Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Πανευρωπαϊκή διάσταση αποκτούν οι Αγανακτισμένοι.To βίντεο της «Ευρωπαϊκής Επανάστασης» Συγκέντρωση και στην Ιτέα


Syntagma_aganaktismenoi

Πανευρωπαϊκή διάσταση αποκτά σήμερα η κινητοποίηση των Αγανακτισμένων, καθώς χιλιάδες πολίτες από πολλές χώρες της ΕΕ αναμένεται να κατακλύσουν τις πλατείες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Αμείωτος παραμένει μετά από τέσσερις ημέρες ο αριθμός των Ελλήνων διαδηλωτών, αρκετοί από τους οποίους με σλίπινγκ μπαγκ και σκηνές διανυκτέρευσαν χθες στην...
πλατεία Συντάγματος.
Στο Facebook και στη σελίδα των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα», συνεχής είναι η ροή δημοσιεύσεων από νέους και νέες που δηλώνουν το «παρών» σε αυτές τις κινητοποιήσεις. Ανάλογα μηνύματα νέων, που εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν ένα καλύτερο μέλλον δημοσιεύονται και στη σελίδα «Ευρωπαϊκή Επανάσταση».
Πρόκειται για μια σελίδα που έφτιαξαν Έλληνες και Ισπανοί, οι οποίοι καλούν όλους τους Ευρωπαίους σε μαζικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους. «Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας. Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει, χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση στη σελίδα.
Στο πλευρό των Αγανακτισμένων τάσσεται επισήμως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος με επιστολή του ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».
Αίσθηση πάντως προκαλεί η τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής, καθώς χαρακτηρίζει τις συγκεντρώσεις «μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει ακόμη πως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook. Με ειρωνικά συνθήματα εις βάρος του απαντούν οι διαδηλωτές.

Συγκέντρωση ετοιμάζεται και στην Ιτέα σήμερα στις 6:00 σύμφωνα με ομάδα που δημιουργήθηκε στο  Facebook

european_revolutionΔείτε το βίντεο που καλεί τους ευρωπαίους πολίτες σε μαζικές, ειρηνικές κινητοποιήσεις την Κυριακή, 29 Μαΐου, στις κεντρικές πλατείες των χωρών τους. «Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια πολιτικών και τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας. Λαοί της Ευρώπης ξυπνήστε. Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή, ας μιλήσουμε, ας συναντηθούμε, ας αλλάξουμε τα πάντα» αναφέρει, χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση στη σελίδα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου