Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η καθαρή Δευτέρα στην Ιτέα

Γιορτάστηκε παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας η Καθαρά Δευτέρα στην Ιτέα με όλα της τα παραδοσιακά στοιχεία.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Δεσμός" πρόσφερε και φέτος λαγάνα μαζί με ντόπιες ελιές, ταραμά, τουρσί και φυσικά άφθονο κρασί.
Οι Ιτιώτες μαζί με τους επισκέπτες της πόλης μας, παρά το δύσκολο σημείο που στήθηκε φέτος το εορταστικό τραπέζι της ημέρας το ετίμησαν δεόντως.
Σύντομα μπήκαν τα σήματα της τροχαίας και ο κόσμος βγήκε να ...
χορέψει στην παραλιακή λεωφόρο.
Στον ...αγωνιστικό τομέα τώρα, το πέταγμα του αετού έγινε ανεμπόδιστα και παρά τις προβλέψεις ο καιρός έμεινε μόνο στην συννεφιά χωρίς σταγόνα βροχής, με ένα αεράκι που βοηθούσε το ανέβασμα του χαρταετού σχετικά εύκολα. Πολλούς τους δυσκόλεψε αυτός ο αέρας γιατί δεν είχαν φτιάξει αρκετά μεγάλες ουρές, αλλά δεν πειράζει ας είμαστε καλά και ας έχουμε κάθε χρόνο τέτοια προβλήματα.
Καλή σαρακοστή.

6 σχόλια:

  1. τωρα σοβαρα ρε παιδια περα απο την πλακα αυτη η μιζερη γιορτουλα 20-25 παλιοφιλων απο -ηντα εως δευτε τελευταιον ασπασμον, θεωρητε εκδηλωση πολης !!! μια εκδηλωση μαλιστα που βαρυνε στην ζυγαρια οπως ψιθυριζετε μεταξυ καρναβαλιου στην αμφισσα και αυτης της τρομερης εκδηλωσης.και πριν σας πιασουν τα τοπικιστικα ΟΛΕΣ οι εκδηλωσεις σε καθε πολη να αναπτυχθουν και να φερουν κοσμο και λιγο ζεστο χρημα στις τσεπες των καταστηματαρχων.αλλα οσο τραγικο και γελοιο συναμα θα ηταν π.χ να διοργανωση η αμφισσα γιορτη της σαρδελας αλλο τοσο αστεια εινα αυτη η μαζωξη που θεωρειται εκδηλωση -πολυ φοβαμαι οτι (και οποιοσ το βρει κερδιζει)η ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ της ιτεας τοσους θα μαζεψει οσους ηταν και στην τεραστια αυτη λαοθαλασσα αντε και του χρονου να κοψη το αλευρομουτζουρωμα απο το γαλαξιδι και να το δωση στην κιρρα να παρη και αυτη κατι βρε αδελφε ...εαν αυτη η στενομυαλια δεν μας καταστρεψει εμενα να μην με λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΛΟΓΩ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
    ΕΓΩ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΙΔΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ.ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΓΩΜΑΡΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΑΤΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ Η ΙΤΕΑ ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΜΕΝΗ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ Η ΠΟΛΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να σου απαντησω σου λεω οτι ουτε συμφωνω ουτε διαφωνω με τον καλλικρατη ακομα γιατι ειναι ενα πειραμα το οποιο θα δειξη,ομως ειμαι κατοικος αμφισσας και φετος οι διαφορα ηταν τεραστια.το καρναβαλι της αμφισσας οσο χαζοχαρουμενο και να ηταν ειχε καθιερωθει και ηταν απο τις λιγες εκδηλωσεις που εφερναν λιγο κοσμο στην αμφισσα.μην ξεχναμε η αμφισσα δεν ειναι και κανενα τουριστικο μερος ετσι οταν εχεις εκδηλωσεις μετρημενες στα δαχτυλα που φερνουν και λιγο κοσμο δεν τις καταργης .οπως φαινεται φιλεμου ο καλλικρατης μαλλον λειτουργησε καλυτερα για την ιτεα γιατι οπωσ εγραψα πριν μπηκαν σε μια ζυγαρια μια εκδηλωση που ασχολουνται παρα πολλα ατομα και την παρακολουθουν μερικες χιλιαδες,με μια εκδηλωση που ουτε οι κατοικοι της ιτεασ δεν την ξερουν και η ζυγαρια εγειρε προς την παραπανω εκδηλωση:και θα ρωτησω αυτη η εκδηλωση τι προσφερε??εμοιαζε με ταινια του αγγελοπουλου που δεν καταλαβαινεις τι ακριβως θελει να πη ο ποιητης-αντιθετα οι ανθρωποι που πετουσαν αετο στην μαρινα ηταν πολη καλυτερο θεαμα -λιγη φαντασια χρειαζεται να διοργανωθη π.χ στην μαρινα που ειναι και ο χορος καταλληλος ενας διαγωνισμος χαρταετων .καμμια πολη δεν εχει ακομη διοργανωση κατι τετοιο ,με λιγο χαβαλε λογω της ημερας κ.λ.π.και με μηδαμινα εξοδα μια και δεν υπαρχουν χρηματα. αλλα ποιος να σκεφτη κατι τετοιο .αυτα τα πραγματα χρειαζονται τολμηρους ανθρωπους ,ονειροπολους ,να βλεπουν λιγο παραπερα απο τα προσωπικα τους συμφεροντα.αν περιμενουμε απο μεταπωλητες φαρμακευτικων παρασκευασματων παραφαρμακων και αντηλιακων να προταξουν φαντασια ,ευφυια και να μας πανε λιγο πιο μπροστα τοτε ειμαστε καταδικασμενοι.εγω πιστευω πια οτι σάυτη τη χωρα μονο μονοι μας -εθελοντες πολιτες διαφοροι συλλογοι κ,λ,π μπορουμε να κανουμε οι να διοργανωσουμε κατι τις προκοπης .οι πολιτικοι νομιζω τελειωσαν και μας τελειωσαν αυτα γιατι μαλλον εγραψα πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΙΤΕΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΑΛΜΟ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΚΜΗ , ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΝ 1960, ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ, ΑΝΟΜΟΙΑ, ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΑΚΕΣ, ΣΩΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΑ. ΤΟ ΛΕΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ.Η ΙΤΕΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ε καλά αυτο μπορουν αυτο κανουν οι ανθρωποι του Δεσμου.μη ξεχναμε οτι ειναι και ηλικιωμενοι.οι νεοι μας που συμμετεχουν?μπητε στα κοινα μηπως κι αλλαξει κατι.οσο για τις εκδηλωσεις νομιζω καλυτερα που δεν εγινε το καρναβαλι τα δρωμενα ηταν πολυ καλυτερα και με συμετοχη κι απο Ιτεα.αυτο που με ξαφνιασε ηταν το κλεισιμο του δρομου που αναγκασε πολλα αυτοκινητα να απομακρινθουν απο το χωρο της εκδηλωσης και να οδηγηθουν στη Κιρρα.ο καιρος δεν ευνοουσαι περπατημα προς τα πισω.δε θελω να πιστεψω καταγγελιες οτι υπηρχε συμφωνια με ταβερνα δημοσιου υπαλληλου στη Κιρρα.ευχομαι του χρονου καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντως τα κερασματα στην παραλια μου θυμησαν συσιτια μεταναστων. Προχειροτητα και κακογουστια.Καλυτερα που δεν γινεται καρναβαλι, νομιζω οτι θα εχει την ιδια αισθηση ξεπεσμου της παλαι ποτε ωραιας πολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή