμησε" δυναμικά στο blog κουνώντας το δάχτυλο δεξιά κι αριστερά και ηθικολογώντας προς στους "αδαείς", ωστόσο αποχώρησε με την ουρά στα σκέλια. Αυτό είναι που λένε "πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο δήμαρχος υπό το βάρος των δημοσιευμάτων εξέδωσε ανακοίνωση και να τι αναφέρει χαρακτηριστικά επί της υπόθεσης:
    "Πέρα από το αν είναι ή δεν είναι σωστά τα στοιχεία του τοπογραφικού διαγράμματος που φέρεται σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από μένα, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΝΟΡΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΧΕΣΗ ΛΟΓΩ Ή ΕΡΓΩ ΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ, όπως άλλωστε επανειλημμένα έχω δηλώσει δημόσια."
    Εντυπωσιακή δημόσια μολογία πράγματι.
    Καλύτερα αφελής, παρά ένοχος, άλλωστε.
    Το πρώτο που θυμήθηκα όταν το διάβασα ήταν αυτό που μου 'λεγε μεταξύ σοβαρού κι αστείου ο πατέρας μου στα νιάτα μου: "την υπογραφή και την ...... σου να προσέχεις που τη βάζεις"
    Απόσταγμα λαικής σοφίας.
    Το δεύτερο ήταν κάποιους βουλευτές ΠΑΣΟΚ που ψελίζαν πρόσφατα ότι δεν πολυκαταλάβαν τι ψήφισαν όταν ήρθε στη βουλή το μνημόνιο ως κατ' επείγον, παρά αρκέστηκαν να πιστέψουν τις διαβεβαιώσεις του Παπακων/νου.
    Για να δούμε τώρα που θα 'χουν χρόνο και θ' ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία για το μεσοπρόθεσμο, τι θα ψηφίσουν στο τέλος;
    Σ' αυτό που συμφωνώ 100% και με τους βουλευτές και με το δήμαρχο είναι όταν επικαλούνται την (επανειλημένη) υπερψήφισή τους από το λαό.
    Να τους χαίρεστε λοιπόν αυτούς που ψηφίζετε αγαπητοί μου συμπολίτες και μην αμελήσετε να τους ξαναψηφίσετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ένας φίλος μας έστειλε ένα σχόλιο που δεν θα δημοσιεύσουμε.
    Έχει σχέση με την εφημερίδα που εργάζεται ο κ. Καρακώστας που είναι η Αυριανή. Παρακαλώ αποφεύγετε τους χαρακτηρισμούς για να δημοσιεύονται τα σχόλια σας χωρίς λογοκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή