Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

OI ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΡΕΒΑΝΣ - Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

H παρέλαση μετατράπηκε σε λαϊκη διαμαρτυρία‏ στη Συρο
Μαθητές (που επέλεξαν να μην παρελάσουν και παρουσιάστηκαν με μαύρα ρούχα) και φοιτητές με δυο μεγάλα πανό, κάθισαν ακριβώς απέναντι από τους επισήμους. Τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση, γύριζαν το κεφάλι τους επιδειχτικά προς τη μεριά των φοιτητών - μαθητών και όχι προς τους επισήμους.
Ο κόσμος μόλις αντιλήφθηκε την ενέργεια αυτή των παιδιών άρχισε να χειροκροτεί και να επεφημεί τα παιδιά. Στο τέλος της παρέλασης σηκώθηκαν οι μαυροντυμένοι μαθητές και πέρασαν μπροστά 'παρέλασαν' με όλο τον κόσμο να τους χειροκροτεί. Στη συνέχεια ενώθηκαν με τους φοιτητές και ξεκίνησε μια πορεία η οποία διήρκεσε για περίπου 2 ώρες.
Σε όλη τη διάρκεια της πορείας ο κόσμος που βρισκόταν στο δρόμο, καφετέριες κτλ χειροκροτούσε και φώναζε μπράβο στα παιδιά, με κάποιους από αυτούς μάλιστα να σηκώνονται και να συμμετέχουν στην πορεία.
Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα. Εκεί μαθητές και φοιτητές ανάγκασαν τον ανώτερο (ίσως ήταν ο διοικητής) να ζητήσει συγνώμη και να παραδεχτεί δημόσια ότι τα όσα έγιναν τη Δευτέρα με την άφιξη του Παπανδρέου στο νησί ήταν λάθος της αστυνομίας.


1 σχόλιο:

  1. μπραβο στα παιδια της Συρου.οχι σαν εμας που τα καταπιαμε ολα και ακομα και οι συλλογοι εσπευαν να παρελασουν μη χασουν!καλα μας κανουν λοιπον!αυτα κι αλλα θα παθουμε και ματα θα παρακαλαμε για σχολιεα για πετραιλεα κ.λπ αλλα ρε παιδια κι αυτο το αισχος του ταικ βο ντο του συλλογου Αραχωβας με τις κραυγες!ΕΛΕΟΣ διαφημιση στην Εθνικη Γιορτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή