Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η Ακαδημία Αθηνών επιβράβευσε την εθνικιστική υστερία (VIDEO)


xara_nikopoulouΗ Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την κόρη του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, που πήγε στην Θράκη νομίζοντας οτι είναι ιεραπόστολος για να ταλαιπωρήσει τον κόσμο, μεταφέροντας εκεί τα προβλήματά της.
Παραθέτουμε δύο δημοσιεύσεις, την μία για την βράβευσή της και την άλλη για την μέχρι τώρα δράση της, ελπίζοντας  να μην αλλάζει η ατζέντα της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής στο θέμα της μειονότητας, γιατί αυτό θα σήμαινε μετατροπή της οικονομικής  κρίσης σε εθνικιστικό τυχοδιωκτισμό.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η Ακαδημία Αθηνών με την απόφαση της να βραβεύσει, μεταξύ άλλων, την δασκάλα υπερεθνικίστρια Χαρά Νικοπούλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ακαδημίας, το βραβείο απονέμεται «για την αυταπάρνηση και την εθνοπρεπή της στάση κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της ως δασκάλας στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου τα έτη 2004-08».
Η κα Νικοπούλου που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία κατά του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή εκφράζει συνεχώς -όπως θα δείτε στα βίντεο που ακολουθούν - την αγωνία της για ...
το μέλλον του ελληνισμού που απειλείται από τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς και τους Τούρκους.
 

Στόχος της είναι η αποτροπή δημιουργίας δίγλωσσων νηπιαγωγίων στην Θράκη μια πολιτική που, όπως υποστηρίζει, οδηγεί σε αφελληνισμό και την επικράτηση των επεκτατικών σχεδίων της Άγκυρας.
Ενδεικτική της μεθόδου της είναι το βίντεο που ακολουθεί, όταν την 25η Μαρτίου ένα κορίτσι της μειονότητας, είπε το «πατριωτικό» ποίημα: «Να ανάψω μια φλόγα σε όλη την τουρκιά κ.λπ» Στο 4' του βίντεο



Στο επόμενο βίντεο η κα Νικοπούλου εκφωνεί λόγο για την πατρίδα μας. Τι είναι η πατρίδα μας;
Όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ, τα μέλη της Ακαδημίας"βράβευσαν μια εκπαιδευτικό η οποία παρέκαμψε τα αναλυτικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας, αγνόησε την ιδιαιτερότητα της μειονοτικής περιοχής και, θεωρώντας ότι αυτό είναι το πατριωτικό της καθήκον, επιχείρησε να καταργήσει την εκπαίδευση στη μειονοτική γλώσσα και, γενικώς, χώρισε τους μαθητές της βάσει γλωσσικών και θρησκευτικών διαφορών...Αλίμονο αν και η Ακαδημία αρχίσει να επιβραβεύει όσους θεωρούν ότι οι κεντρικές πολιτικές της χώρας (για το μειονοτικό, την εκπαίδευση, τις διεθνείς σχέσεις) είναι κακές και κάνουν τη δική τους ιδιωτική πολιτική.




http://www.theinsider.gr
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΡΙΑΛΙΤΙ

Δύο πολιτικές για τη μειονότητα

Τηλε-σταυροφορίες στον Εβρο Με την κρίση της οικονομίας και των θεσμών να απογειώνεται, ήρθε φαίνεται η ώρα και της μειονοτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους να μετατραπεί σε ριάλιτι. Με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εκτροπής στις σχέσεις «μειονοτικών» και «πλειονοτικών» κατοίκων της ακριτικής Θράκης. Αναφερόμαστε στην τελευταία καμπάνια των γνωστών εθνικιστικών κύκλων, με αποκορύφωμα τρεις διαδοχικές εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα («Αθέατος Κόσμος», ALTER 1, 8 και 15.6.10), γύρω από την υποτιθέμενη δίωξη της Χαράς Νικοπούλου, υποδιευθύντριας μέχρι την περασμένη Τρίτη στο μειονοτικό σχολείου του Μεγάλου Δερείου στον Εβρο. Μιας «δίωξης» που οι ίδιοι κύκλοι αποδίδουν στην ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα.
Οπως όμως αποδεικνύουν τα τεκμήρια που δημοσιοποίησε το υπουργείο, τέτοια «δίωξη» απλώς δεν υπάρχει: η μετάθεση της Νικοπούλου από τη Θράκη στη Θεσσαλονίκη έγινε έπειτα από δική της αίτηση, που υπεβλήθη στις 30 Νοεμβρίου για «προσωπικούς λόγους» κι ικανοποιήθηκε βάσει του αντικειμενικού συστήματος των μορίων!
Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά στη δεύτερη φάση της συκοφαντικής καμπάνιας που εξαπολύθηκε το περασμένο φθινόπωρο εναντίον της Θάλειας Δραγώνα, με τη διακίνηση πλαστογραφημένων δήθεν κειμένων της (βλ. «Ιός» 10.1.10). Με ορατό στόχο την ανατροπή της επιτυχημένης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που έχει δρομολογηθεί στο χώρο της μειονότητας της Θράκης εδώ και μιάμιση δεκαετία (βλ. δίπλα). Και, προοπτικά, την ανάσχεση του εκδημοκρατισμού της ελληνικής μειονοτικής πολιτικής, που συναποφασίστηκε το 1990-'91 απ' όλα τα πολιτικά κόμματα εξασφαλίζοντας ηρεμία στην περιοχή.
Παρά τις τυπικές διακηρύξεις τους υπέρ της συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων, οι εκπομπές του «Αθέατου Κόσμου» εντάσσονται πλήρως σ' αυτή τη λογική. «Το πρώτο που βλέπουμε καθώς πλησιάζουμε στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του Εβρου», εξηγεί π.χ. ο Χαρδαβέλλας, «είναι ένας ψηλός μιναρές, σαν ένα καρφί που υψώνεται στον ελληνικό ουρανό». Ακόμη πιο χαρακτηριστικός είναι ο έκδηλος αντικοινοβουλευτισμός που διαπερνά όλο το ρεπορτάζ, με το διαρκή στιγματισμό αιρετών δημάρχων και βουλευτών που «χαϊδεύουνε τους μουσουλμάνους».
Ιδιαίτερη μεταχείριση επιφυλάχθηκε μόνο στο ΛΑΟΣ, στελέχη του οποίου ήταν οι μόνοι πολιτικοί που μετείχαν στις εκπομπές ως συνομιλητές: από τους βουλευτές Αδωνι Γεωργιάδη (8.6) και Κυριάκο Βελλόπουλο (15.6) μέχρι το γραμματέα της ΝΕΟΣ Γιάννη Πήλιουρα, που ο παρουσιαστής μας πλάσαρε σαν «απλό φοιτητή».
Μια άλλη χοντρή ανακρίβεια αφορά την υποτιθέμενη πρωτοτυπία του ρεπορτάζ. «Σ' όλο αυτό το διάστημα», ισχυρίστηκε ο Χαρδαβέλλας, η Νικοπούλου «ήταν μόνη της και δε μιλούσε. Είναι η πρώτη φορά σήμερα που αυτή η δασκάλα του Εβρου ανοίγει την ψυχή της». Στην πραγματικότητα από το 2008 μέχρι σήμερα έχει δώσει κάμποσες συνεντεύξεις (σε εφημερίδες και ραδιοσταθμούς), έχει μιλήσει σε δημόσιες εκδηλώσεις προς τιμήν της και δύο τουλάχιστον ομιλίες της διακινούνται διαδικτυακά. Η αυτοβιογραφική δε αφήγησή της στον «Αθέατο Κόσμο» συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό, ακόμη στις διατυπώσεις, με όσα είπε στις 29.2.2008 σε εκδήλωση που οργάνωσε προς τιμήν της η Ενωσις Επιστημόνων Γυναικών.
Ιστορικό μιας κρίσης
Τα βασικά στοιχεία της υπόθεσης, με βάση κυρίως τη δική της αφήγηση, έχουν ως εξής:
* Κόρη του τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, η Χαρίκλεια Νικοπούλου (στο εξής: Χ.Ν.) μετατέθηκε το 2004 με αίτησή της στο μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου. Μαζί με το χρηματιστή σύζυγό της εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο χωριό, μεταφέροντας εκεί και τα πολιτικά τους δικαιώματα.
* Σχετικά σύντομα, ωστόσο, η δασκάλα ήρθε σε αντιπαράθεση με μεγάλη μερίδα των κατοίκων. Αιτίες ή αφορμές αυτών των τριβών αναφέρονται πολλές, με αντικρουόμενες (όπως είναι φυσικό) εκδοχές των εκατέρωθεν εμπλεκομένων. Μεταξύ άλλων, η ίδια η Χ.Ν. τονίζει πως η πρωτοβουλία της για παρελάσεις στις εθνικές εορτές αντιμετωπίστηκε εξαρχής «με εντονότατη δυσφορία». Ως «πρώτη δυσάρεστη εμπειρία» της από την τοπική πραγματικότητα αναφέρει ωστόσο μια θρησκευτική τελετή το Μάιο του 2005, όταν συνειδητοποίησε πως απέναντί της είχε τα μέλη μιας κοινότητας όχι αποκλειστικά θρησκευτικής:
«Με θλίψη μου διαπίστωσα ότι στα μπράτσα των παιδιών ήταν καρφιτσωμένες λίρες με το πρόσωπο του Μουσταφά Κεμάλ. Καλώ ένα συνάδελφο και τον ρωτάω, κάνοντας πως δεν κατάλαβα,"τι έχουν στα χέρια τους καρφιτσωμέν;" Απαντάει "είναι κάποια δώρα που τους δώσαμε επειδή είναι θρησκευτική η γιορτή, όπως εσείς όταν βαφτίζεστε κάνετε δώρο σταυρουδάκια, έτσι κι εμείς κάναμε δώρο αυτές τις λίρες"» (Ομιλία 29/2/08). «Οταν πήγα στα παρασκήνια κι είδα ότι όλα τα δικά μου τα παιδιά, τα Ελληνόπουλα, αυτά που τραγουδάνε Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, είχαν το Μουσταφά Κεμάλ εδώ στα χέρια, δε σοκαρίστηκα απλά, ένιωσα ότι μου ήρθε κεραμίδα στο κεφάλι. Εις ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησα, ενημέρωσα ωστόσο προφορικά τους προϊσταμένους μου» (Alter 1.6.10).
* Το Σεπτέμβριο του 2007 η Χ.Ν. συντάσσει δύο αναφορές προς το υπουργείο, καταγγέλλοντας το διευθυντή και τον πρόεδρο της σχολικής εφορίας ότι «λειτουργούν άκρως αντιεκπαιδευτικά και ανθελληνικά».
* Τον Οκτώβριο του 2007, 21 απ' τους 38 γονείς ζητούν γραπτά την απομάκρυνσή της. Η απόσυρση των μαθητών απ' το σχολείο αποτράπηκε με συνέλευση των γονέων, παρουσία της ίδιας και των επικεφαλής της μειονοτικής εκπαίδευσης (7.11). Η Χ.Ν. κάνει λόγο για «λαϊκό δικαστήριο» και «διαδικασία πέραν του δέοντος υποτιμητική κι εξευτελιστική για το πρόσωπό της». Καταγγέλλει μάλιστα τον προϊστάμενό της ότι «δεν υπάκουσε» στον τότε ειδικό γραμματέα του ΥΠΕΠΘ, Αγγελο Συρίγο, που την είχε κατ' ιδίαν προϊδεάσει για πολύ διαφορετική εξέλιξη.
* Ως αποτέλεσμα της κλιμακούμενης έντασης, στο χωριό θα παρέμβουν ποικίλα εξωθεσμικά κέντρα: από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής μέχρι τον γνωστό εθνικόφρονα επιχειρηματία (κι υποστηρικτή του ΛΑΟΣ) Πρόδρομο Εμφιετζόγλου - τον οποίο, σύμφωνα με τη Χ.Ν. (29.2.08), «της έστειλε ο Θεός» στις δύσκολες ώρες.
* Σε πανελλαδικό επίπεδο η Χ.Ν. έγινε γνωστή το Νοέμβριο του 2007, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν (9.11) κι ένα υμνητικό δημοσίευμα του ακροδεξιού «Στόχου» (22.11). Το αποκορύφωμα ήρθε ωστόσο το Φεβρουάριο του 2008, όταν ο χωρικός Οσμάν Κασάικα χειροδίκησε εις βάρος της (7.2).
* Αφορμή της χειροδικίας ήταν οι επιπλήξεις της Χ.Ν. προς τη σύζυγο του δράστη και καθαρίστρια του σχολείου. Στις τότε συνεντεύξεις της, η δασκάλα αναφέρει πως δέχτηκε γροθιά με αποτέλεσμα «κάποιες κακώσεις και οίδημα στο δεξιό καρπό». Ο δράστης συνελήφθη αμέσως και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών (11.2.08). Το εφετείο μείωσε την ποινή του σε 5 ½ μήνες (19.11.09).
* Η Χ.Ν. ήρθε κατόπιν αντιμέτωπη με την («πλειονοτική») τοπική δημοτική αρχή. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός κατηγορείται σαν εθνικός μειοδότης, επειδή «υποτάσσεται» στις διαθέσεις των πολιτών που εκπροσωπεί: «Ενας περίεργος δήμαρχος ισορροπιστής, που έχει βγει πέντε φορές», λέει με νόημα ο Χαρδαβέλλας, «πέντε συνεχόμενες φορές έχει βγει ο δήμαρχος αυτός, που σημαίνει ότι ξέρει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του, να κρατάει τις ισορροπίες και να μαζεύει ψήφους».
* Τον Οκτώβριο του 2008 οι γονείς ζητούν ξανά την απομάκρυνσή της, επικαλούμενοι υποσχέσεις που δόθηκαν στη συνάντηση της 7.11.07. Ολοι οι μαθητές -πλην ενός- απέχουν από τα μαθήματα. Το υπουργείο τη στηρίζει κι η αποχή σταματά έπειτα από δύο βδομάδες.
Διαίρει κι εξελλήνιζε;
Ποια όμως ακριβώς πολιτική προτείνει η Χαρά Νικοπούλου για τη μειονότητα; Στις ομιλίες και τις συνεντεύξεις της διακρίνουμε τρεις βασικές θέσεις:
1. Κατάργηση της εκπαίδευσης (και) στη μειονοτική γλώσσα.
«Τα σχολεία πρέπει να γίνουν δημόσια και να πάψουν να είναι δίγλωσσα», εξηγεί στο «Πρώτο Θέμα» (17.2.08). «Πρέπει όλα τα μαθήματα να διδάσκονται στα ελληνικά. Και να υπάρχει θεολόγος που θα τους διδάσκει τη θρησκεία τους». Το ίδιο επαναλαμβάνει και σε συνέντευξή της προς το στέλεχος του ΛΑΟΣ Γιάννη Κουριαννίδη: «Πρέπει για να εξυγιανθεί αυτό το πράγμα, να πάμε στη ρίζα, να κάνουμε δημόσια τα σχολεία της μειονότητας και να πάψουν πλέον να είναι δίγλωσσα» («Ελεύθερος Κόσμος» 17.2.08).
2. Καλλιέργεια «ελληνικής εθνικής συνείδησης» στη νέα γενιά της μειονότητας.
«Προσπαθώ να τους δημιουργήσω ελληνική συνείδηση», τονίζει στο «Πρώτο Θέμα» (17.2.08). Στη συνέντευξή της στο Alter και σε «ανοικτή επιστολή» του δικηγόρου κι αδελφού της που δημοσιεύθηκε στην «Ελεύθερη Ωρα» (5.6.10) αυτή η δραστηριότητα δικαιολογείται με το άρθρο 16 του Συντάγματος, βάσει του οποίου η παιδεία αποσκοπεί (και) «στην ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης».
Μια ιδέα για το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία αυτής της εθνικής κατήχησης μας δίνει η ίδια στο «Πρώτο Θέμα» (17.2.08): «Τους έκανα μάθημα για την Επανάσταση του 1821 όταν ένας μαθητής πετάχτηκε όρθιος και μου είπε ότι είναι Τούρκος. Ηρεμα, τον πήρα από το χέρι και τον πήγα στο προαύλιο κάτω από την ελληνική σημαία λέγοντάς του ότι είναι Ελληνας και βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος». Παρά την οικογενειακή νομική παιδεία, δεν είχε προφανώς ακούσει τίποτα για το δικαίωμα ατομικού αυτοπροσδιορισμού και τον οφειλόμενο σεβασμό του απ' τους δημόσιους λειτουργούς!
Αποκαλυπτικότατο είναι επίσης το βίντεο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2008, που διακινείται στο Διαδίκτυο. Εκεί η Νικοπούλου βγάζει λόγο στα μουσουλμανάκια για «το μήνυμα της έλευσης του Θεανθρώπου» κι οι μαθητές τραγουδούν ελληνοχριστιανικά άσματα («του λευκού σταυρού σου η χάρη δυναμώνει κι οδηγεί»), με αποκορύφωμα το τουρκοφαγικό ποίημα που απαγγέλλει η μικρή Εμινέ: «Βάλε τους Τούρκους εμπροστά / σαν το χασάπη τα τραγιά / καπετάνιε μας λεβέντη / που όλη η Τουρκιά σε τρέμει».
Τι σημαίνει μια τέτοια «διαπαιδαγώγηση», που φέρνει τα παιδιά της μειονότητας σε σύγκρουση με την ίδια την ταυτότητά τους; Αυτό το καταλάβαινε ακόμη και η χουντική διπλωματία, όταν το 1968 υπέγραφε με την Τουρκία την αμοιβαία απαγόρευση «εκδηλώσεων δυναμένων να θίξωσι την θρησκευτικήν ή εθνικήν φιλοτιμίαν» των μειονοτήτων.
«Παραστάσεις με θέματα εκ της Επαναστάσεως του 1821, κατά τας οποίας οι Μουσουλμάνοι μαθηταί, φουστανελλοφορούντες, υποδύονται ρόλους προσώπων φονευόντων ηβηδόν τους Τούρκους εχθρούς ή καταρωμένων αυτούς ή αποκαλούντων αυτούς βαρβάρους κ.λπ.», εξηγούσε ο τότε ΥΠΕΞ Παναγιώτης Πιπινέλης, είναι πρακτικές που «σπανίως ωφελούν, καταλήγουσαι συνήθως εις τα αντίθετα αποτελέσματα, ενώ υφίστανται τρόποι εμφυσήσεως της αγάπης προς την Ελλάδα δι' άλλων επαγωγικωτέρων μέσων».
3. Διαχωρισμός της μειονότητας σε «καλούς» και «κακούς», βάσει γλωσσικών και θρησκευτικών διαφορών.
Η «πομακική ταυτότητα» του Μεγάλου Δερείου προβάλλεται έτσι έντονα, παρ' όλο που η τοπική «εθνολογική» πραγματικότητα είναι πολύ πιο σύνθετη. Σύμφωνα π.χ. με τα απόρρητα πρακτικά του Συντονιστικού Συμβουλίου Θράκης (23.7.64), στο χωριό -και στο γειτονικό Σιδηρώ- κατοικούσαν 64 «τουρκικαί» και 235 «πομακικαί» οικογένειες. Η συντριπτική πλειοψηφία των πρώτων (61 οικογένειες) χαρακτηρίζονταν «γηγενείς», ενώ οι περισσότεροι Πομάκοι (199 οικογένειες) «εγκατεστάθησαν εκ του Νομού Ροδόπης αυθαιρέτως κατά τα έτη 1942 έως 1955» κι η απομάκρυνσή τους αποτελούσε επί χρόνια αντικείμενο υπηρεσιακών διαβουλεύσεων. Στη δημόσια δε ομιλία της το 2008 στην Αθήνα, η ίδια η Νικοπούλου υποστήριξε επανειλημμένα πως οι μαθητές της «έχουν μητρική γλώσσα την τουρκική» και «στα διαλείμματα μιλάνε μόνο τουρκικά».
Μια άλλη διαφορά που επιστρατεύεται είναι η διάκριση των μουσουλμάνων μειονοτικών σε «ορθόδοξους» σουνίτες κι «αιρετικούς» σιίτες (αλεβίτες). «Εχουμε καταλάβει τι γίνεται στη μειονότητα», εξηγούσε η Χ.Ν. στο «Πρώτο Θέμα» (17.2.08), «ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που την επηρεάζουν, ήρθε η ώρα να περάσουμε στα έργα και στην οργάνωση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στη μειονότητα υπάρχουν σουνίτες και αλεβίτες». Η ακριβής ταυτότητα του πρώτου πληθυντικού παραμένει κάπως ασαφής, το συμπέρασμα είναι όμως διαυγέστατο.
Η φαιογάλανη συνοδοιπορία
Το «πρόγραμμα» της Νικοπούλου αποτελεί, όμως, τη μια μόνο πλευρά του νομίσματος. Αυτό που ανέδειξε τη δασκάλα του Μεγάλου Δερείου σε σύμβολο μιας ορισμένης εθνικοφροσύνης ήταν κυρίως η προβολή της από δύο διακριτά υποκείμενα: μια μερίδα των ΜΜΕ και την οργανωμένη ακροδεξιά.
Καθοριστική υπήρξε η πρωτοσέλιδη προβολή της από το «Πρώτο Θέμα» στις αρχές του 2008. «Εχει τη σημασία του το ότι εδώ δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε Ελληνίδα δασκάλα, αλλά για μια κοπέλα που τυγχάνει να είναι και κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου», τόνιζε τότε ο Θέμος Αναστασιάδης (17.2). «Αυτό που συνέβη στη Χαρά Νικοπούλου πρέπει να ξεσηκώσει όλο τον πολιτικό, δικαστικό και δημοσιογραφικό κόσμο. Οχι μόνο επειδή είναι κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά επειδή όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει ειδικά σ' αυτήν, όλους τους άλλους μας περιμένουν τα ίδια και χειρότερα».
Υπήρξαν και πιο ενθουσιώδεις οπαδοί. «Φυσική συνέχεια των Ρήγα Φεραίου, Μαρίνου Αντύπα, Δημήτρη Γληνού» αποκαλεί τη Χ.Ν. σε ανακοίνωσή του το Πατριωτικό Μέτωπο των Ζουράρι-Παπαθεμελή («Ελ. Ωρα» 29.5.10), «δασκάλα με παντελόνια» την αναγορεύουν κάποια πατριωτικά σάιτ, «νέα Μπουμπουλίνα» τη θέλουν άλλοι. «Η φωνή της Χαράς είναι η φωνή ολόκληρης της Θράκης», επαναλαμβάνει διαρκώς ο Χαρδαβέλλας.
Η οργανωμένη ακροδεξιά, πάλι, δίνει δυναμικά το παρών. Από το 2008 οι εθνικές γιορτές στο Μεγάλο Δέρειο μετατρέπονται σε πανελλαδικά προσκυνήματα βουλευτών και πολιτευτών του ΛΑΟΣ, του Πατριωτικού Συνδέσμου της Λάρισας (που στις 28.10.08 προκαλεί επεισόδια στην έδρα του δήμου) και φυσιογνωμιών όπως ο τέως πράκτορας της ΕΥΠ Στιβ Λάλας. Η «Χρυσή Αυγή» παρίσταται οργανωμένα στο εφετείο το 2009 και μέλη της κακοποιούν μειονοτικό δημοσιογράφο («Αυγή» 3.12.09).
Η συμμετοχή της ίδιας της Νικοπούλου σε εκδηλώσεις ακροδεξιών φορέων συνιστά μια ειδικότερη πτυχή αυτής της κινητοποίησης. Τυπικό δείγμα: στις 28.9.2008 στη Λάρισα, «εκτός του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, που ήταν και ο διοργανωτής της εκδήλωσης, τίμησαν τη Χαρά Νικοπούλου η εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος", η εφημερίδα "Στόχος", το 'Ελληνορθόδοξο Εθνικό Λαϊκό Επαναστατικό Κόμμα» κ.ά. («Ελ. Κόσμος» 5.10.08). Στις γραπτές ευχαριστίες της προς το έντυπο του Ζαφειρόπουλου, η Χ.Ν. διακηρύσσει: «Εύχομαι να συνεχίσω και στο μέλλον να είμαι άξια των επαίνων σας!» («Ελ. Κόσμος» 2.11.08). Ο δε «Στόχος» στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει (2.10.08) πως η τιμώμενη δασκάλα «αποτελεί μέλος του Συνδέσμου» των οργανωτών.
Τελεσίγραφα κατά συρροήν
Αφήσαμε για το τέλος μια άλλη ιδιομορφία του ζητήματος.
Η εκδήλωση της 29.2.2008 στην Αθήνα ήταν χαρακτηριστική. Με παρόντα τον ειδικό γραμματέα του ΥΠΕΠΘ Αγγελο Συρίγο, η Νικοπούλου απηύθυνε κανονικό τελεσίγραφο προς τον προϊστάμενό της υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη:
«Εχω ζητήσει 10 μέρες κανονική άδεια, όχι αναρρωτική. Σ' αυτές τις 10 μέρες ικετεύω -δε ζητάω- τον υπουργό Παιδείας, αν πραγματικά ενδιαφέρεται για τη Θράκη, γιατί είναι απ' τη Θράκη, αν πραγματικά ενδιαφέρεται γι' αυτά τα Ελληνόπουλα που μέσα τους έχουν την Ελλάδα, να απομακρύνει από το σχολείο του Μεγάλου Δερείου το διευθυντή και ν' αλλάξει τη σχολική εφορία. Επιτέλους! [χειροκροτήματα]
Αν δεν γίνει αυτό, μου δείχνει το δρόμο για να φύγω απ' το σχολείο. Αν κάποιοι σέβονται αυτά τα παιδιά, πρέπει ν' απομακρυνθεί -με βάση τις αναφορές που έχω κάνει- ο διευθυντής του σχολείου, και το ζητάω για τις επόμενες 10 μέρες. Διαφορετικά ας με στείλουν όπου αλλού θέλουν, εγώ αρνούμαι να είμαι σ' ένα σχολείο που η διοίκησή του είναι φιλοτουρκική! Εμένα σ' ελληνικό σχολείο με διόρισαν απ' όσο ξέρω! [χειροκροτήματα].
Περιμένω τις επόμενες δέκα μέρες, όχι απάντηση με λόγια, περιμένω πράξεις. Αν δεν γίνουν αυτά που ζητάω, μου δείχνουν το δρόμο για να φύγω κι υπεύθυνος αποκλειστικά θα είναι ο υπουργός Παιδείας».
Μόλις η ομιλήτρια κατέβηκε από το βήμα, ο ειδικός γραμματέας την αγκάλιασε μπροστά στις κάμερες. Φυσικά, οι όροι της ικανοποιήθηκαν.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και το πρόσφατο φαξ της Νικοπούλου προς το υπουργείο Παιδείας (3.6.10): «Υστερα από την προβολή της εκπομπής "Αθέατος Κόσμος" και με βάση το έργο που έχει παραχθεί στο Μειονοτικό Σχ. Μεγάλου Δερείου τα τελευταία πέντε χρόνια ζητώ την ανάκληση της μετάθεσής μου [...] υπό δύο όρους: Α. Να διασφαλίσετε την παρουσία μου στο χώρο του Σχολείου. Β. Την απομάκρυνση του προσοντούχου δασκάλου Μουχαρέμ Τζαφέρογλου. Παρακαλώ για τις περεταίρω ενέργειές σας».
Στον αθηναϊκό τύπο σχολιάστηκε ποικιλότροπα το ανορθόγραφο «περεταίρω», όχι όμως και το πρωτοφανές φαινόμενο, μια τηλεοπτική εκπομπή να επισείεται ως επιχείρημα για την επιβολή υπηρεσιακών μεταβολών - και δη «υπό όρους».
Τούτη τη φορά όμως το υπουργείο απέρριψε το τελεσίγραφο, επικαλούμενο την υφιστάμενη νομοθεσία. Η Χ.Ν. κάλεσε μέσω facebook «όλους όσους θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης στο τουρκικό προξενείο» να παρευρεθούν στην τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς στο Μεγάλο Δέρειο. Παρά την έντονη διαδικτυακή προβολή του καλέσματος, το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό: στο μισοάδειο προαύλιο δε διακρίναμε παρά κάμποσους «συνήθεις συμπαραστάτες». Οπως άλλωστε αποκάλυψε ο Χαρδαβέλας, 30 από τους 41 μαθητές του σχολείου δεν ξαναπάτησαν εκεί μετά την πρώτη εκπομπή του.
Κάθε εκπαιδευτικός θα θεωρούσε αυτή την τελευταία εξέλιξη δείγμα αποτυχίας. Για τους εθνικόφρονές μας, η σχολική διαρροή των «αλλοπίστων» είναι ωστόσο ψιλά γράμματα. Οπως μας πληροφορούσε παλιότερα με θαυμασμό ο «Στόχος» (2.10.08), η ηρωική δασκάλα «είναι αποφασισμένη να μείνει στο σχολείο του Μεγάλου Δερείου ακόμη κι αν παρακολουθεί τα μαθήματα μόνο ένα παιδί».

15 σχόλια:

  1. Ένα έχω να πω...θα έπρεπε να ντρέπεστε που γράφετε τέτοιες κατηγορίες για μια γυναίκα που πέρασε τόσα στην Ακριτική μας Ελλάδα απλά και μόνο γιατί ήθελε να εκ(παιδεύσει) τα παιδιά εκεί με τα Ελληνικά γράμματα και δεν ακολούθησε όπως λέτε την ''γραμμή'' από το Υπουργείο της κυβέρνησης και δεν δίδαξε τις διδαχές του προξενείου της Τουρκίας...πραγματικά λυπάμαι γιατί δεν αξίζει τίποτα άλλο για Μισέλληνες και Προδότες όπως εσείς...προσέξτε γιατί εκτός από την ''οργανωμένη'' ακροδεξιά υπάρχει και λαός που ενστερνίζεται τις απόψεις τέτοιων ανθρώπων και επιθυμεί να τους προστατέψει από την...οργανωμένη αντιελληνική προπαγάνδα..
    ο μόνος λόγος που δεν υπογράφω με το όνομα μου τα λεγόμενα μου είναι γιατί ούτε ο συντάκτης τούτου του ...''ξεράσματος λάσπης'' υπογράφει.
    Καλή χρονιά να έχετε και καλά μυαλά όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός απο τα γνωστά μισέλληνες και προδότες δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορεί να αρθρώσει η ακροδεξιά.
    Δεν υπάρχουν πολλοί στην κοινωνία που να ενστερνίζονται αυτά τα παραληρήματα εκτός απο τους ακροδεξιούς .
    Ποιοί άλλοι κατηγορούν το υπουργείο για ανθελληνική στάση στο θέμα, δεν υπάρχει κανένας άλλος.
    Μια κοπέλα σε κατάσταση φόρτισης πάει να συγκρουστεί με μια κοινωνία δήθεν για να τους μάθει γράμματα, ενώ στην ουσία θέλει απλώς να βγάλει τα κόμπλεξ της.
    Αναρωτήσου πως θα αισθανόσουν αν στις γειτονικές χώρες , οι Έλληνες της περιοχής έβλεπαν τα παιδιά τους να υποχρεώνονται να τραγουδούν ανθελληνικά τραγούδια από κάποιον που δεν θέλει να εφαρμόσει την πολιτική της χώρας του και προχωράει αρκετά βήματα παραπέρα.
    Πως θα αισθανόσουν;
    Αυτό ζητάς να δεις στην ουσία με αυτές τις σαχλαμάρες που γράφεις και αναπαράγει το ακροδεξιό φύραμα που βραβεύτηκε.

    Όσο για τις υπογραφές , τα κείμενα έχουν δύο λίνκς απο που προέρχονται και είναι υπογεγραμμένα, αφήστε λοιπόν τα ξεράσματα στην θέση τους και δείτε λίγο μακρύτερα απο αυτά που μας δίδασκαν στην τετάρτη δημοτικού.

    Αν είστε στρατιωτικός αυτά που γράφω δεν πιάνονται, η πλύση εγκεφάλου που έχετε υποστεί είναι τόση ώστε να εκτελείτε εντολές πολέμου χωρίς να σκέφτεστε.

    Καλά μυαλά σε όλους μας και καλό είναι να μην κάνουμε στους άλλους αυτά που δεν θέλουμε να μας κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ποιος παίρνει θέση ακροδεξιά ή ακροαριστερή φαίνεται.
    Θα σου απαντούσα πως το ίδιο που περιγράφεις γίνετε στα ελληνόφωνα χωριά της Χειμάρας στη γειτονική Αλβανία(εκεί γίνετε πραγματικά προσπάθεια αφελληνισμού και όχι δήθεν όπως παρουσιάζεις εδώ..)και πέρα από αυτό η στάση Τουρκίας μέσω του Προξενείου της κάθε άλλο παρά αποδεκτή είναι(εκτός αν οι καταγγελίες για τραμπουκισμούς προς ''ελληνόφωνους'' σας αφήνει ασυγκίνητους).Έχω αρκετά παραδείγματα που φέρονται και καταφέρονται ενάντια στη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας σας παραπέμπω αν θέλετε να το ερευνήσετε στο έργο του κύριου Σαράντου Καργάκου (θαρρώ δεν είναι ακροδεξιός....) θα σας κατατοπίσει αρκετά.
    Το αν είμαι Στρατιωτικός ή Εκπαιδευτικός ή Δημοσιογράφος ή Νομικός νομίζω λίγο λογική έχει για το ποιόν μου,εκτός και αν στα δικά σας μυαλά κάποιο από τα παραπάνω είναι άξιο διαχωρισμού...(Δημοκράτες μου...)
    Καλή Χρονιά και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ο ανώνυμος και το iteanet νομίζω πως εκφράζουν τα δύο άκρα. Και ακριβώς επειδή χάνεται το μέτρο έχουμε φθάσει σε περιστατικά όπως τα παραπάνω. Θεωρώ πως αν ζούσες iteanet στην Θράκη ή στον Άγιο Παντελεήμονα δεν θα είχες τόσο απελευθερωμένες και προοδευτικές αντιλήψεις που επί την βάση τους είναι σωστές αλλά όταν δεν υπάρχει κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός , δυστυχώς φθάνουμε σε αυτά τα ακραία εθνικιστικά φαινόμενα.Το λέω από προσωπική μου πείρα μέσα από την 20ετή μου διαμονή σε μια τέτοια περιοχή.Όσο για τους χαρακτηρισμούς "μισέλληνες & προδότες" του ανώνυμου θέλω νά πιστεύω ότι δεν τους εννοεί γιατί όταν πιάνεις από μπροστά τον συνομιλητή σου με αυτό τον τρόπο, δεν συνομιλείς αλλά μονολογείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TATANA έχεις απόλυτο δίκιο. Ίσως να υπερέβαλλα εαυτόν...ζητώ συγγνώμη λοιπόν για αυτούς τους δύο χαρακτηρισμούς.
    Τυγχάνει να έχω μεγαλώσει στην Αθήνα εκεί κοντά στα Πατήσια και τώρα στην επαρχία...
    Το πως μπορείς να χαρακτηρίσει κάποιος ένα άκρο είναι εντελώς υποκειμενικό,καθώς αν δεν είσαι κάπου ενταγμένος πολιτικά δεν μπορείς να χαρακτηρίζεσαι αριστερός-δεξιός τουλάχιστον αυτό ισχύει για τα δικά μου δεδομένα!
    Για να κλείσω το θέμα πιστεύω για τη Χαρά οτι δεν έχει να κάνει με όσα τις προσάπτεται,όλα έχουν ένα όριο,δεν μπορείς για παράδειγμα να λές ακραίο κάποιον που μνημονεύει τους προγόνους μας και λέει ότι αγαπάει την Πατρίδα του,και εν'τέλει να προσπαθεί να διδάξει Ελληνικά σε Ελληνικό έδαφος αν είδες τα ''Ριάλιτι'' θα καταλάβενες τι προσπαθούσε να πεί η Χαρά καθώς και το πόλεμο που έφαγε από το προξενείο και τη κεντρική κυβέρνηση.
    Μιλάτε για τη Δραγώνα??? η γυναίκα αυτή δεν έχει σπουδάσει ΤΙΠΟΤΑ και έχει τη θέση που έχει.
    Επιπροσθέτως το άν έχει απήχηση η δουλειά και το έργο της Χ.Ν. στην Ακροδεξιά και το ΛΑΟΣ μόνο φταίξιμο της δασκάλας δεν είναι(να θυμίσω πως μετά απο πρόσκληση του Καρατζαβλάκα στη Χαρά έφαγε πόρτα από τη Χαρά....)
    Καλό είναι να έχουν λόγο όλοι...ελπίζω στο Δημοκρατικό διάλογο με στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί φίλοι υπηρετούν γύρω στους 200, Έλληνες εκπαιδευτικοί στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης.
    Τι θέλετε να μας πείτε ότι όλοι αυτοί ακολουθούν την γραμμή του Τούρκικου προξενείου της Θράκης που συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και μόνο μία δασκάλα είδε το φως το Αληθινό και άρχισε την κατήχηση στην περιοχή;
    Είμαστε όλοι ανθέλληνες και προδότες εκτός απο τους ψυχασθενείς ακροδεξιούς Ελληνόψυχους που μόνο αυτοί έχουν βρει τις σωστές ιδέες και έχουν λυτρωθεί;

    Το παραλήρημα της κυρίας είναι φανερό στο τελευταίο βίντεο, παίρνει αυτόκλητα το δικαίωμα να εμφανίζεται σαν εκπρόσωπος των Πομάκων της περιοχής, την στιγμή που οι κάτοικοι έκαναν συνεχώς διαμαρτυρίες και αποχές απο τα μαθήματα για να φύγει απο το σχολείο.
    Έδιωξε με τον τρόπο της τους 30 απο τους 41 μαθητές από το σχολείο, μπράβο πρέπει να είναι υπερήφανη σαν δασκάλα.

    Τατάνα δεν κατάλαβα ποιά είναι τα δύο άκρα απο τα οποία προσπαθείς να κρατήσεις αποστάσεις.
    Το να μένει κάποιος στην περιοχή δεν αλλάζει τα δεδομένα . Η περιοχή δεν εκφράστηκε ποτέ υπέρ της. Για να καταλάβεις τι εννοώ η Χάρά έκανε συνεχώς εκθέσεις στους Δασκάλους , που ήταν κάτοικοι της περιοχής, στο Υπουργείο παιδείας γιατί δεν κρατούσαν τη στάση που ζητούσε και στο τέλος έκανε και μήνυση στον Δήμαρχο της περιοχής που ο ίδιος δεν ανήκει στην μειονότητα και την έδιωξε από το σπιτάκι του σχολείου.
    Η τοπική κοινωνία δεν αγκάλιασε τον ακροδεξιό παροξυσμό της δασκάλας και δεν επηρεάστηκε από κάποιους σαν εμάς που συζητάμε από μακρυά για το θέμα.
    Σε πολλές χώρες υπάρχουν άνθρωποι που το μυαλό τους φτάνει μέχρι εκεί, να ντύσουν τα παιδιά της μειονότητας τσολιάδες ή το αντίθετο να τους φορέσουν φέσι και να προσπαθούν να αλλάξουν την εθνική τους συνείδηση.
    Έχει αποδειχθεί οτι αυτοί οι άνθρωποι φέρνουν τα πράγματα σε σύγκρουση με μοναδικό θύμα τους λαούς των περιοχών.
    Οι ίδιοι έχουν θέσει μεγαλοιδεατικούς στόχους, δεν τους έχει θέσει όμως η κοινωνία που δεν έχει κανένα συμφέρον ούτε απο τις εντάσεις και ούτε απο τους πολέμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν απάντησες φίλε ιτέα στα δικά μου σχόλια...ας έχει!
    Προς επιβεβαίωση των λεγόμενων μου ότι ''κάτι'' παίζει στη Θράκη και στα Πομακοχώρια...
    Σήμερα άνοιξα το Δεκεμβριανό τεύχος του περιοδικού Νέμεσις(ιδρυτής Λιάνα Κανέλλη) όπου γράφει ένα απίθανο έργο για το ρόλο των Τούρκων στη Θράκη για την ανυπαρξία του Ελληνικού κράτους, για το πόσο λάθος είναι να γίνονται δίγλωσσα σχολεία στη περιοχή...για το πόσο θέλουν ή δεν θέλουν οι γηγενείς κάτοικοι να γίνετε αυτό και αν τους τρομοκρατούν(αυτό πάει γιατι δεν πατάγαν τα παιδιά στην αίθουσα με τη κυρία Νικοπούλου)επίσης γράφει και ονόματα για τον κύριο Σαρτίς για τη κυρία Δραγώνα κτλ κτλ...
    σαφέστατα το περιοδικό της κυρίας Κανέλλη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ''υπερεθνικιστικό'' και βάζει τα πράματα στη θέση τους.Ναι φιλτατε..γίνετε αντεθνική προσπάθεια και προπαγάνδα στη Θράκη μα φυσικά όχι απο την Χαρά και την Ελληνική πλευρά...μάλλον το αντίθετο γίνετε και με τις πλάτες του ''Θεάρεστου'' υπουργείου (α)Παιδείας που τόσο υποστηρίζεις..
    (Δεν περιμένω απάντηση...μακάρι να σε βάλουν σε σκέψη όλα αυτά που έγραψα,εσένα και τους αναγνώστες του μπλόγκ σου)
    Φιλικά Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η εθνικιστική παράκρουση της κυρίας αυτής που με τα βλακώδη κηρύγματα μίσους κατάφερε να φέρει το διαχωρισμό και τη σύγχυση στα παιδάκια (κάτι τελείως αντιπαιδαγωγικό φυσικά) και κατ' επέκταση στη μικρή κοινωνία του Μ.Δερείου, καθώς και η επακολουθούμενη ηρωοποίησή της απ' όλο το φάσμα του εθνικιστικού χώρου και κυρίως από το Χαρδαβέλλα και τους μόνιμους καλεσμένους του, βουλεύτες του Καρατζαφέρη και άλλα φυντάνια του 'χώρου':
    http://www.iospress.gr/ios2010/ios20100620.htm

    ΥΣ: Όσο για την απόφαση της Ακαδημίας δεν με εκπλήσει ιδιαίτερα: είναι γνωστή η πρόσβαση των κύκλων αυτών σε αναγνωρισμένα ιδρύματα και θεσμούς, όπως το δικαστικό, το πανεπιστημιακό κ.ά. Καλή χρονιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Δημήτρη θα ήταν πιο εύκολος ο διάλογος αν χρησιμοποιούσες ένα οποιοδήποτε όνομα απο την αρχή, ώστε να ξέρουμε ποιος ανώνυμος γράφει την καθε φορά και ο κάθε ένας που θέλει να απαντήσει να ξέρει που να απευθυνθεί.
    Για το περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ και την Κανέλη , έχω να σου πω οτι πράγματι εκφράζουν κάποιες φορές ακραίες ιδέες ως προς τα εθνικά θέματα, αλλά δεν είναι αυτό η ουσία.
    Συμφωνούμε οτι η κάθε χώρα (και η Τουρκία) χρησιμοποιούν, ή προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την μειονότητα σε άλλες χώρες για τα δικά τους συμφέροντα.
    Υπάρχουν διαφορετικές απαντήσεις ως προς το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτή η προσπάθεια.
    Η μία απάντηση είναι η εξαφάνιση της μειονότητας και η πλήρη καταστολή και αφομοίωσή της και η δεύτερη της ενσωμάτωσης της μέσω μιας πολιτικής που δεν θα αμφισβητούσε την ταυτότητά της και δεν θα την θεωρούσε πρόβλημα στην δραστηριοποίηση των μελών της.
    Όποιος θέλει να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και προετοιμασίας για σύγκρουση χρησιμοποιεί την πρώτη μέθοδο, όποιος δεν θέλει αυτήν την σύγκρουση δημιουργεί συνθήκες συνύπαρξης.
    Η δικιά μας θέση είναι πάντα η δεύτερη γιατί θεωρούμε οτι απο τις συγκρούσεις οποιαδήποτε και να είναι η έκβασή τους οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι κάτοικοι της περιοχής.
    Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά σαν λαός τον εθνικισμό, τον παροξυσμό της "Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών" και έχουμε γνωρίσει την προσφυγιά και την εθνοκάθαρση όταν χρησιμοποιήσαμε την μειονότητα και κατόπιν την εγκαταλείψαμε στην σφαγή και τον ξεριζωμό.
    Όταν είμαστε όλοι μας αδέλφια δεν μπορούν να μας χωρίσουν και να μας βάζουν να σκοτωνόμαστε για τα δικά τους συμφέροντα, αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μάλλον ξεχάσατε το ξεπούλημα που ήθελαν να κάνουν στη Μακεδονία ΜΑΣ οι αριστεροί στους Βούλγαρους, αρκεί να κυβερνούσε το τότε ΚΚΕ την υπόλοιπη Ελλάδα, μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς! Σας πειράζει η δασκάλα που προσπαθεί να κρατήσει ψηλά το Εθνικό μας φρόνιμα και την Ελληνική ψυχή! Δείτε τα χάλια σας που κολλήσατε σ’ ένα ποσοστό κάτω του 10% και είστε πιο γραφικοί από ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω οτι ανακατεύουμε όλα τα θέματα σε αυτήν την συζήτηση και μάλιστα με τρόπο που να είναι φανερό οτι σχολιάζουμε χωρίς να έχουμε διαβάσει πριν το άρθρο ή σε θέματα άσχετα με αυτό.
    Για το θέμα της Μακεδονίας και της κατοχής όλοι γνωρίζουν οτι οι ακροδεξιές ομάδες ήταν σύμμαχες των κατακτητών, τόσο των Γερμανών όσο και των Βουλγάρων και των Ιταλών. Οι Φασίστες της Ελλάδας συνεργάστηκαν με τους φασίστες κατακτητές και συμμετείχαν στα τάγματα ασφαλείας που είχαν δημιουργήσει για αυτόν τον λόγο.
    Η μοίρα τους έφερε μετά την κατάρρευση των δυνάμεων του άξονα πάλι στην εξουσία, αυτήν την φορά σαν στρατός των Εγγλέζων κατακτητών , δίπλα στους Ινδούς στρατιώτες που κατέλαβαν την Αθήνα και των τοποτηρητών που τοποθέτησαν οι Άγγλοι.
    Τώρα σαν νικητές του πολέμου παριστάνουν τους πατριώτες . Εντάξει , ότι πείτε.
    Μόνο ένα τελευταίο, τα ποσοστά της ακροδεξιάς ποτέ δεν πέρασαν το ποσοστό που αναφέρει ο προηγούμενος φίλος κοροϊδεύοντας.
    Ευτυχώς η ακροδεξιά είναι απομονωμένη από την Ελληνική κοινωνία γιατί η δράση της είναι γνωστή και έχει δημιουργήσει βιώματα που προκαλούν αντιστάσεις .
    Αφήστε τα προσχήματα με την Ελληνική ψυχή δεν μπορούν να κρύψουν τα εγκλήματά σας, είναι γνωστά σε όλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι προφανές οτί έχουμε διαφορά απόψεων και αντίληψης των πραγμάτων Ιτέα.
    Το να ασχολείται κάποιος απο το χώρο της αριστεράς με εθνικά θέματα με θέρμη δεν είναι επιλήψιμο,είναι αυτός ο λόγος που κατά τη γνώμη μου η αριστερά έχασε τη μπάλα αφού απεμπόλησε οτιδήποτε εθνικό προς τη δεξια.
    Σχετικά με τη δράση της αριστεράς στη Μακεδονία καλό θα ήταν να ενημερωθείτε λίγο περισσότερο αν και όντως είναι άλλο θέμα πολύ μεγαλύτερο,όπως και ποιά πολιτική παράταξη τα έκανε πλακάκια με τους Γερμανούς(ναι για αριστερούς μιλάω-φυσικά όχι για όλους)
    αγαπητό ιτέα αφού όπως καταλαβαίνω αποδέχεσαι την δράση της Τουρκίας στη περιοχή δεν μπορώ να καταλάβω τόσο πολύ τη θέρμη που αντιπαλέυτε το αρθρο σαςσ σχετικά με τη Χαρά και για να μιλάμε σε πρατματικά δεδομένα.πές μου σε παρακαλώ ποιές δηλώσεις της Νικοπούλου είναι ''υπερεθνικιστικές'' να της κουβεντιάσουμε καθώς και που είπε ποτέ μισανθρωπιστικές δηλώσεις ή πού και πότε απείλησε ποτέ κανέναν να γινει με το στανιό Έλλην(αυτό το τελευταίο άν εχεις κάποια ενημέρωση)
    όσο για τα άλλα δύο πές μου σε παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητό ιτέα,
    Απο την αρχή σου είπα οτι υπάρχει πολύς κόσμος που δεν ανηκει στην ακροδεξια ή στην δεξια και ενστερνίζετε τις απόψεις νικοπούλου.
    Το λάθος που έχει κάνει η αριστερά ειναι οτι έχει αφήσει τη θέρμη των εθνικών θεμάτων στην δεξιά,και ακολουθεί μια πολιτική το λίγο λίγο προκλητική(μιλάω τόσο για την ενδοκοινοβουλευτική αριστερά όσο και για την εξωκοινοβουλευτική)
    Το θέμα της Μακεδονίας είναι πολύ μεγάλο και φυσικά δεν μπορεί να αναπτυχθεί στα σχόλια αυτού του θέματος,όμως είναι γνωστό το αν έχει σχέση η Αριστερά του τότε με τους εισβολείς είτε Γερμανούς είτε Βούλγαρους,όπως και ποιος αβάνταρε το παιδομάζομα στο Συμμορειτοπόλεμο κτλ...
    η έκφραση σου ''τα εγκλήματα σας...'' τι είναι??
    σε ποιά χρονική περίοδο μιλάς και σε ποιόν μιλάς???οι παπούδες μας πολέμησαν...πρέπει να το τραβάμε???να αρχίσουν και οι δεξιοί να σας λένε κονσερβοκούτια??εσύ δεν είπες να μην οξύνουμε τα πράγματα...τέσπα.
    Θέλω κλείνοντας να μου παραθέσεις σε παρακαλώ απο τα βίντεο που παράθεσες ποιές δηλώσεις της Χαράς είναι ''υπερεθνικιστικές'' υποδεικνύουν μισάνθρωπο και "Φασίστα" συγκεκριμένα πράγματα θα σε παρακαλούσα.
    Ευχαριστώ για το χρόνο και το χώρο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Δημήτρη
    Αρχίζουμε να ανακυκλώνουμε τα επιχειρήματα και ζητάς να συνεχίσουμε.
    Ελπίζω να μην γίνουμε κουραστικοί μιας και οι συγγενείς και φίλοι Γιάννηδες και Γιαννούλες θέλουν να τους ευχηθούμε σήμερα και δεν πρέπει να τους αφήνουμε να περιμένουν.
    1. Από τους 200 δάσκαλους στα μειονοτικά χωρία κάποιοι είναι με την ΝΔ κάποιοι με το ΠΑΣΟκ κλπ κανένας δεν έφτασε να ταυτίζει την πολιτικής της χώρας μας με του προξενείου της Τουρκίας. Μόνο η συγκεκριμένη Δασκάλα που προέβη σε αναφορές των ανωτέρων της στο Υπουργείο Παιδείας. και εξέφρασε την άποψη των ακροδεξιών ομάδων.

    2.Το ότι καταλαβαίνουμε πως λειτουργούν στην εξωτερική τους πολιτική τα διάφορα κράτη σε σχέση με τις μειονότητες δεν σημαίνει ότι και το αποδεχόμαστε κιόλας.
    Η δική μας άποψη αντιμετώπισης είναι πάντα η άποψη της ομαλής ενσωμάτωσης και της ομαλής συμβίωσης.

    3. Η ακροδεξιά στην περίοδο του πολέμου είχε συνταχθεί μαζί με τους κατακτητές που ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα ήταν τόσο οι Γερμανοί όσο οι Βούλγαροι και οι Ιταλοί , Οι κατακτητές μαζί με τους ακροδεξιούς προσπάθησαν να αναπτύξουν διαχωριστική τακτική του Ελληνικού κράτους και νικήθηκαν στην μάχη από τις δυνάμεις της αντίστασης του ΕΛΑΣ.

    Αυτά είναι τα εγκλήματα της ακροδεξιάς που κατόπιν συνεχίστηκαν με την χούντα.

    4.Γενικά η φιλολογία περί Ελληνικού έθνους με συνέχεια γενετική θρησκευτική και πολιτιστική από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα που αναφέρει και αποτελεί την βάση της τοποθέτησής της είναι ψευδής και αντιεπιστημονική.

    Απαντήσαμε περιληπτικά γιατί οι επισκέψεις είναι πολλές επιφυλασσόμαστε για κάποια σχετική ανάρτηση το επόμενο διάστημα για να συνεχίσουμε την συζήτηση σε ποιο φρέσκια ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Ακαδηµία απένειμε αργυρό µετάλλιο στην κ. Χαρίκλεια Νικοπούλου για την «υπηρεσία» της σεµειονοτικόσχολείο της Θράκης,όπου «λόγω τεκαι έργω… ελληνίδος διδασκάλου παράδειγµα λαµπρόν εγένετο» .Οµωςηβραβευθείσαείχε συχνή παρουσίαστα ΜΜΕ καισε δηµόσιες εκδηλώσεις. Προκάλεσε µεγάλη αναστάτωση στο µειονοτικό χωριό, όπου ανακατεύτηκαν ακροδεξιές οργανώσεις. Εκανε µηνύσεις σε µειονοτικές εφηµερίδες καιτονµουσουλµάνοεπιστάτη του σχολείουπροκαλώντας δίκες καικαταδίκες(είναικόρηπροέδρου τουΑρείου Πάγου). Ως δασκάλα αντιπαρατέθηκε µε τους γονείς που ζήτησαν τη µετάθεσή της και οι µαθητές έκαναν αποχή από τα µαθήµατα. Οπως η ίδια περιέγραψε σε αθηναϊκή εφηµερίδα (17/2/08): «Τους έκανα µάθηµα για την Επανάσταση του 1821, όταν ένας µαθητής… µου είπε ότι είναι Τούρκος. Ηρεµα, τον πήρα από το χέρι και τον πήγα στο προαύλιο κάτω από την ελληνική σηµαία λέγοντάς του ότι είναι Ελληνας». Τέλος, στην πρωτάκουστη «αντιφώνησή» (!) της στην Ακαδηµία, είπε µεταξύ άλλων ότι«στο πρόσωπό» της βραβεύτηκε η «φιλοπατρία», που «περιλαµβάνει τη σκλαβωµένη Βόρειο Ηπειρο..., τη Μακεδονία µας… η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγµάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους Τούρκους και τους ελεύθερους πολιορκηµένους Ελληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήµονα». Αναλογιστήκατε, κ. πρόεδρε και µέλη της Ακαδηµίας, τι προτείνετε για «παράδειγµα» στους δασκάλους και τις δασκάλες της χώρας; Τους προτρέπετε άραγε να ξεκινήσουν στα κοντά 200 µειονοτικά σχολεία µηνύσεις κατά των µουσουλµάνων συµπολιτών και εκστρατείες στα ΜΜΕ που ταυτίζουν τη Θράκη(!) µε την Κύπρο; Να διδάσκουν στα παιδιά του δηµοτικού ότι είναι «υπό διαπραγµάτευση» η «ελευθερία της Μακεδονίας µας»; Υπόσχεστε υψηλά βραβεία σε δασκάλους των «ελεύθερων πολιορκηµένων» στον Αγιο Παντελεήµονα, εάν ξεκινήσουν «πατριωτικές» διαδηλώσεις όπως αυτή κατά του Αρχιεπισκόπου; Προτρέπετε τις δασκάλες των χιλιάδων στη χώρα µαθητών αλβανικής καταγωγής να µιµηθούν το«παράδειγµα» και να οδηγούν τα παιδιά «κάτω από την ελληνική σηµαία»για να τους «εµπνεύσουν» ιδέες για τη «σκλαβωµένη Βόρειο Ηπειρο»;

    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=137&artID=4611812

    ΑπάντησηΔιαγραφή