Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλο σκάνδαλο, θέλουν να δώσουν το μοναδικό δημόσιο σφαγείο στην Φωκίδα σε Ιδιώτη, αντί πινακίου φακής

Για ξεκαθάρισμα 076
Η Φωκίδα με τα 14 σφαγεία που είχε πριν λίγα χρόνια, τώρα κατάντησε να μην έχει ούτε ένα που να λειτουργεί. Το ίσο συνέβη σε ολόκληρη της Ελλάδα, τα Δημοτικά σφαγεία αντικαταστάθηκαν από τα ιδιωτικά.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως τυχαίο δεν είναι και το γεγονός ότι το κόστος της σφαγής στα ιδιωτικά σφαγεία εκτοξεύθηκε στα ύψη.

Το μοναδικό σφαγείο της περιοχής που φτιάχτηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού στην Φωκίδα, θέλουν οι Δήμαρχοι να δοθεί σε ιδιώτη ...
παρά το γεγονός οτι στο διάστημα μετά τις εκλογές δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις πάρα μόνο για επείγοντα θέματα.

Γιατί βιάζονται να τελειώνουν άρον άρον με το θέμα πριν αναλάβει ο νέος Δήμαρχος; 
γιατί δεν αναλαμβάνει ο Δήμος την λειτουργία των σφαγείων; 
ποιο θα είναι το κόστος σφαγής από αύριο;
και γιατί δώσανε τα σφαγεία για 20 χρόνια παραχωρώντας στην ουσία δημόσια περιουσία για όλο το διάστημα που έχουν αυτές οι εγκαταστάσεις κάποια λειτουργική αξία; 
 Και το τελικό ερώτημα πόσο στοίχισαν τα σφαγεία και πόσα θα εισπράξουν οι Δήμαρχοι για αυτά;
Τα σφαγεία κοστίσαν περίπου ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ 1.230.000 ΕΥΡΩ.και θέλουν να τα δώσουν για 11.500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Δηλαδή θέλουν να εισπράξουν μόνο τις 230000 χιλιάδες ευρώ και να χαρίσουν το ένα εκατομμύριο στον μισθωτή.

Πολύ βιάζονται να ξεφορτωθούν την δημόσια περιουσία και αυτό δεν θα κάνει καλό στον τόπο, άλλωστε γι αυτόν τον λόγο χρεοκοπήσαμε σαν χώρα.


Διαβάστε το άρθρο  από το Λιδωρίκι που αυτήν την φορά έχουμε διαφορετική άποψη


ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ,
Ο έμπορος κρεάτων Παπουτσόπουλος , απ' το Μεσολόγγι , είναι ο  ανάδοχος των σφαγείων Δωρίδας , ιδιοκτήτης της "ΑΕ ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ και ΣΙΑ" .
   Έδωσε την καλύτερη προσφορά , συγκεκριμένα η προσφορά του περιλαμβάνει : μίσθωμα 11.500 e το χρόνο , 5% επί των καθαρών κερδών . Η μίσθωση είναι 20ετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης , λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές όπως π.χ αν προβλέπεται ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος και σε ποιο ποσοστό . Επίσης κατέθεσε Εγγυητική Επιστολή Τραπέζης , καλής εκτελέσεως των όρων της σύμβασης πιστεύουμε , ύψους 40.000 e .
  Η όλη διαδικασία , απ' ό,τι μάθαμε , ήταν άψογη , εκτός του Δημάρχου Λιδορικίου κ. Γ.Κουλούλα , παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γ. Καπεντζώνης .
   Στην δημοπρασία έλαβαν μέρος άλλοι τρεις ενδιαφερόμενοι που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα , ένας μάλιστα εξ αυτών κατάγεται απ' το Λευκαδίτι .
   Το ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει ως εξής : Δήμος  Δωρίδας  80% και Δήμος Δελφών  20% .
   Ελπίζουμε να.." τρέξουν " γρήγορα οι διαδικασίες και το..Πάσχα να φάμε κρέατα ΗΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ  ΣΦΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΝΟΝΕΣ  ΥΓΙΕΙΝΗΣ , ΕΠΙ...ΤΕΛΟΥΣ !!!

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με ρητή διάταξη του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων, στο άρθρο 93, παράγραφος 6 και του άρθρου 65, παράγραφος 5 του «Καλλικράτη», το Δημοτικό Συμβούλιο, ένα (1) μήνα πριν τη διενέργεια εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση νέων Δημοτικών Αρχών, αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.
    Αυτό επισημαίνει και με σχετική Εγκύκλιο που απέστειλε από την 7η Οκτωβρίου το Υπουργείο Εσωτερικών. Όλες οι άλλες αποφάσεις θα θεωρηθούν άκυρες από την Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και θα ακυρωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που πριν ένα μήνα έγραφαν για σκάνδαλο στα σφαγεία με τα 1.320.000 ευρώ γιατί σώπασαν άραγε;
    Μήπως γιατί ο εκλεκτός τους δημοτικός άρχοντας συμμετέχει κι αυτός τώρα στην ιστορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή