Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ. ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

Ορατό είναι για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να διακοπούν τα έργα στους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης.
Και αυτό γιατί ολοένα και περισσότερες τράπεζες διακόπτουν τη ροή της χρηματοδότησης, επικαλούμενες την αργή πρόοδο των έργων αλλά και την αυξανόμενη άρνηση των οδηγών να καταβάλουν διόδια, άρνηση που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 20% των διελεύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι τράπεζες (με τις οποίες οι παραχωρησιούχοι έχουν συνάψει μακροχρόνιες δανειακές συμβάσεις) άρχισαν ...
πλέον να διακόπτουν την καταβολή της χρηματοδότησης, στην οποία βασίζεται η εξέλιξη των έργων.
Στην περίπτωση του Ε65 (του αυτοκινητόδρομου που θα ενώσει το Μαλιακό κόλπο με τα Ιωάννινα) η χρηματοδότηση έχει σταματήσει εδώ και 3 μήνες, ενώ εδώ και 2 μήνες δεν έχει καταβληθεί η αντίστοιχη δόση του δανείου για την εθνική οδό Μαλιακού - Κλειδιού.
Μάλιστα οι τράπεζες απειλούν ότι θα διακόψουν άμεσα τη χρηματοδότηση και για την εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών.
Από την πλευρά του το υπουργείο Υποδομών αναζητεί τρόπους να επιλύσει τις εκκρεμότητες του Δημοσίου -όπως η καταβολή του ΦΠΑ και η ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων- προκειμένου να μην χρειαστεί να καταβάλει δυσθεώρητες αποζημιώσεις στους εργολάβους και να διαχειριστεί ημιτελείς εθνικές οδούς.
http://prezatv.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου