Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πετάνε στον δρόμο την παιδική βιβλιοθήκη της Άμφισσας

Αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα:
Ο Δήμαρχος Δελφών και ο αντιδήμαρχος μας ανακοίνωσαν,να μαζέψουμε σε κούτες τα βιβλία (10.000) και όλο το υλικό της βιβλιοθήκης,γιατί θέλουν το συγκεκριμένο κτίριο να στεγάσουν υπηρεσία του δήμου.
Δηλ. πετανε στο δρομο την παιδικη βιβλιοθηκη, μετα απο 28 χρονια, για να γινουν γραφεια των αντιδημαρχων!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!

3 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν έχει την σημασία του , αλλά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητήσει για το θέμα θα γίνει την Παρασκευή και περιλαμβάνει και άλλους χώρους που ζητείται η εκκένωση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΕΓΙΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ?????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θλίβομαι που διαβάζω την κατάντια της παιδικής βιβλιοθήκης. Εκεί μέσα (αν και δεν ξέρω αν πρόκειται για τον ίδιο χώρο, αλλά τι σημασία έχει;) μυήθηκα κι εγώ μαζί μ' άλλα παιδάκια στο θαυμαστό κόσμο της λογοτεχνίας πριν χρόνια. Θυμάμαι με πόσο θαυμασμό και δέος χάζευα τα αμέτρητα (όπως μου φαίνονταν τότε) βιβλία της και με πόση λαχτάρα πήγαινα κάθε φορά που τέλειωνα ένα βιβλίο του Ιούλιου Βέρν, για να δανειστώ ένα καινούριο.
    Τελικά μήπως οι τέχνες και τα γράμματα θεωρούνται παρωχημένη ψυχαγωγία και περιττή πολυτέλεια για τη σημερινή ελληνική κοινωνία;
    Φοβάμαι πως εκτός από τους κυβερνούντες που όχι μόνο το ενστερνίζονται, αλλά και προς αυτή την κατεύθυνση ενεργούν, το ίδιο δυστυχώς πιστεύει βαθιά μέσα του και ο μέσος δημότης.
    Μια απλή βόλτα στις δανειστικές βιβλιοθήκες της περιοχής (γι' αυτήν της Ιτέας έχω προσωπική άποψη) και στην κινηματογραφική λέσχη μπορεί να μας πείσει για του λόγου το αληθές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή