Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

«Δεν πληρώνω», σήμερα, στα Δικαστήρια της Πάτρας, η κοινοπραξία δεν μπορεί να ζητήσει άλλη αναβολή.

Γράφει ο Μαγια

Εκδικάζεται σήμερα στην Πάτρα η αγωγή που έχουν καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος και ομάδα πολιτών κατά της κατασκευάστριας κοινοπραξίας της οδού Πατρών - Κορίνθου, ζητώντας την κατάργηση της αποικιοκρατικού τύπου σύμβασης παραχώρησης του έργου, αλλά και τη μη καταβολή διοδίων στον οδικό άξονα Ρίου-Ζευγολατιού, αφού ο δρόμος είναι υπό κατασκευή και δεν έχει δοθεί προς χρήση.
Επιτροπές του κινήματος «Δεν πληρώνω» από διάφορες περιοχές της χώρας θα δώσουν δυναμικό «παρών» στις 11 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια της Πάτρας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην είσπραξη...
των διοδίων, ενώ αναμένεται να διαμαρτυρηθούν και για την αυστηρότητα της Τροχαίας στους σταθμούς των διοδίων τις μέρες του Πάσχα,
Σε ανακοίνωση της κίνησης «Δεν Πληρώνω» τονίζεται μεταξύ άλλων ότι, «οι εταιρίες της κοινοπραξίας εκβιάζουν, μια άβουλη όπως αποδεικνύεται κυβέρνηση στοχεύοντας σε επέκταση του χρόνου εκμετάλλευσης του έργου. Έτσι ολόκληρη περιοχή βρίσκεται σε ομηρία εταιριών που έχουν ακόμα το εθνικό δίκτυο Πατρών-Κορίνθου ως εργοτάξιο .Ούτε ένα χιλιόμετρο δεν είναι παραδομένο και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε διόδια και μετά τη λήξη της προθεσμίας που προέβλεπε ο νόμος κύρωσης της σύμβασης. Αυτό είναι κλοπή! Είναι κλέφτες! Και η κυβέρνηση καλύπτει αυτούς και τιμωρεί με 200ευρώ τους οδηγούς που αρνούνται την κλεψιά. Η σύμβαση παραχώρησης είναι κυρωμένη με νόμο ο οποίος αναφέρει ότι οποιαδήποτε τροποποίηση αυτής πρέπει να κυρώνεται με νέο νόμο. Ας μας πουν κυβέρνηση και εταιρίες ποιόν νόμο περί τροποποίησης ψήφισαν και πότε ; Βρίσκονται και οι δύο σε παράνομη συμπαιγνία, πατώντας ο ένας στις παραλείψεις του άλλου. Καλούμε κάθε χρήστη του δρόμου αυτού να μην παρανομεί …πληρώνοντας διόδια και να απαιτεί να του ανοίξουν την μπάρα διότι προβλέπεται από την σύμβαση ότι μεγάλο κομμάτι του έργου έπρεπε να έχει παραδοθεί στις 4 Απριλίου του 2011 και σήμερα δεν έχουμε ούτε χιλιόμετρο και απέχουμε πολύ από άποψη εργασιών. Καλούμε και την ελληνική Δικαιοσύνη να επιβάλει την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τα διόδια στο συγκεκριμένο δρόμο. Πρέπει όλη τη τοπική κοινωνία να απαιτήσει την άμεση παύση των διοδίων στο δρόμο Πατρών-Κορίνθου και τη κατάργηση της αποικιοκρατικής σύμβασης».
Δεν έχει υπάρξει κάποιο αντίστοιχο δεδικασμένο και είναι η πρώτη αγωγή, που εκδικάζεται κατά της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της κίνησης «Δεν Πληρώνω».
Η υπόθεση θα εκδικαστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πάτρας και η διεξαγωγή της δίκης θεωρείται βέβαιη, καθώς η κοινοπραξία, δεν μπορεί να ζητήσει άλλη αναβολή.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το Σεπτέμβριο.
http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου