Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τα βραβεία στον Ά διαγωνισμό διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας απο τον Προοδευτικό Σύλλογο "Τα Καστέλλια"

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Α’ Διαγωνισμού Διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Τα Καστέλλια προκήρυξε στην αρχή της χρονιάς τον Α διαγωνισμό διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας.
Στόχοι του διαγωνισμού είναι να προβληθεί το έργο του Καστελλιώτη δημιουργού που θεωρείται ο εισηγητής του εσωτερικού μονολόγου στην Ελληνική λογοτεχνία και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα ανάδειξης νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο.
Ο διαγωνισμός, απευθυνόταν σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας χωρίς όριο ηλικίας. Οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα ...
συμμετοχής με ένα μόνο διήγημα το οποίο έπρεπε να μην έχει δημοσιευθεί. Ως θέμα του Α Διαγωνισμού επιλέχθηκε «Η επιστροφή στο χωριό»
Η προθεσμία υποβολής έληξε στις 31 Μαρτίου του 2010, με συμμετοχή που ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις (94 διηγήματα μετέχουν στο διαγωνισμό)

Όπως είχε αποφασιστεί, στους πρώτους 16 διακριθέντες θα απονεμηθεί ειδικό αναμνηστικό τιμητικής διάκρισης και 1 CD με το αρχείο της εφημερίδας «Καστελλιώτικα Νέα».
Επίσης:
Στον 1ο διακριθέντα θα απονεμηθεί και laptop
Στον 2ο διακριθέντα θα απονεμηθεί σειρά βιβλίων
Στον 3ο διακριθέντα θα απονεμηθεί σειρά βιβλίων
Παράλληλα θεσμοθετήθηκε το Ειδικό Βραβείο Γιώργης Χαλατσάς, για το καλύτερο διήγημα που αντλεί το θέμα του από το χωριό μας, τα Καστέλλια.

Τα διηγήματα των πρώτων δέκα διακριθέντων (συμπεριλαμβάνονται τα τρία πρώτα βραβεία και το Ειδικό Βραβείο) θα συμπεριληφθούν σε Ανθολογία που θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα. Τα υπόλοιπα έξι διηγήματα θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα «Καστελλιώτικα Νέα».

Η Κριτική Επιτροπή απαρτιζόταν από:
-Την εκπαιδευτικό και ποιήτρια Γιώτα Διέννη
-Τον Καθηγητή και συγγραφέα Νικόλαο Μοσχολιό
-Τη δημοσιογράφο Χριστιάνα Σταματέλου
-Το δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Στοφόρο
-Το δικηγόρο και συγγραφέα Δημήτρη Χαλατσά.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση θα γίνει σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου του 2010 στις 7μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα (Σίνα & Δαφνομήλη 1).

Σχετικά άρθρα:

Συμμετοχές Πρώτου Διαγωνισμού Διηγήματος `Στέλιος Ξεφλούδας`

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου