Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΤΟΥΝΕΛ Ή ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ! Το ¨μπαλάκι¨στους Μοναστηρακιώτες ν΄αποφασίσουν με το μαχαίρι στο λαιμό


Του Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Με το δίλημμα , αποδέχεστε τη λύση του τούνελ-στέγαστρου διαφορετικά χάνονται τα λεφτά, παρουσιάστηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ευπαλίου, η μελέτη για το έργο στήριξης των πρανών του δρόμου Μοναστηρακίου-Παραθάλασσου.

Η μελέτη , όπως είχε ...
αποκαλύψει το DORIDA NEWS ,προβλέπει υπέργειο τούνελ – στέγαστρο σε μήκος 46 μέτρων με εξωτερικές κολώνες στήριξης, ύψους 6 μέτρων, που θα επενδυθούν με πέτρα , και τσιμεντένια οροφή που θα σκεπαστεί με χώμα και θα δενδροφυτευτεί. Μια λύση παρεμφερής αυτής που συναντάμε στο παραλιακό δρόμο μεταξύ Ερατεινής – Γαλαξιδίου. Στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου που υπάρχει πρόβλημα θα κατασκευαστεί τοιχίο ύψους δύο μέτρων.

Τη μελέτη παρουσίασε στη Δημοτική Αρχή Δωρίδας ο μελετητής του έργου Γεώργιος Ντουνιάς παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Γιώτας Γαζή και των τεχνικών συμβούλων της Περιφέρειας, Μπακογιάννη και Φωτόπουλου.

Όπως ανέφερε ο μελετητής , η λύση αυτή επιλέχτηκε και την προτείνει το γραφείο του , από 2-3 άλλες εναλλακτικές λύσεις , γιατί πιστεύει ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη και ασφαλής, ενώ οι άλλες λύσεις είναι και πιο ακριβές.

Η συγκεκριμένη μελέτη είπε στοίχισε 170.000 ευρώ συν ΦΠΑ ενώ το κόστος κατασκευής του έργου θα ανέλθει σε 2 εκατομμύρια ευρώ.


Αποκάλυψε μάλιστα , ότι την είχε ήδη συζητήσει τη λύση πριν από μήνες και την γνώριζε ο προηγούμενος Δήμαρχος του Δήμου Ευπαλίου Τάσος Παγώνης, προς μεγάλη έκπληξη των παρισταμένων και της προηγούμενης Αντιδημάρχου Μαρίας Πλούμη, που δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα.

Όπως δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της περιφέρειας Μπακογιάννης αν δεν έχει γίνει η πρόταση μέχρι τέλος Απριλίου τα χρήματα για την επένδυση θα χαθούν !

Το τελευταίο δημιούργησε εύλογα έντονη δυσαρέσκεια στους παρευρισκόμενους στην παρουσίαση , γιατί όπως ειπώθηκε είναι ένα δίλημμα με το μαχαίρι στο λαιμό , αφού αφήνει μικρό χρονικό διάστημα για πιθανές ενστάσεις και τροποποιήσεις στη συγκεκριμένη λύση, και βάζει όλους σε προβληματισμό, τη στιγμή που όπως ανέφερε ο ίδιος ο μελετητής την είχαν αποφασίσει εδώ και μήνες.

Τις επιφυλάξεις τους εξέφρασαν με τις τοποθετήσεις τους σε ότι αφορά το τελικό αποτέλεσμα σε σχέση με το περιβάλλον ,τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης όσο και οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ευσταθίου και Κώστας Αντωνόπουλος.

Ούτε λίγο όμως ούτε πολύ, το μπαλάκι πετάχτηκε στη τοπική κοινωνία να αποφασίσει μέσα στις επόμενες μέρες αν αποδέχεται τη λύση , διαφορετικά να χαθούν τα χρήματα !

Όπως ειπώθηκε από τα μέλος του συλλόγου ΝΑΥΤΙΛΟΣ του Μοναστηρακίου Πολυξένη Παπαντωνίου, υπήρχαν προτάσεις και από το Πανεπιστήμιο Πατρών , αλλά δεν προχώρησαν , γιατί κατά περίεργο τρόπο απαξιώθηκαν από την υπεύθυνη τότε για το θέμα Νομαρχιακή Αρχή Φουσέκη, με αποτέλεσμα η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου να αποχωρήσει από τη διαδικασία !

Στη παρουσίαση της μελέτης παραβρέθηκαν εκτός της Γιώτας Γαζή και του Γιώργου Καπεντζώνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος, οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Ευσταθίου, Κώστας Αντωνόπουλος και Γιάννης Ράπτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Καλιαμπέτσος, Αθ. Κατσούδας, Κ. Φλετούρης και Μ. Πλούμη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μοναστηρακίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρης Δημόπουλος, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ¨Ναυτίλος¨ Ανασ. Σακαρέλλος, Κωσ. Μπακλέσης, Πολυξ. Παπαντωνίου, Ιωαν. Λάγιος , Κωσ. Καμβύσης και άλλοι πολίτες.
http://dorida.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου