Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Οι βουλευτές απέναντι στο αφεντικό (του ΔΝΤ)…

Γράφει ο Μαγια

Σήμερα τα φώτα είναι στραμμένα στη Βουλή. Γύρω στις 6:30 το απόγευμα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ Στρος Καν, ως άλλος Υπατος, με τη βούλα του Μνημονίου, μέσω του οποίου εκχωρήθηκαν στους δανειστές κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας, θα απευθυνθεί στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων (πάλι καλά, που δεν αξίωσε να μιλήσει στην ολομέλεια της Βουλής…). Το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται στο περιεχόμενο της ομιλίας του, που λίγο-πολύ είναι γνωστό, αλλά στις αντιδράσεις των βουλευτών και δη του ΠΑΣΟΚ, τώρα μάλιστα, που αποκαλύφθηκε η …γιάφκα του Μνημονίου και δεν μπορούν να ισχυρισθούν ότι, δεν γνωρίζουν…
Ελπίζουμε να είναι όλοι παρόντες. Ουδείς δικαιούται να φυγομαχήσει. Ούτε φυσικά να σιωπήσει. Είναι, ίσως, μια ευκαιρία να ζυγιστεί η υπερηφάνεια και αξιοπρέπειά τους.
Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων προεδρεύει η Βάσω Παπανδρέου και συμμετέχουν: Μακρυπίδης Ανδρέας, Παπαθανάση Αφροδίτη,... Αλευράς Νάσος, Αμοιρίδης Ιωάννης,Ανδρουλάκης Μίμης, Αντωνίου Τόνια, Γείτονας Κωνσταντίνος, Γερανίδης Βασίλειος, Γιαννακά Σοφία, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Καρχιμάκης Μιχάλης, Κατρίνης Μιχάλης, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κουτμερίδης Ευστάθιος, Λιντζέρης Δημήτριος, Μαγκούφης Χρήστος, Μαργέλης....... Σπυροπάνος, Μπεντενιώτης Εμμανουήλ, Μπόλαρης Μάρκος, Παναρίτη Ελένη, Παντούλας Μιχάλης, Παπαχρήστος Ευάγγελος, Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος, Στρατάκης Εμμανουήλ, Τόγιας Βασίλειος, Φλωρίδης Γεώργιος (ΠΑΣΟΚ), Βρούτσης Ιωάννης, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Καράογλου Θεόδωρος, Κεφαλογιάννης Μανώλης, Λέγκας Νικόλαος, Μητσοτάκης Κυριάκος, Μπούρας Αθανάσιος, Νικολόπουλος Νικόλαος, Παναγιωτόπουλος Πάνος, Παπαθανασίου Γιάννης, Σαλμάς Μάριος, Σταϊκούρας Χρήστος, Τζίμας Μαργαρίτης, Τραγάκης Ιωάννης, Χαλκίδης Μιχαήλ (ΝΔ) Καραθανασόπουλος Νικόλαος, Νάνος Απόστολος, Τζέκης Άγγελος (ΚΚΕ) Βορίδης Μάκης, Μαρκάκης Παύλος (ΛΑ.Ο.Σ.) Λαφαζάνης Παναγιώτης, Παπαδημούλης Δημήτριος (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) και Μπακογιάννη Ντόρα (ανεξάρτητη)

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εν όψει της επίσκεψης Στρος Καν αλλά και εναντίον του μνημονίου διοργανώνουν στις 5 το απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος και το ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα. Σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα, και πορεία στη Βουλή καλεί η ΑΔΕΔΥ.
http://kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου