Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Δεν εγγυάται ο Παπανδρέου την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου, ενώ ο Μητσοτάκης ζητάει ακόμα και νεκρούς

Έντονες αμφιβολίες για το αν θα υπερψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από το ελληνικό κοινοβούλιο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με την Σλοβάκα ομόλογό του. 

Οπως δήλωσε η Ιβέτα Ραντίκοβα κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε επιτροπή της Βουλής της χώρας της, ο Γ. Παπανδρέου είχε ...
τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της την Τετάρτη  κατά τη διάρκεια τηςοποίας τής εξέφρασε "σοβαρές αμφιβολίες" ως προς το αν η ελληνική Βουλή θα εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας. 
Η Ραντίκοβα πρόσθεσε πως "ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν μπορεί να εγγυηθεί πως οι προτάσεις θα τύχουν υποστήριξης από το Κοινοβούλιο". 


Εφιάλτης για Παπανδρέου οι οχτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Kαι τώρα η «μητέρα όλων των μαχών» θα δοθεί το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης 28 Ιουνίου στη Βουλή, όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να ψηφίσουν το περίφημο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για να πάρουμε την 5η δόση του δανείου, γύρω στις 12 Ιουλίου.
Αυτή η βραδιά ίσως αποδειχθεί η πιο επικίνδυνη για την κυβέρνηση, καθώς η ομάδα των «ανυπάκουων» βουλευτών έχει αρχίσει να αυξάνεται και ο μαγικός αριθμός 151 (τόσες ψήφους χρειάζεται η κυβέρνηση) για να «περάσει» το σχετικό άρθρο να παίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή της ψηφοφορίας.
Ήδη 8 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με δημόσιες δηλώσεις τους τοποθετούνται απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο και προκαλούν πανικό στο Μαξίμου παρόλο που δημόσια δε δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν.
Οι βουλευτές αυτοί είναι:
Ανδρέας Μακρυπίδης, που παραιτήθηκε χθες από εισηγητής του σχετικού νόμου, διαφωνώντας με τις διαδικασίες που φέρνει η κυβέρνηση το νόμο στη Βουλή.
Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος δήλωσε χθες, «στηρίζω την κυβέρνηση, αλλά διατηρώ το δικαίωμα να κρίνω το Μεσοπρόθεσμο».
Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος ζήτησε άμεσες διορθώσεις στο Μεσοπρόθεσμο, χαρακτηρίζοντάς το αντιλαϊκό.
Θωμάς Ρομπόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι αισθάνεται προδομένος από τις εξελίξεις με το Μεσοπρόθεσμο και βέβαια η Χρύσα Αράπογλου, Π. Κουρουπλής,, Γ. Αμοιρίδης και Μ.Τέντε που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το σχετικό νομοσχέδιο.
Με το δεδομένο ότι ήδη από τους 160 βουλευτές που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ, πέντε έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κι ένας έχει δηλώσει ότι δε θα ψηφίσει το σχετικό νόμο (Α.Αθανασιάδης, βουλευτής Κοζάνης), έχουμε ήδη μαζί με τους 8 υπό αμφισβήτηση 14 βουλευτές που είναι ο εφιάλτης πλέον για το Μέγαρο Μαξίμου.
Η εντολή από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι οι 8 που διαφωνούν να μην παρασύρουν κι άλλους και να πειστούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Φάκελοι Παπαχελά: Ο Μητσοτάκης τρομοκρατεί και με …αίμα!!

Πρόσφατα η CIA μίλησε ανοικτά για αιματοχυσίες στην Ελλάδα!!!

Πριν από λίγες μέρες (14/6/11), ο Παπαχελάς στους «Νέους Φακέλους» του Σκάι είχε το Μητσοτάκη: Πάντα σε κάθε κρίσιμη «ιστορική στιγμή» («καμπή»), ο Μητοστάκης εμφανίζεται ή μάλλον τον «εμφανίζουν»(!) για να διατυπώσει τους «χρησμούς» του και να σηματοδοτήσει τις «έκτακτες» εξελίξεις…

Η «στημένη» αυτή συνέντευξη, δεν είναι μόνο άκρως τρομοκρατική προκειμένου να ΥΠΟΤΑΧΤΕΙ ο ελληνικός λαός στη δικτατορική «νομιμότητα» των μαφιών του χρήματος και των «αντισυνταγματικών» Μνημονίων, αλλά και «αιμοχαρής»: Επαναφέρει το «χρησμό» της CIA!!!!

Διαβάστε το «αιμοχαρές» απόσπασμα: ....

Αλέξης Παπαχελάς: Άλλο θέλω να σας πω. Το θέμα είναι ότι αν αυτό το Κίνημα κάποια στιγμή πάρει μεγάλες διαστάσεις 200-300 χιλιάδων ανθρώπων, τότε τι κάνει μια δημοκρατική Κυβέρνηση; Διότι έχει ένα πρακτικό πρόβλημα πλέον και νομιμοποίησης αν θέλετε απέναντι στον κόσμο.

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Επειδή θα μαζευτούν 200.000 άνθρωποι -και αν μαζευτούν, που δεν θα μαζευτούν- δεν σημαίνει ότι η δημοκρατία θα πάψει να λειτουργεί κ. Παπαχελά. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει ότι αν μαζευτεί μια διαδήλωση 200 χιλιάδων πέφτει η Κυβέρνηση…

Αλέξης Παπαχελάς: Εγώ να το καταλάβω. Αλλά εσείς πιστεύετε ότι η Βουλή πρέπει ό,τι και να γίνει αύριο ό,τι και να σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να μείνει ανοιχτή;

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Βεβαίως η Βουλή πρέπει να μείνει ανοιχτή, αλίμονο αν δεν μείνει η Βουλή ανοιχτή. Η δημοκρατία κ. Παπαχελά έχει χρέος να προστατέψει τον εαυτό της και οι αρχηγοί, οι υπεύθυνοι πολιτικοί, οι ηγέτες όποιοι και νά 'ναι έχουν χρέος αυτή την ώρα να κρατήσουν τη Βουλή ανοιχτή.

Αλέξης Παπαχελάς: Καταλαβαίνετε τι λέτε; Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε ακόμη και νεκρούς..

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Να έχουμε και νεκρούς. Τι θα πει αυτό «να έχουμε νεκρούς»; Εάν οι άλλοι πάνε να καταλάβουν...; Δηλαδή τα παλιά, τα χειμερινά ανάκτορα θα καταλάβουμε;

Το Κοινοβούλιο τους φταίε; Μα το Κοινοβούλιο αμφισβητείται κ. Παπαχελά; Μα αν πρόκειται να αμφισβητείται το Κοινοβούλιο έχουμε στάση. Οι βουλευτές πρέπει να πάνε στη Βουλή και ελπίζω πως θα πάνε. Βεβαίως σας ξαναλέω και πάλι άνθρωποι είναι και μερικοί μπορεί να λυγίσουν, αλλά πρέπει να τους ενθαρρύνουμε να τους τονώσουμε. Δεν μπορεί να περάσει η πολιτική αυτή.
 http://greki-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου