Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Σύσκεψη για την συγκρότηση του « καλαθιού » αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς


Χαλκίδα, 6 Μαϊου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την συγκρότηση του « καλαθιού » αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε, στη Χαλκίδα στις 5/5/2011, σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας που έχει συγκροτηθεί για την Ανάπτυξη του Αγροτικού Τομέα υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταμάτη Καπελέρη.
Όπως τόνισε ο κ. Καπελέρης στις άμεσες ...
προτεραιότητες είναι η προετοιμασία μας για το « καλάθι » αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μιας νέας αντίληψης επιχειρησιακού σχεδιασμού της αγροτικής ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο , που ,ήδη, έχει ξεκινήσει μέσα από μια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς του αγροτικού χώρου.
Μιας αντίληψης που αντικατοπτρίζει την στρατηγική μας κατεύθυνση και τον παραγωγικό μας προσανατολισμό στον πρωτογενή τομέα, μέσα από ένα ολοκληρωμένο θεσμικό και χρηματοδοτικό μέσο ενίσχυσης για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.
Η χάραξη ενιαίας στρατηγικής στον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η επιβεβλημένη ,πλέον, απόφασή μας για ταυτότητα στα γεωργοκτηνοτροφικά μας προϊόντα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή μηχανισμών προώθησης – προβολής αυτών τόσο στην εσωτερική αγορά , όσο και σε τρίτες χώρες, αποτελούν άξονες βασικής προτεραιότητας ανάπτυξης της αγροτικής μας οικονομίας.
Η Ομάδα Εργασίας συγκροτείται από τους :
Α. Σταμάτη Καπελέρη, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ( πρόεδρος )
Β. Παναγίωτη Ριζάκο, Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Φθιώτιδας.
Γ. Σταμάτη Γκάβαλη, Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ευβοίας.
Δ. Γεώργιο Γκικόπουλο, Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Βοιωτίας.
Ε. Νικόλαο Στουπή, Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Ευβοίας.
και από του υπηρεσιακούς παράγοντες, Σταύρο Τσελά, Ιωάννη Καρνάβα, Αντώνη Πανούση , Αντώνη Παλαιολόγο.
Όλα τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις τις απόψεις τους για το « καλάθι » των προϊόντων της Περιφέρειάς Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας ένα εποικοδομητικό πεδίο αναφοράς με τις κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες του εν λόγω εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου