Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μπαχρέιν: εξαγγέλθηκε γενική απεργία διαρκείας, δεκάδες νεκροί στην Λιβύη

Ανακοίνωση Γενικής Ένωσης Συνδικάτων Εργατών Μπαχρέιν

Στο πλαίσιο της μόνιμης συνεδρίασης λόγω των γεγονότων που πλήττουν τη χώρα τελευταία, συνήλθε η Γενική Γραμματεία της Γενικής Ένωσης Συνδικάτων Εργατών Μπαχρέιν το πρωί του Σαββάτου 19 Φλεβάρη 2011 και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

1.Η Γενική Ένωση καταγγέλλει όσα έζησαν άοπλοι διαδηλωτές, τη βία εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας, εξαιτίας της οποίας προκλήθηκαν πολλοί τραυματισμοί που εξελίχτηκαν σε μερικούς θανάτους. Εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τα θύματα και ταχεία ...
ανάρρωση στους τραυματίες.
2. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και για την προστασία και την ακεραιότητα των πολιτών, η Γενική Ένωση Εργατών Μπαχρέιν καλεί σε γενική απεργία αρχίζοντας από την Κυριακή 20 Φλεβάρη, μέχρις ότου αποσυρθεί ο στρατός από τους δρόμους και επιτραπεί η ελευθερία του να διαδηλώνουμε ειρηνικά, χωρίς επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας, και η απρόσκοπτη συνέχιση των βασικών υπηρεσιών για τη διατήρηση της ζωής και της υγείας των πολιτών. Η Ένωση εκτιμά το ρόλο που έπαιξαν το ιατρικό προσωπικό για την ανάρρωση των τραυματιών και καλεί να μην παρεμποδίζεται το ανθρωπιστικό του έργο.

3.Η Γενική Ένωση ανακοινώνει την παύση της συμμετοχής της στα τριτοβάθμια συμβούλια μέχρι νεωτέρας.
4. Η Γενική Ένωση χαιρετίζει την πρωτοβουλία εθνικού διαλόγου με το σύνολο των πλευρών που εξήγγειλε η αυτού υψηλότης πρίγκηπας διάδοχος. Απαραίτητοι όροι για την επιτυχία του, η απόσυρση των δυνάμεων του στρατού από τους δρόμους και το να επιτραπούν οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η ελευθερία έκφρασης χωρίς βία από τις δυνάμεις ασφαλείας.

5. Η Γενική Ένωση χαιρετίζει τις διεθνείς και αραβικές οργανώσεις και ειδικότερα το έργο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, τη Διεθνή Ένωση Συνδικάτων ITUC, τη Διεθνή Ένωση Οικοδόμων και Ξυλουργών BWI, τη νορβηγική εργατική ένωση LO, την Ένωση Εργατών Αμερικής για την υποστήριξή τους στο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει ειρηνικά και την καταγγελία τους για τη χρήση βίας εναντίον των διαδηλωτών και για την απεύθυνσή τους στην κυβέρνηση του Μπαχρέιν για τη δέσμευσή της για αυτοσυγκράτηση και για να μην αντιμετωπίζει τους ειρηνικούς διαδηλωτές με τη βία.

Γενική Ένωση Συνδικάτων Εργατών Μπαχρέιν

Παρασκευή 18 Φεβρ. Οι δυνάμεις καταστολής πυροβολούν το πλήθος των εξεγερμένων διαδηλωτών τραυματίζοντας πενήντα.
(σκληρό βίντεο)


Aνακοίνωση πολιτικών συλλογικοτήτων Μπαχρέιν

Οι υπογράφουσες αυτή τη δήλωση πολιτικές συλλογικότητες συναντήθηκαν και μελέτησαν από κοινού τις εξελίξεις στην πολιτική και την ασφάλεια και υιοθέτησαν τις παρακάτω εκτιμήσεις:
-χαιρετίζουν τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις της νεολαίας της 14ης Φλεβάρη και την αποφασιστικότητα της στην αντιμετώπιση του πογκρόμ από τις δυνάμεις ασφαλείας και το στρατό, εναντίον μιας άοπλης και ειρηνικής νεολαίας στην πλατεία των Μαργαριταριών. Αυτή η θέληση για την ελευθερία, θα’ ναι ξανά παρούσα στην πλατεία από το απόγευμα σήμερα, και κάνει περήφανο το λαό του Μπαχρέιν, που σηκώνει το κεφάλι του ενώπιον των λαών όλου του κόσμου.
-Οι συλλογικότητες εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους γονείς και τους οικείους των μαρτύρων που έπεσαν από τα πυρά του στρατού και της αστυνομίας και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
- ζητούν από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει την τύχη των εξαφανισμένων ανθρώπων μετά την επίθεση το πρωί της 17ης Φλεβάρη.
-υπογραμμίζουν την ανάγκη να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση θετικές δράσεις που ενισχύουντο κατάλληλο έδαφος για την έναρξηενός σοβαρού πανεθνικού διαλόγου που θα φέρει ριζικές μεταρρυθμίσεις.

-καλούν την κυβέρνηση να επιταχύνει την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και των φυλακισμένων για πολιτικούς λόγους.
-ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει την καλλιέργεια μίσους μεταξύ των φατριών και των σεχτών στα τοπικά επίσημα Μέσα Ενημέρωσης και να μετατρέψει αυτά τα μέσα σε πλατφόρμες ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης.

-εκφράζουν τη δέσμευσή τους σε έναν διάλογο με όλες τις δυνάμεις και τις δρώσες πολιτικές πλευρές, συμπεριλαμβανομένου και των κινημάτων νεολαίας που συμμετέχουν στο κίνημα 14 Φλεβάρη.

- Πατριωτική Ισλαμική Ομόνοια (Ουεφάκ)
- Πατριωτική Δημοκρατική Δράση(Ουέντ)
- Προοδευτικό Δημοκρατικού Φόρουμ
- Πατριωτικής Αδελφότητα
– Ισλαμική Δράση
- Εθνικός Δημοκρατικός Συναγερμός
- Πατριωτικός Δημοκρατικός Συναγερμός
Λιβύη στους 84 οι νεκροί.
από @ 12:43μμ, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011
(Τροποποιήθηκε 4:01μμ, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011)
θεματικές: Μέση Ανατολή
.....
Λιβύη
Τουλάχιστον 84 διαδηλωτές έχουν χάσει την ζωή τους από τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας τις τρεις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).

Ο υπολογισμός των θυμάτων βασίζεται σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις με το νοσοκομειακό προσωπικό, καθώς και με αυτόπτες μάρτυρες, ανέφερε το HRW σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, προσθέτοντας ότι "οι αρχές της Λιβύης πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις επιθέσεις εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και να τους προστατεύσουν από τις επιθέσεις φιλοκυβερνητικών ενόπλων ομάδων".

Ο Τζο Στορκ, αναπληρωτής διευθυντής του HRW για την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική, σημείωσε ότι "οι δυνάμεις ασφαλείας του Καντάφι πυροβολούν κατά πολιτών της Λιβύης και σκοτώνουν πολλούς ανθρώπους απλώς επειδή ζητούν αλλαγή και υπευθυνότητα".

Από την πλευρά της, η Διεθνής Αμνηστία, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι νεκροί στη Λιβύη είναι 46 και κατηγόρησε τις λιβυκές αρχές ότι έχουν δώσει εντολή στην αστυνομία να ανοίγει πυρ αδιακρίτως εναντίον διαδηλωτών.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, πηγές με τις οποίες ήλθε σε επαφή η ΜΚΟ στο νοσοκομείο αλ Τζάλα στη Βεγγάζη (ανατολική Λιβύη) ανέφεραν πως τα θύματα στην πλειοψηφία τους έφεραν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, στο στήθος και στο σβέρκο.

«Αυτή η ανησυχητική αύξηση του απολογισμού των νεκρών και η φύση των τραυμάτων τους καταδεικνύουν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν λάβει άδεια να χρησιμοποιούν θανατηφόρα ισχύ έναντι άοπλων διαδηλωτών που καλούν να υπάρξει πολιτική αλλαγή», σημείωσε ο Μάλκολμ Σμαρτ, διευθυντής του τμήματος Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής της Διεθνούς Αμνηστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου