Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τα δημοσιεύματα του τοπικού Αγώνα της Ιτέας και το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας για τα αδέσποτα

Ο "Αγέρωχος" με την φιλαρμονική
Έβγαλε ανακοίνωση η τοπική Ενότητα Ιτέας για τα αδέσποτα και δεν έκανε τον κόπο να μας την στείλει ούτε να την αναρτήσει σε κάποια ιστοσελίδα του Δήμου.

Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά  για αυτό, πολλοί έχουν την άποψη ότι ακόμα και η θεσμική ενημέρωση και πληροφόρηση πρέπει να διοχετεύεται μόνο μέσα από τα φιλικά "ταμπούρια" του συστήματος.
Εμείς θα σας δώσουμε τόσο την ανακοίνωση της Τοπικής Ενότητας όσο και τα δημοσιεύματα της Εφημερίδας Αγών της Ιτέας που μας έστειλε κάποιος φίλος. Η δική μας δύναμη εξάλλου, είναι μόνο η δύναμη των αναγνωστών μας...



Δελτίο τύπου της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας σχετικά με τα αδέσποτα ζώα της πόλης.


Τον τελευταίο καιρό γίναμε θιασώτες μίας ενέργειας, από κακόβουλους αγνώστους, η οποία ΔΕΝ τιμά τη Πόλη μας∙ «αυτοί», οι οποίοι πέταξαν τροφή με δηλητήριο στα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν στην Ιτέα, το ΜΟΝΟ που πέτυχαν είναι να δυσφημήσουν τη Πόλη μας και ΟΧΙ πρόσωπα, όπως προσπάθησαν να το κάνουν με κάθε επικοινωνιακο μέσο.


Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι από πολλά χρόνια και δυστυχώς ΔΕΝ δόθηκε λύση με προγράμματα που «έτρεχαν» με 100% επιδότηση στο Β’ και Γ’ ΚΠΣ. Πολύ καλή προσπάθεια έγινε προ ετών από το Φιλοζωικό. Σύλλογο, η οποία ατόνησε, μετά από πολύ καιρό, λόγω αδυναμίας οικονομικής στήριξης


Ως νέα Τοπική Δημοτική Αρχή, στην προσπάθεια μας να συμβάλουμε στην επίλυση του προβλήματος, ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του, στο πλαίσιο υλοποίησης του Νόμου 3170 / 2003 η οποία θα κατατεθεί προς συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.


Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δρομολόγηση δράσεων για το άμεσο μέλλον, οι οποίες στοχεύουν στη συγκρότηση συνεργείου για το έργο της περισυλλογής των αδέσποτων, προκειμένου στη συνέχεια να οδηγούνται για αποπαρασίτωση και στείρωση, όπως ακριβώς προβλέπεται από το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Εκτιμούμε ότι η πιστή εφαρμογή του προγράμματος μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε δραστική μείωση των νεογέννητων ζώων στην πόλη και επομένως στην ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, αφού τερματίζει τη γεωμετρική αναπαραγωγή αυτών, στην οποία αποδίδεται ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός τους.


Επίσης παρακαλούμε τους φιλόζωους, να έλθουν σε επαφή μαζί μας, στο Δημοτικό κατάστημα Ιτέας, για οποιαδήποτε πληροφορία, ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση και κυρίως να συμβάλλουν και αυτοί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ στην προσπάθεια μας αυτή.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ


Η Αντιδήμαρχος Γιώτα Λαίνη


Η Πρόεδρος της
Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας Νίκη Βούλγαρη
ΙΤΕΑ, 29/3/2011
Και τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου λίγο πριν πέσουν οι φόλες




 

ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ διαβάσαμε ότι ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Φουσέκης, ανέθεσε στον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Δεσφίνας κ. Ευστ. Ματζώρο πέραν των άλλων δραστηριοτήτων και την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων σκυλιών.
Το πρόβλημα αυτό απασχολεί σοβαρά και, από πολλών ετών, την Ιτέα, η οποία παρουσιάζει ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων, τα οποία αυξάνονται καθημερινά. Το θέαμα που εμφανίζουν τα, συμπαθή κατά τ’ άλλα τετράποδα αυτά να γυρίζουν στους δρόμους εξαθλιωμένα και πεινασμένα αναζητώντας τροφή, πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα
και μάλιστα, πριν από το καλοκαίρι.
Αγών Ιτέας 1-2-2011








Τι θα γίνει επιτέλους με τα αδέσποτα κοπρόσκυλα;
Αγών Ιτέας 1-3-2011

3 σχόλια:

  1. Η χαρά του ΑΓΩΝΑ καταρρίπτει το Δελτίο Τύπου του διδύμου Λαίνης-Βούλγαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ΚΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λάθος το έγραψε ο ΑΓΩΝ. Έπρεπε να πει "τα συμπαθή κατά τα άλλα κοπρόσκυλα" ... !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή