Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το Μνημόνιο χτύπησε και τις Πανελλαδικές εξετάσεις, με καταλήψεις και πορείες απαντούν στην Ελάτεια

Στον αστερισμό του Μνημονίου μπαίνουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις , αφού η λογική της μείωσης του κόστους «εισβάλλει» και στη διαδικασία επιλογής για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ!
Έτσι λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας έλαβε επτά μέτρα για φθηνότερες Πανελλαδικές, σε μία προσπάθεια να προσαρμόσει το κόστος στις επιταγές του Μνημονίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».
Κύριο σημείο των μέτρων είναι η μείωση ...
κατά 30% των εξεταστικών κέντρων, γεγονός που θα οδηγήσει στην αναγκαστική μετακίνηση χιλιάδων μαθητών κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Για το λόγο αυτό, το υπουργείο όρισε για πρώτη φορά την έναρξη των εξετάσεων μισή ώρα αργότερα από τις προηγούμενες χρονιές, στις 8:30 το πρωί αντί για τις 8.
Τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για εξετάσεις χαμηλού κόστους είναι τα ακόλουθα:
Περιορισμός των εξεταστικών κέντρων κατά 1/3. Στην Αττική, από 308 που λειτούργησαν πέρσι, φέτος θα είναι 198, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα είναι 12 λιγότερα.
Ανάλογη μείωση και στις τριμελείς εξεταστικές επιτροπές κάθε κέντρου. Δεν περιορίζεται, όμως, ο αριθμός των βαθμολογικών κέντρων, ούτε των επιτηρητών.
Οι εξετάσεις των υποψηφίων των Εσπερινών Λυκείων θα γίνουν για πρώτη φορά το πρωί, μαζί με τους αποφοίτους των πρωινών.
Οι εξετάσεις αρχίζουν νωρίτερα (12 Μαΐου) από κάθε άλλη χρονιά, προκειμένου να μην απασχοληθεί εκπαιδευτικό προσωπικό πολλές μέρες μέσα στον Ιούλιο, οπότε η μισθοδοσία τους θα είναι αυξημένη λόγω χρήσης καλοκαιρινής άδειας.
Αποφασίστηκε οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που συμμετέχουν στην Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ να εξεταστούν μόνο σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.
Οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, εκτιμάται όμως ότι θα είναι μειωμένες όπως και πέρυσι.

Κατάληψη του Λυκείου-Γυμνασίου Ελάτειας με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ελάτειας, εκπροσώπων Συλλόγων, φορέων, μαθητών, γονέων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΑΤΕΙΑΣ
Στην Ελάτεια σήμερα, 2-5-2011,πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ελάτειας, σύσκεψη εκπροσώπων Συλλόγων, φορέων, μαθητών, γονέων και παρά πολλών πολιτών, με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάργησης του εξεταστικού κέντρου Ελάτειας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Μετά από ενδελεχή συζήτηση και ανάλυση όλων των παραμέτρων του θέματος, η σύσκεψη αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1. Αποδοκιμάζουμε το κλείσιμο του Λυκείου Ελάτειας κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων . Ενός σχολείου που πρωτοστατεί σε νέες μορφές εκπαιδευτικής διαδικασίας όπως το αποδεικνύει με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα « αυτοαξιολόγησης» . Ενός σχολείου που από άποψη συνολικού δυναμικού αποτελεί το μεγαλύτερο του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Ενός Σχολείου ακόμη, του οποίου το εκπαιδευτικό προσωπικό δηλώνει ότι αν ο λόγος είναι η «εξοικονόμηση χρημάτων», δεν επιθυμεί να πληρωθεί για τη συμμετοχή του στη λειτουργία του εξεταστικού κέντρου.
2. Αρνούμαστε να δεχτούμε τη δημιουργία τετελεσμένων με τη μεθοδολογία των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Πιο συγκεκριμένα την κατάργηση του εξεταστικού κέντρου της Ελάτειας ενώ διατηρούνται τα εξεταστικά κέντρα άλλων Σχολείων πολύ μικρότερων σε δυναμικό μέσα από μια διαδικασία διάτρητων κριτηρίων, που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εντείνουν την έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στη διοικητική και πολιτική λειτουργία αυτού του τόπου.
3. Δηλώνουμε την αντίδρασή μας σε όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια τις πλάτες τις δικές μας και των παιδιών μας. Είτε πρόκειται για κρατικούς λειτουργούς που κόβουν και ράβουν ανάλογα με τις «πιέσεις» που δέχονται , είτε πρόκειται για εκπροσώπους της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας, που νομίζουν ότι είμαστε «άβουλα όντα», χωρίς λόγο και σκέψη.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΑΤΕΙΑΣ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Οι 300 της Ελάτειας πολιόρκησαν την Λαμία...

Κλειστά για δεύτερη μέρα έμειναν τα σχολεία στην Ελάτεια λόγω της κατάργησης του εξεταστικού κέντρου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις , ενώ περισσότερα από 300 άτομα, μαθητές, γονείς, κάτοικοι και εκπρόσωποι του Δήμου πολιόρκησαν από το πρωί την Λαμία. Από την οδό Θερμοπυλών, όπου ξεδίπλωσαν πανό με το αίτημά τους ξεκίνησαν πορεία ως την πλατεία Ελευθερίας όπου έγιναν δεκτοί από τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θωμά Στάικο και τον αρμόδιο για θέματα Παιδείας περιφερειάρχη Νίκο Μπέτσιο.
Οι δύο αυτοδιοικητικοί τους ενημέρωσαν πως δεν είναι δική τους αρμοδιότητα να αλλάξουν την απόφαση του υπουργείου που δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση καθοριστικά την διαδικασία των εξετάσεων.

Στο πολιτικό πεδίο παρέμβασης ειπώθηκε στους διαμαρτυρόμενους πως θα επιδιωχθεί ραντεβού τους στην Αθήνα στο υπ. Παιδείας, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο να δώσει εξηγήσεις και να πάρει σχετικές αποφάσεις.Οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους και αν κάτι δεν αλλάξει ως τις 12 Μαΐου , θα βρεθούν και πάλι ενωμένοι και αποφασισμένοι στη Λαμία...
Από http://thivagr.blogspot.com/  
 http://parnassos-news.blogspot.com
 Lamia FM1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου