Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Βρέθηκε λύση - Λήγει η απεργία των μεταναστών



Οι μετανάστες θεωρούν μεγάλη νίκη για τον αγώνα τους τις εξελίξεις μετά τη συνάντησή τους με τους αρμόδιους υπουργούς στο κτήριο της Γ.Σ.Ε.Ε.


Οι μετανάστες αποφάσισαν να λήξουν την απεργία πείνας, ενώ δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Όπως είπαν, μεταξύ των αποφάσεων ήταν να ορισθεί καθεστώς ανοχής για τους ίδιους, ενώ θα τους παρέχονται ταξιδιωτικά έγγραφα, για να ...
ταξιδεύουν προς τις χώρες τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις τους, μειώνονται τα χρόνια νομιμοποίησής τους από δώδεκα σε οκτώ, καθώς και ο αριθμός των απαιτούμενων ενσήμων.

Έτσι, μετά τη λήξη της απεργία πείνας, σύντομα αναμένεται να δοθούν σούπες και άλλα τρόφιμα στους μετανάστες, που για 44 ολόκληρες ημέρες αρνούνταν να φάνε, ζητώντας να βρεθούν άμεσες και ουσιώδεις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Ο Αμπντούλ Χατζί, εκπρόσωπος των απεργών πείνας και του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, δήλωσε ότι θα μείνουν στο κτήριο Υπατία, έως ότου επανέλθουν όλοι οι ομοεθνείς τους από τα νοσοκομεία.

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύη ο Πέτρος Γιώτης δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης ικανοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας και αποδεικνύει ότι χαμένος αγώνας είναι αυτός, που δεν δίνεται. Αποδεικνύει ακόμα ότι η κυβέρνηση του μνημονίου δεν είναι ανίκητη και ότι ο αγώνας των 300 ανοίγει ένα νέο δρόμο ελπίδας. Γι αυτή τη νίκη πρέπει να είναι περήφανη και η ελληνική εργατική τάξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου