Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Σε πλήρη εξέλιξη η απεξάρτηση του ΣΥΝ από το ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας καταστρέφει κάτι που με την μέχρι στιγμής πορεία του δείχνει ότι ο ίδιος δεν ήταν άξιος να φτιάξει. Η γραφειοκρατία του ΣΥΝ για να διατηρήσει τα προνόμιά της, αρνήθηκε να φτιάξει  τον ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύτηκαν χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς. Έτσι αφού πρώτα εκδίωξαν τον Αλαβάνο που προωθούσε αυτήν την ενότητα τώρα διαλύουν και τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Δεν πραγματοποιούν σύγκλιση της γραμματείας του  που ζητείται απο 5 συνιστώσες ούτε δέχονται την ενωτική πρόταση και των 11 υπολοίπων συνιστωσών.
Συνεχίζουν την ίδια  διασπαστική τακτική που την είδαμε και στις εκλογές της Περιφέρειας Στερεάς . Οι ανάγκες του κόσμου όμως απαιτούν κοινή ενωτική δράση όλων. ...
Δεν μπορούν να εμπνεύσουν κανέναν οι σπασμωδικές και αντιφατικές ενέργειες του πρόσφατα διασπασμένου και με υπαρξιακές αναζητήσεις ΣΥΝ . Οι ανάγκες της κοινωνίας απαιτούν ευρύτερες συγκροτήσεις και όχι δημιουργία μικροκλίματος για την επιβίωση κάποιων διαδρομιστών της Κουμουνδούρου.
Διαβάστε το άρθρο:
Θέση σε ένα ευρύτερο μέτωπο «αντιμνημονιακών» δυνάμεων, έξω από οργανωτικά δεσμά, επιφυλάσσει για το ΣΥΡΙΖΑ η Κουμουνδούρου, η οποία απορρίπτει με συνέπεια το αίτημα του Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης να συγκληθεί η Γραμματεία του συμμαχικού σχήματος, με απώτερο στόχο τη διεξαγωγή Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. «Ενωτική επανεκκίνηση» του εγχειρήματος επιδιώκουν 11 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογες θέσεις διατυπώνει και το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ.
Στο ΣΥΝ είναι ειλημμένη η απόφαση από την πλειοψηφία να επιδιωχθεί μία πολιτική συμφωνία η οποία θα καθιστά πιο «χαλαρή» τη συνεργασία του κόμματος με τις υπόλοιπες συνιστώσες. Σε αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνουν την άποψη περί «ανταγωνιστικών σχεδίων» από την πλευρά του Μετώπου και αρνούνται την πρόταση για σύγκληση των οργάνων, θεωρώντας ότι αυτή θα αναχθεί σε «μάχη χαρακωμάτων».
Ενστάσεις επί τις συγκεκριμένης άποψης διατυπώνουν τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος, τα οποία επιδεικνύουν ενωτική διάθεση και αξιώνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις από την ηγεσία του ΣΥΝ και από τις συνιστώσες που συνεργάζονται με τον κ. Αλέκο Αλαβάνο.
Πάντως, ήδη η προσοχή της Κουμουνδούρου στρέφεται στη συγκρότηση «αντιμνημονιακού» μετώπου με στόχο να περιληφθούν -υπό προϋποθέσεις- δυνάμεις από τη σοσιαλδημοκρατία, την κομμουνιστική αριστερά, τους Οικολόγους Πράσινους, τη Δημοκρατική Αριστερά, κ.ά.
Στο μεταξύ, 11 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Θ. Δρίτσας, Β. Μουλόπουλος, Γ. Μπανιάς, Κ. Αθανασίου, Τ. Γιαννόπουλος, Π. Κοσμάς, Τ. Μαστρογιαννόπουλος, Τ. Πανταζίδης, Αλ. Ρήγος, Μ. Σπαθής και Τ. Χριστοδουλοπούλου), μέσω σχετικού κειμένου, απευθύνουν έκκληση για «ενωτική και αξιόπιστη επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Ειδικότερα, ζητούν να διεξαχθεί διάλογος ανάμεσα σε όλες τις συνιστώσες του σχήματος και -με τη σειρά τους- να συγκληθεί η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διοργάνωση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης το Μάρτιο.
http://www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου