Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Συγκέντρωση της Τοπικής Κοινότητας Χωστίων και της Επιτροπής Αγώνα Σαραντίου στην ΕΥΔΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΩΣΤΙΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΑΡΑΝΤΙΟΥ
Μετά το σβήσιμο των προβολέων, το σταμάτημα των παρελάσεων και την αποχώρηση των μεγαλόσχημων Υπουργών, Περιφερειαρχών, Βουλευτών, Δημάρχων, Γενικών Διευθυντών και άλλων από το Σαράντι, τα προβλήματα παραμένουν εκεί τα ίδια από την στιγμή που το κανάλι του Μόρνου έσπασε και επέφερε ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και μεγάλο κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές στον οικισμό.Οι χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα υποσχέσεις για αποζημιώσεις και αποκατάσταση των ζημιών, η προσπάθεια απόδοσης της καταστροφής σε φυσικά αίτια [κατολισθήσεις], το άδηλο της ...
κατανομής του εγκεκριμένου ποσού των 370.000 ευρώ, αν θα κατανεμηθεί στους ζημιωθέντες, στον Δήμο Θηβαίων ή στους εργολάβους, ο διαφαινόμενος εμπαιγμός από την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και από τους εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής και η παντελής έλλειψη βούλησης για μέτρα που θα αποτρέψουν μια ενδεχόμενη μελλοντική καταστροφή από την κατάρρευση του Μόρνου, κινητοποίησαν τους κατοίκους και οικιστές του Σαραντίου.Μετά την χθεσινή [Σάββατο] συγκέντρωσή τους στο κοινοτικό κατάστημα που έγινε με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Χωστίων και αφού εξέλεξαν Επιτροπή Αγώνα, πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή, προειδοποιητική συγκέντρωση έξω από τα Γραφεία της ΕΥΔΑΠ Χωστίων, επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο απαίτησαν άμεση εκτέλεση των υποσχεθέντων, έθεσαν προθεσμία και έστειλαν το μήνυμα απρόβλεπτων δυναμικών ενεργειών τους ακόμα και μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Το ψήφισμα είναι το εξής:


ΨΗΦΙΣΜΑ
Η Τοπική Κοινότητα Χωστίων και η Επιτροπή Αγώνα Σαραντίου, μετά από την χθεσινή, (16-11-2011), συζήτηση των αιτημάτων, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Χωστίων, αποφάσισε τα ακόλουθα:
1. Να καταγγείλει την παρελκυστική τακτική, τον εμπαιγμό και την αδιαφορία της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και της Κυβέρνησης σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κατάρρευση του Μόρνου.
2. Να ζητήσει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους και οικιστές και την αποκατάσταση των ζημιών στους κοινόχρηστους χώρους, όπως η παραλία, οι δρόμοι, η παιδική Χαρά, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, οι αγροτικοί δρόμοι, οι καλλιέργειες, ο αγωγός μεταφοράς ύδατος ύδρευσης και άρδευσης, ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και η συνολική αποκατάσταση των ζημιών από το σημείο κατάρρευσης του καναλιού μέχρι την παραλία.
3. Να θέσει την Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ προ των ευθυνών της από πιθανή νέα διαρροή και κατάρρευση κατά μήκος του καναλιού του Μόρνου.
4. Να ζητήσει από την ΕΥΔΑΠ άμεση απάντηση και χρονοδιάγραμμα επίλυσης των αιτημάτων των κατοίκων και οικιστών και να θέσει προθεσμία τριών (3) ημερών από σήμερα για να δοθούν έμπρακτες και πειστικές απαντήσεις στα αιτήματα.
5. Να προειδοποιήσει ότι αν το παραπάνω χρονικό διάστημα παρέλθει άπρακτο, θα προβεί σε δυναμικές κινήσεις ακόμα και εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.
6. Καθιστά υπεύθυνη την ΕΥΔΑΠ και την Κυβέρνηση για την υποβάθμιση του οικισμού Σαραντίου που εκτός των άλλων αποτελεί ένα από τα βασικά θέρετρα για τις ανάγκες των κατοίκων ολόκληρου του Νομού και καταγγέλλει την παρελκυστική τακτική της ΕΥΔΑΠ και της Κυβέρνησης να αποδώσει την κατάρρευση του καναλιού του Μόρνου σε φυσικά αίτια και όλες τις συνέπειες σε φυσική καταστροφή.
http://symparataxi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου