Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Με τους όρους του Συλλόγου Ποτιδανείων η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Τρίκορφο

Συζητήθηκε η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Αιολικού σταθμού Παραγωγής Ενέργειας ισχύος 13 ΜW της εταιρείας  "ΙΣΠΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ ΤΡΙΚΟΡΦΩΝ Α.Ε"  στη θέση  "Τρίκορφο"  του Δήμου Δωρίδας Ν. Φωκίδας από την Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Λαμία, Πλατ. Ελευθερίας 3, 1ος όροφος) παρουσία και του Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχου Περγαντά με θετικά αποτελέσματα για την ένσταση που είχε υποβάλλει ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και το Δήμο.
Συγκεκριμένα η επιτροπή έκανε αποδεκτή την ένστασή  μας για αλλαγή στην θέση των ...
δύο ανεμογεννητριών που είναι μεταξύ του Πυροφυλακίου και της Αγίας Τριάδας. Έτσι καταφέρνουμε να διασωθούν:  1ον  η μικρή Αλπική Ζώνη του βουνού, όπου απλώνεται και ο φυσικός αειθαλής χλοοτάπητας, εξαιρετικής ομορφιάς, από το σπάνιο φυτό γεροντάκι, 2ον τα 3 τελευταία εναπομείναντα δένδρα, από το προστατευόμενο (Π.Δ. 67 Ι1981 ) και σπάνιο είδος, μελόκεδρος ή άρκευθος (Juniperus Exselsa) , 3ον τα τρία ορειβατικά μονοπάτια για φυσιολατρικό τουρισμό από Μαραθιά, Σεργούλα και Ποτιδάνεια, που διαμόρφωσε και οργάνωσε ο Δήμος ανάμεσα στις 3 κορυφές και τα ερείπια του Αγ. Κων/νου (του 17ου αιώνα). Επίσης έκανε δεκτούς και τις υπόλοιπες ενστάσεις μας για ακριβή τήρηση του πλάτους των δρόμων και κάθε παρέμβασης στην κορυφή του βουνού.
Η επιτροπή αποδέχτηκε την ένστασή μας με θετικά σχόλια γιατί ήταν τεχνικά τεκμηριωμένη και δεν περιείχε ακρότητες καθώς θέλησε να συνδυάσει την επένδυση καθαρής αιολικής ενέργειας με την προστασία των φυσικών ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του βουνού μας.
Ελπίζουμε σε μια γόνιμη δημιουργία και εγκατάσταση του αιολικού πάρκου προς όφελος όλων.
http://www.potidaneia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου