Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Το Mega μηνύει blog επειδή τους αποκάλεσε "γλύφτες της κυβέρνησης"
Τα φερέφωνα φοβούνται. Ξέρεις τι είναι να έχεις όλο τον κόσμο στο τσεπάκι σου, και ξαφνικά να σε βρίζουν όπου κι αν πας, και να πρέπει να αντιμετωπίσεις και τον -ολοένα και εντονότερο- ανταγωνισμό των blogs;

Πλέον εξάλλου ο κόσμος στρέφεται προς το internet για την "ενημέρωση" του. Όχι πως όλα τα blog είναι καλά (εγώ το fimotro δε το ξέρω, oπότε δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο blog, αν και ειδικά μετά από αυτό προφανώς θα γίνει διάσημo). Όπως και να ...
έχει όμως, οι Πρετεντέρηδες, Τρέμες, Καψήδες, κτλ δεν πείθουν. Και δεν είναι μόνο το Mega, όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ έχουν πρόβλημα, και είναι άλλωστε γνωστό ότι συντηρούνται με κρατικές επιχορηγήσεις, ή με λεφτά που βάζει (με χασούρα) ο ιδιοκτήτης τους για να κάνει την ψεύτικη προπαγάνδα του. Αλλιώς θα είχαν ήδη κλείσει.

Και επειδή δεν πείθουν "με το καλό", και ο κόσμος τους βρίζει, τώρα κινούνται κατασταλτικά. Η μήνυση προς το fimotro σκοπό έχει να τρομάξει και όσους περισσότερους μπορεί, ώστε να μη γράφουν άσχημα πράγματα για το "παντοδύναμο" Mega ("αλλιώς θα σας ρίξουμε μια μήνυση και θα σας εξαφανίσουμε"). Γι' αυτό και θα πρέπει να μην αφήσουμε αυτή την υπόθεση ασχολίαστη, διότι δεν αφορά μόνο το fimotro, αλλά προφανώς ανοίγει το δρόμο και για μια γενικότερη προσπάθεια φίμωσης όσων τους εναντιώνονται.

https://lh5.googleusercontent.com/-MbScRUkhy7o/TY6F767zusI/AAAAAAAAEn4/X7Gg2YRFTCA/s640/fimotro+psifoforia.PNG
Βέβαια, η προσπάθεια αυτή μάλλον θα πέσει στο κενό - στην πραγματικότητα θα γυρίσει μπούμερανγκ, γιατί δείχνει ότι φοβούνται. Εξάλλου, αν ήταν να κάνουν μηνύσεις σε όσους τους βρίζουν, τότε θα πρέπει να στείλουν στα δικαστήρια τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής "μπλογκόσφαιρας", μερικούς δημοσιογράφους άλλων κυρίαρχων ΜΜΕ, κτλ. "Πλάκα" θα είχε αν το τολμούσαν - αλλά προφανώς και δε θα το κάνουν.

Η εποχή που αυτοί είχαν το μονοπώλιο στο να βρίζουν όσους εργάτες αγωνίζονται, χωρίς κανένας να τους λέει κουβέντα και να υπάρχει ένας στοιχειώδης έστω αντίλογος, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, και όσο περισσότερο λυσσάνε για να "αποτρέψουν το μοιραίο", τόσο περισσότερο θα τους κοροϊδεύει η κοινωνία, και θα επισπεύδεται έτσι αυτό που προσπαθούν να αποτρέψουν.

Δείτε και μια φωτογραφία από την επίμαχη ψηφοφορία που είχε αναρτήσει το fimotro, και προκάλεσε τη μήνυση του Mega για συκοφαντική δυσφήμιση. Τη βάζουμε διότι καμία φορά δημοσιεύονται όντως αισχρές συκοφαντίες, που είναι όντως αηδιαστικές, και θα λέγαμε ότι "καταχράζονται την ελευθερία λόγου".

Εδώ όμως μιλάμε απλά για να μια ψηφοφορία "μεταξύ σοβαρού και αστείου", που σκοπό έχει να δείξει ότι το Mega στηρίζει την κυβέρνηση (κάτι που το ξέρουν και οι πέτρες πλέον):

http://tsak-giorgis.blogspot.com/
Γιάννη Πρετεντέρη, αυτό δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ!Σύμφωνα με το μπλογκ Fimotro, ο διευθυντής ειδήσεων του Mega, Χρήστος Παναγιωτόπουλος και οι δημοσιογράφοι του καναλιού Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας και Μανώλης Καψής έστειλαν αγωγή στο Fimotro και σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ο οποίος θεωρούν πως βρίσκεται πίσω από το μπλογκ. Αυτή η αγωγή αποδεικνύει περίτρανα πως η κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί αισθητά– πέρσι το καλοκαίρι ο δημοσιογράφος-ιδιοκτήτης ενός μπλογκ δέχτηκε επίσκεψη στο σπίτι του από τη Μαφία και γαζώθηκε από καμιά εικοσαριά σφαίρες.
Σύμφωνα πάντα με το Fimotro, στην αγωγή του διευθυντή ειδήσεων και των δημοσιογράφων του Mega αναφέρεται πως το μπλογκ έκανε ηλεκτρονική ψηφοφορία με ερώτηση «ποιο από τα παρακάτω δημοσιογραφικά πρόσωπα γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση;».
Θίχτηκε δηλαδή η υπόληψή τους επειδή θεωρούν πως δεν γλείφουν την κυβέρνηση. Δηλαδή, όλα αυτά που λένε τόσα χρόνια με ουρλιαχτά –γλείφοντας τη μια την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την άλλη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- τα λένε εντελώς αυθόρμητα και όχι επειδή αυτό είναι το συμφέρον των ιδιοκτητών του Mega.
Δεν ξέρω σε ποιον ανήκει το Fimotro και δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχω πληρώσει το Fimotro• το Mega όμως –όπως και τα άλλα κανάλια- το έχω πληρώσει για πάρα πολλά χρόνια, όπως όλοι μας. Και δεν είναι ιδιωτικά ή κρατικά – είναι όλα κρατικά, κυβερνητικά και καθεστωτικά.
Κάποιοι δημοσιογράφοι ενός παράνομου και χρεοκοπημένου καναλιού –που δεν έχει άδεια και επί χρόνια δεν πληρώνει τους φόρους που θα έπρεπε- κάνουν αγωγή σε ένα μπλογκ, ζητώντας μερικά εκατομμύρια ευρώ (όπως αναφέρει το Fimotro) ή ένα εκατομμύριο ευρώ (όπως αναφέρεται σε άλλα μπλογκ και σάιτ).
Η κίνηση των δημοσιογράφων του Mega είναι εντελώς ανόητη και δείχνει τον πανικό αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται. Η Δικαιοσύνη – η όποια Δικαιοσύνη, τέλος πάντων- δεν μπορεί να τους δικαιώσει. Η χώρα έχει χρεοκοπήσει, οι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία –ανάμεσά τους και οι καναλάρχες νταβατζήδες της διαπλοκής- είναι ελεύθεροι, οπότε θα ήταν αστείο αλλά και επικίνδυνο ένας δικαστής να δεχτεί την αγωγή των δημοσιογράφων του Mega και να καταδικάσει τον ιδιοκτήτη ενός μπλογκ.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο ιδιοκτήτης του μπλογκ θα γίνει εθνικός ήρωας και σύμβολο κατά της χούντας του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, και το τι θα ακολουθήσει δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φανταστεί κάποιος.
Έχω γράψει εδώ και καιρό –και μάλιστα πολλές φορές- πως το μεγάλο πρόβλημα της χώρας αυτήν την εποχή δεν είναι η χρεοκοπία, αλλά το ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη και να υπάρξει, έστω, μια επίφαση αστικής νομιμότητας και αίσθησης δικαίου. Το γεγονός ότι υπάρχει πλήρης ατιμωρησία για όσους καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα και οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία αθωώνει αναγκαστικά τους πάντες.
Όταν η οικογένεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ –και γείτονά μου- έχει ακίνητη περιουσία ύψους 10 εκατ. ευρώ και κανένας εισαγγελέας δεν αναρωτιέται πού τα βρήκε, δεν μπορείς να οδηγήσεις στο δικαστήριο και να καταδικάσεις τον μαγαζάτορα που φοροδιαφεύγει• επίσης, δεν μπορείς να καταδικάσεις αυτόν που βρίζει τον υπουργό. Δεν είναι τυχαίο που γράφονται τρομερές κατηγορίες για πρόσωπα του πολιτικού και του οικονομικού κατεστημένου και δεν υπάρχουν αντιδράσεις• δεν πας τον άλλον στο δικαστήριο, όταν ξέρεις πως θα έπρεπε να δικάζεσαι εσύ – κάνεις πως δεν ακούς.
Οι δημοσιογράφοι του Mega δεν είχαν δει ποτέ το DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου και κατηγορούσαν και ύβριζαν τον «εκβιαστή» Θέμο Αναστασιάδη από τα παράθυρα του καναλιού. Λίγες μέρες αργότερα, ο Μπόμπολας αγόρασε το 70% των μετοχών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και οι δημοσιογράφοι του Mega σταμάτησαν τις επιθέσεις εναντίον του «απατεώνα» Θέμου Αναστασιάδη και άρχισαν να μας ενημερώνουν για τις προσφορές και τις αποκλειστικότητες του «Πρώτου Θέματος». Όχι, δεν είστε γλείφτες – είστε ελεύθεροι άνθρωποι και αντικειμενικοί δημοσιογράφοι.
Οι δημοσιογράφοι του Mega έχουν εκατομμύρια – τα κέρδισαν με τον ιδρώτα τους και την τίμια δουλειά τους. Τώρα θέλουν να είναι αποδεκτοί και αξιοσέβαστοι – να τους χειροκροτούμε στο δρόμο. Ε, δεν γίνεται. Το χάσατε το παιχνίδι. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η αξιοπιστία των δημοσιογράφων του Mega είναι στο ναδίρ. Αυτοί οι δημοσιογράφοι κάηκαν και είναι άχρηστοι πια – στην πραγματικότητα, έχουν καεί εδώ και χρόνια.
Οι καναλάρχες έχουν πάρει το μήνυμα και –έστω και καθυστερημένα- θα τους αντικαταστήσουν με πιο «φρέσκα» και «αξιόπιστα» πρόσωπα, με την ελπίδα να διασωθούν οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις τους. Όσοι θυμίζουν τη χρεοκοπία της χώρας -ανάμεσά τους και οι καμμένοι δημοσιογράφοι του Mega- θα εξαφανιστούν.
Αν οι δημοσιογράφοι του Mega ήταν έντιμοι, δεν θα χρειαζόταν να κυκλοφορούν παντού με σωματοφύλακες. Δεν ξέρω κάποιον έντιμο άνθρωπο να κυκλοφορεί με μπράβους. Με μπράβους κυκλοφορούν οι μαφιόζοι.
Η αγωγή στο Fimotro είναι το κύκνειο άσμα των «επιφανών» δημοσιογράφων του Mega. Δεν τους λυπάμαι – έκαναν τις επιλογές τους, ξέχασαν πως η ζωή δεν είναι μόνο χρήμα και φήμη, και τώρα θα δουν και την άλλη πλευρά. Ας πρόσεχαν. Ούτως ή άλλως, είναι όλοι τους ατάλαντοι.
Τώρα φαίνεται η γύμνια του συστήματος και τα λάθη δεκαετιών. Δημοσιογράφοι παράνομου καναλιού κάνουν αγωγή σε μπλογκ -αυτό ακούγεται σαν φάρσα. Αν δεν γίνει αντιληπτό σύντομα πως η ατιμωρησία των υπεύθυνων για τη χρεοκοπία και η ουσιαστική κατάργηση της Δικαιοσύνης αποτελούν βόμβα στα θεμέλια της χώρας, η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Όταν η κατάσταση θα έρθει ξανά στα ίσα της, θα υπάρξουν οπωσδήποτε δίκες για όλους αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για την εκτροπή και την κατάντια της χώρας. Τότε πολλοί θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου – ανάμεσά τους θα είναι και οι δημοσιογράφοι του Mega που σήμερα βρυχώνται.
(Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτό που με ενόχλησε περισσότερο στην αγωγή των δημοσιογράφων του Mega είναι πως δεν την έκαναν σε εμένα. Τόσα χρόνια παλεύω να φάω μια αγωγή από έναν πολιτικό, ένα νταβατζή της διαπλοκής, ένα κανάλι, ή ένα παπαγαλάκι –για να αναδείξω το πρόβλημα της Δικαιοσύνης στη χώρα μας και να γίνω λαϊκός ήρωας- και πάνε αυτοί και κάνουν την αγωγή σε άλλον. Είμαι έξαλλος. Δεν θα τους συγχωρήσω ποτέ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου