Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μουμπάρακ και Λοβέρδος, δύο Σοσιαλιστές με ...προβλήματα καταλήψεων

Μπορεί στον ...σύντροφό Μουμπάρακ τον Σοσιαλιστή ντε, αυτόν της Σοσιαλιστικής διεθνούς του Γιώργου του Παπανδρέου να του έχουν καταλάβει οι πολίτες την πλατεία Tahrir, δεν σημαίνει όμως ότι τραβάει λιγότερα και ο σύντροφός του στην Ελλάδα ο Λοβέρδος, που του κατέλαβαν οι γιατροί το υπουργείο.
Δεν είναι η ζωή μόνο έπαρση βερμπαλισμός και καραγκιοζιλίκια σοσιαλιστές των ιδιωτικών συμφερόντων, έρχεται και η ώρα της κρίσης, το προαισθάνεστε, το ακούτε να έρχεται; το ακούτε κι εσείς κυρία Παπαθανάση ή όχι;

Παναττική κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Α. Λοβέρδος είχε προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω απο το υπουργείο Υγείας και στην οποία συμμετείχαν η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά), η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), ο ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών), ο ΠΙΣ (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος) και οι γιατροί του ΙΚΑ. Το ραντεβού ήταν έξω απο το ...
υπουργείο στις 11 το πρωί, όπου βέβαια, όπως συνηθίζεται όταν οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να συναντήσουν τον υπουργό βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα “ηρωικά” ΜΑΤ… που φαίνεται ότι αντικαθιστούν επάξια τον πολιτικό φορέα, κατεξοχήν υπέθυνο για την υποβάθμιση του όποιου σύστημα δημόσιας υγείας έχει απομείνει.

Αποτέλεσμα της συνάντησης εργαζομένων με ΜΑΤ ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί, ανάμεσά τους και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα Ανεμοδουρά, η οποία νοσηλέυεται στον Ερυθρό Σταυρό έχοντας υποστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, κάταγμα βάσης κρανίου. Αλλά και τελικά να καταφέρουν οι συγκεντρωμένοι να μπουν στο Υπουργείο.

Με τα δεδομένα αυτά και μιας και ο υπουργός Υγείας παραμένει άφαντος από το πρωί, οι γιατροί μετά απο συνέλευση που πραγματοποίησαν έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Υγείας και παραμένουν εκεί ως τώρα, καλώντας φορείς , σωματεία και εργαζόμενους σε συμπαράσταση και ζητώντας:

* Απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου για την Υγεία
* Κατάργηση του εισητηρίου των 5 ευρώ που έχει επιβάλλει το υπουργείο για την πρόσβαση των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας.
* Αποκλειστικά δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Παράλληλα με την κατάληψη του Υπουργείου Υγείας έχει καλεστεί και 24ωρη απεργία αύριο από την ΕΙΝΑΠ, ενώ πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας “απείλησε” ευθέως τους γιατρούς που βρίσκονται στο υπουργείο, λέγοντας ότι δεν θέλει να καταφύγει σε χρήση βίας , αλλά θα πρέπει να αποχωρήσουν απο το κτήριο… Οι γιατροί και οι αλληλέγγυοι παραμένουν εκεί.
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου