Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Μια βόλτα στο Μουσείο των Δελφών!

Σήμερα ήταν η Διεθνής Ημέρα των Μουσείων!

Μια ημέρα αφιερωμένη στη "μνήμη" που παράγουν τα Μουσεία όλου του κόσμου, μια "μνήμη" που σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά τους πολιτισμούς και τους λαούς που τους "παράγουν"!
Το Μουσείο των Δελφών συμμετείχε στον εορτασμό με ένα πρωινό "εκπαιδευτικό" πρόγραμμα και δύο ξεναγήσεις απογευματινές στις 5 και 6 με απαραίτητη την τηλεφωνική δήλωση επιθυμίας για επίσκεψη.

Αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου και δηλώσαμε συμμετοχή για την ξενάγηση των 6.
Είμαστε συνολικά 8 άτομα, ενώ μάθαμε ότι η ξενάγηση των 5, δεν έγινε αφού δεν υπήρχαν δηλώσεις συμμετοχής! Μας ξενάγησε η γλυκύτατη ...
Αρχαιολόγος κ. Δαλακούρα. Η ξενάγηση κράτησε μία ώρα και παρά το γεγονός ότι έχω επισκεφτεί το Μουσείο πάνω από 4 φορές την θεωρώ ως την πληρέστερη από άποψη ενημέρωσης! Το ευχάριστο ήταν ότι μόλις ξεκίνησε η δική μας ξενάγηση, ακολούθησε και άλλη με καμιά δεκαριά επισκέπτες και φυσικά άλλον ξεναγό!
Οι Δελφοί, το Μαντείο, το Θέατρο και αυτό που εξέφραζαν για την εποχή της ακμής τους, ζωντάνεψαν, για μια ακόμα φορά στη φαντασία μας θυμίζοντάς μας και πάλι ότι έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια Χώρα Θρύλο!

Ο "Ομφαλός της Γης", με ότι σήμαινε η φράση στην εποχή της ακμής του Μαντείου και ο καταπληκτικός "Ηνίοχος", τεχνολογικό θαύμα της εποχής του, είναι μερικά από τα χιλιάδες μνημεία της πατρίδας μας που μπορούν να σηματοδοτήσουν τους νέους στόχους που πρέπει να βάλουμε ως λαός, ώστε μέσα από μια δύσκολη πορεία να πετύχουμε την πολυπόθητη αναγέννηση!

Μια αναγέννηση που αν τη δούμε μόνο με οικονομικά κριτήρια, φοβάμαι ότι θα δικαιώσουμε τον τελευταίο χρησμό του Μαντείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου