Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Mεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες στους Αντιπεριφερειάρχες της Στερεάς Ελλάδας από τον Κλέαρχο Περγαντά


Mε αποφάσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά, μεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες στους Αντιπεριφερειάρχες και σε μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, οι αποφάσεις μεταβίβασης αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες. Τα πλήρη κείμενα των αποφάσεων έχουν ως εξής :


Α Π Ο Φ Α Σ Η

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 160, 161 παρ. 1 και 175 παρ. 1, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’/07.06.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τις διατάξεις του Π.Δ.148/2010 (ΦΕΚ 241 Α’/27.12.2010) «Οργανισμός της ...Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
3. Την με αριθμό 42/14.12.2010 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
4. Την με αριθμ. πρωτ. 24/07.01.2011 απόφασή μας περί ορισμού αντιπεριφερειαρχών.
5. Την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Α. Μεταβιβάζουμε στους Αντιπεριφερειάρχες τις παρακάτω αρμοδιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αναλυτικά περιγράφονται στα αντίστοιχα άρθρα του Π.Δ.148/10 (ΦΕΚ 241 Α’/27.12.2010) «Οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»:

1. Στον Θωμά Στάικο, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (άρθρα 3.2ζ, 7).
β. Της Δ/νσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 8.2α, 9).
γ. Της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Πολίτη, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 8.2β, 10).
δ. Της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 18.2α, 19).
ε. Της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (άρθρα 18.2στ, 21).
στ. Της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (άρθρα 22.2δ, 23).
ζ. Της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (άρθρα 29.1, 29.2δ).
η. Του Αυτοτελούς Τμήματος Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ – ΠΣΕΑ) (άρθρο 31).

2. Στον Γεώργιο Μουλκιώτη, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (άρθρα 3.2δ, 7).
β. Της Διεύθυνσης Διοικητικού−Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (άρθρα 8.2ε, 13).
γ. Της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (άρθρα 18.2γ, 21).
δ. Της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (άρθρα 22.2α, 23).
ε. Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (άρθρο 29.2α).
στ. Του Γραφείου ΠΑΜ – ΠΣΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (άρθρο 31.2).

3. Στον Αθανάσιο Μπουραντά, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (άρθρα 3.2ε, 7).
β. Της Διεύθυνσης Διοικητικού−Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (άρθρα 8.2στ, 13).
γ. Της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (άρθρα 18.2δ, 21).
δ. Της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (άρθρα 22.2β, 23).
ε. Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (άρθρο 29.2β).
στ. Του Γραφείου ΠΑΜ – ΠΣΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με έδρα τη Χαλκίδα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (άρθρο 31.2).

4. Στον Βασίλειο Καραμπά, της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με έδρα το Καρπενήσι και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (άρθρα 3.2στ, 7).
β. Της Διεύθυνσης Διοικητικού−Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με έδρα το Καρπενήσι και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (άρθρα 8.2ζ, 13).
γ. Της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με έδρα το Καρπενήσι και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (άρθρα 18.2ε, 21).
δ. Της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με έδρα το Καρπενήσι και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (άρθρα 22.2γ, 23) .
ε. Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας (άρθρο 29.2γ).
στ. Του Γραφείου ΠΑΜ – ΠΣΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, με έδρα το Καρπενήσι και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (άρθρο 31.2).

5. Στην Παναγιώτα Γαζή, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (άρθρα 3.2η, 7).
β. Της Διεύθυνσης Διοικητικού−Οικονομικού Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (άρθρα 8.2η, 13).
γ. Της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (άρθρα 18.2ζ, 21).
δ. Της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (άρθρα 22.2ε, 23).
ε. Του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας (άρθρο 29.2ε).
στ. Του Γραφείου ΠΑΜ – ΠΣΕΑ Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με έδρα την Άμφισσα και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας (άρθρο 31.2).

6. Στον Νικόλαο Μπέτσιο, τις αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 3.2β, 5).
β. Της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 18.2β, 20).
7. Στον Σταμάτη Καπελέρη, τις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (άρθρα 14, 15, 16, 17).
8. Στον Κωνσταντίνο Μπακομήτρο, τις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (άρθρα 24, 25, 26, 27), πλην των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.
9. Τέλος, θα ασκούνται από εμάς οι παρακάτω αρμοδιότητες:
α. Της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 3.2α, 4).
β. Της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 3.2γ, 6).
γ. Της Διεύθυνσης Διοίκησης, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα
σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 8.2γ, 11).
δ. Της Διεύθυνσης Οικονομικού, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (άρθρα 8.2δ, 12).
ε. Του Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου (άρθρο 30).

Β. Η αναπλήρωσή μας, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, θα γίνεται κατά σειράν αναπλήρωσης από τους αντιπεριφερειάρχες:
α. Αθανάσιο Μπουραντά.
β. Θωμά Στάικο.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.



Α Π Ο Φ Α Σ Η

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’/07.06.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και ειδικότερα τις διατάξεις του άρθρου 159, παρ. 1ιγ, σύμφωνα με τις οποίες ο Περιφερειάρχης μπορεί να μεταβιβάζει την άσκηση αρμοδιοτήτων του σε μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2. Τις διατάξεις του Π.Δ.148/2010 (ΦΕΚ 241 Α’/27.12.2010) «Οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
3. Την με αριθμό 42/14.12.2010 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
4. Τις υπηρεσιακές ανάγκες σε σχέση με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Μεταβιβάζουμε στον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Παναγιώτη Παρχαρίδη την άσκηση των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με έδρα τη Λαμία και τοπική αρμοδιότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, όπως περιγράφονται στο άρθρο 27 του Π.Δ.148/2010 (ΦΕΚ 241 Α’/27.12.2010) «Οργανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου